پنجشنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۴  |  Thursday, 04 September 2025
کد خبر: ۴۷۱۳۶
تاریخ انتشار : ۰۸ : ۱۳ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۶

رئیس سازمان سینمایی: حوزه فرهنگ حوزه چراغ سبز و قرمز نیست

رئیس سازمان سینمایی معتقد است؛ حوزه فرهنگ حوزه چراغ سبز و قرمز نیست بلکه در این حوزه باید با گفتگو و تعامل به نتیجه رسید.

به گزارش دیباچه، محمدمهدی حیدریان (رئیس سازمان سینمایی) شب گذشته (شنبه 4 شهریور ماه) در حاشیه بازدید از جشنواره فیلم سلامت در پردیس چارسو ؛ درباره امکان همکاری بیشتر صنوف سینمایی در جشنواره فیلم فجر گفت: در بخش‌هایی همچون بخش‌های فنی و هنری صنوف جامع‌تر و بهتر می‌توانند نظر بدهند و قضاوت‌های این بخش‌ها باید به خود آنها واگذار شود و ما نیز این مسئولیت را به آنها واگذار می‌کنیم.

رئیس سازمان سینمایی: حوزه فرهنگ حوزه چراغ سبز و قرمز نیست

وی ادامه داد: اینکه کجا و چگونه این قضاوت صورت بگیرد در آینده مشخص می‌شود اما اگر در جشنواره فیلم فجر تصمیم بر این امر گرفته شود قطعا همین مسیر را می‌رویم اگر بنا باشد این قضاوت به جشن خانه سینما منتقل شود یا اینکه فقط اکتفا به جشن خانه سینما بشود؛ بازهم همین مسیر را می‌رویم.

وی در پاسخ به سوال دیگر ، مبنی بر اینکه گاهی در برخی جشن‌ها که مستقیم به سازمان سینمایی مرتبط نیست اتفاقاتی می‌افتد و نتیجه آن اتفاقات کل سینما و سازمان سینمایی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، گفت: در این دوره از این ناحیه فشار کمتری وارد شد زیرا ما اختیار و مسئولیت را با هم می‌دهیم و این مساله نیز در آینده شفاف‌تر می‌شود یعنی اگر کسی متقاضی برگزاری جشن یا جشنواره‌ای است باید همه مسئولیت‌های آن را قبول کند و از آن پس ما مدعی هستیم زیرا وظیفه ما یک وظیفه نظارتی است و از نزدیک نظارت خواهیم کرد برای دوره بعدی هر جشن و یا جشنواره‌ای.

وی ادامه داد: برای هر جشنواره‌ای فرم‌های ارزشیابی آماده شده و شرط برگزاری هر جشنواره انجام تعهداتی است که مسئول آ‌ن جشنواره پذیرفته است و براساس آن مجوز گرفته است. اینکه ما مجوز جشنواره را بگیریم و بعد برویم براساس آن مجوز اسپانسر بگیریم و جشنواره‌ای برگزار کنیم درست نیست و ما نیز این کار را نخواهیم کرد.

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره شکل همکاری بیشتر سازمان سینمایی و سینماگران و خانه سینما گفت: برنامه کلان ما حرکت به سمت سپردن تصدی‌گری به بخش خصوصی است و تولی‌گری و سیاست‌گذاری در دولت انجام می‌شود. برخی نقش‌ها حاکمیتی است که دولت خودش آنها را برعهده می‌گیرد و ما هم در حوزه سینما آن را انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: آنچه به صنوف واگذار می‌شود مسائل صنفی و تشخیص‌ها و قضاوت‌های بین صنفی است و البته ما مرجع رسیدگی به شکایت‌ها خواهیم ماند برای آنکه صنف در بین خودش بخواهد مساله‌ای را تشخیص بدهد باید دستورالعمل‌های آن نوشته شود و ضابطه‌ای را پیش‌بینی کند که قطعا ما باید آن ضابطه را تایید ‌کنیم.

حیدریان افزود: امروز دیگر دوره‌ای که فردی فقط اختیار داشته و انتظار داشته باشد بدون مسئولیت بماند، گذشته‌ است ما باید به سمتی برویم که اختیارات را متناسب با مسئولیت‌هایی که برعهده می‌گیرند و باید داشته باشند محول و تفویض کنیم و از آنها مراقبت کنیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره فعالیت شورای پروانه ساخت و نمایش و رد شدن برخی فیلمنامه‌ها در این شورا گفت: وقتی می‌گوییم سپردن مسئولیت و اختیار با هم، این مساله درباره همه افراد است و این مساله درباره اعضای شورا نیز صدق می‌کند یک عضو شورا اختیار دارد که درباره یک اثر نظر بدهد.

وی ادامه داد: حتما ما به سمت تعامل بیشتر حرکت می‌کنیم و اینکه ما متصدی چراغ قرمز و سبز باشیم چنین وظیفه‌ای نداریم و حوزه فرهنگ حوزه چراغ سبز و قرمز نیست بلکه باید با گفت‌وگو به نتیجه برسیم شاید اقناعی صورت نگیرد اما شورا باید توضیحات خود را ارائه کند و گفت‌وگو کند و حاصل این گفت‌وگوها تا 80 درصد حل این مساله است.

منبع: ایلنا
مطالب برگزیده
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴