پنجشنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۴  |  Thursday, 11 September 2025
کد خبر: ۴۷۳۰۲
تاریخ انتشار : ۵۴ : ۰۹ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۶

جشن سالانه کانون ملی منتقدان تئاتر ایران برگزار شد+لیست برگزیدگان

پانزدهمین جشن سالانه کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، شنبه شب 11 شهریور، در سالن استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد.

به گزارش دیباچه، مهدی شفیعی، رحمت امینی، صمد چینی فروشان، مصطفی مختاباد، همایون علی آبادی، اصغر همت، مسعود رایگان، حسین مسافرآستانه، الهام پاوه نژاد و رویا تیموریان از جمله مهمانان حاضر در این مراسم بودند.

جشن سالانه کانون ملی منتقدان تئاتر ایران برگزار شد+لیست برگزیدگان

مهدی نصیری رئیس کانون ملی منتقدان تئاتر ایران با تاکید بر اینکه توجه به مقوله نقد لازمه رشد و پیشرفت تئاتر است، به بیان اهداف و برنامه‌ها و دیدگاه‌های این کانون پرداخت و گفت: یکی از مهمترین فعالیت‌های کانون در گستره وظایف داخل تولید نقد و برگزاری جلسه نقد حضوری دوشنبه‌های نقد تئاتر است. به طوری که در دو سال گذشته 58 جلسه نقد حضوری برگزار شده و این برنامه تا پایان سال و هر دوشنبه ادامه خواهد یافت.

نصیری ادامه داد: کانون ملی منتقدان علاوه بر شناسایی منتقدان در استان‌های مختلف، دفاتری را نیز برای کانون در استان‌های خراسان رضوی، کرمان، بوشهر و گیلان راه‌اندازی کرده است.

او مورد سوم را فعالیت‌های آموزشی خواند و گفت: امسال یک کارگاه آموزشی ملی و یک کارگاه بین المللی برگزار شد.

رئیس کانون ملی منتقدان تئاتر خاطرنشان کرد: جهت ارتقای دانش نقد یک کارگاه بین المللی برگزار شد که هیات مدیره کانون این میزان از فعالیت را کافی نمی‌داند.

نصیری با اشاره به برگزاری جشن سالانه کانون ملی منتقدان تئاتر ایران به عنوان یکی از فعالیت‌هایی که کانون همواره بر آن تاکید دارد، گفت: انتخاب بهترین‌های تئاتر با رای منتقدان تاکنون 15 دوره انجام شده و تلاش داریم که آن را در گستره وسیع‌تری انجام دهیم. همچنین سایت کانون از سال 1395 راه‌اندازی شده که به انعکاس تولیدات اعضا در فضای اینترنتی پردازد.

نصیری همچنین اظهار امیدواری کرد؛ با تشکیل دفاتر کانون در استان‌ها و فعالیت مستمر، این امکان در آینده ایجاد شود که استان‌های دیگر هم در این جشن سالانه مشارکت داشته و برگزیده‌های نمایشی استان‌های دیگر به جز تهران نیز در این جشن انتخاب و معرفی شوند.

در بخشی از این جشن مصطفی مختاباد و قطب الدین صادقی به عنوان دو عضو افتخاری کانون ملی منتقدان تئاتر معرفی شدند.

همچنین از همایون علی آبادی پیشکسوت عرصه نقد تئاتر قدردانی شد.

در ادامه برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند:

مسعود دلخواه و میلاد نیک آبادی برای اهدای جایزه بهترین تماشاخانه خصوصی روی صحنه حاضر شدند.

جایزه بهترین تماشاخانه خصوصی ضمن تقدیر از تماشاخانه باران، دیپلم افتخار و تندیس به حمیدرضا عرب، مدیر تماشاخانه پایتخت اهدا شد.

در بخش بهترین چهره پردازی: سارا اسکندری برای نمایش رویای یک شب نیمه تابستان

در بخش طراحی صحنه: دیپلم افتخار و تندیس این بخش به مصطفی کوشکی برای نمایش رویای یک شب نیمه تابستان اهدا شد.

بخش موسیقی و آهنگسازی: دیپلم افتخار و تندیس این بخش به بهرنگ عباسپور برای نمایش آخرین انار دنیا تعلق گرفت.

بخش نمایش کودک: دیپلم افتخار و تندیس بخش نمایش کودک به پرستو گلستانی برای نمایش سیرک سیار تعلق گرفت.

بخش نمایشنامه نویسی: عنوان برگزیده این بخش همراه دیپلم افتخار و تندیس به حسین کیانی برای نمایش های مضحکه شبیه قتل، همسایه آقا اهدا شد.

بهترین بازیگر زن: هیات داوران در این بخش دو جایزه اهدا کردند.

عنوان برگزیده اول، دیپلم افتخار و تندیس این بخش به رویا تیموریان برای نمایش پنج ثانیه برف تعلق گرفت.

عنوان دومین برگزیده و دیپلم افتخار و تندیس این بخش به ستاره پسیانی برای نمایش خدای کشتار تعلق گرفت.

بهترین بازیگر مرد: در این بخش دو بازیگر برگزیده معرفی شدند.

عنوان بهترین بازیگر مر همراه دیپلم افتخار و تندیس به رحیم نوروزی برای نمایش بیگانه اهدا شد.

دیگر برگزیده این بخش که تندیس و دیپلم افتخار را برای بازیگری مرد دریافت کرد شهروز دل افکار برای نمایش رویای یک شب نیمه تابستان بود.

بهترین کارگردانی: دیپلم افتخار و تندیس این بخش به مسعود دلخواه برای نمایش بیگانه تعلق گرفت.

منبع: ایلنا
مطالب برگزیده
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴