شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۶۷۹۴
تاریخ انتشار : ۳۷ : ۰۹ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۶
وزارت ارشاد به وزیری شجاع نیاز دارد که قاطعانه از وزارتخانه و اهالی فرهنگ و هنر دفاع کند. زیرا همه سینماگران ارشاد را مرجع صدور مجوز‌ها می‌شناسند. حتی اگر به ما حکم توقیف فیلمی داده می‌شود ترجیح می‌دهیم این اتفاق از طرف وزارت ارشاد بیفتد.

به گزارش دیباچه، سیروس الوند با اشاره به تغییر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معرفی سیدعباس صالحی به عنوان وزیر پیشنهادی ازسوی رئیس‌جمهور گفت: انتظار نداشتم آقای سیدرضا صالحی‌امیری تغییر کند زیرا ایشان تعاملات خوبی با اهالی سینما داشت و می‌توانست به کار خودش ادامه دهد.

وی ادامه داد: درست است فردی که منصوب می شود مدیریت کل وزارت ارشاد را در دست می‌گیرد اما سینماگران بیشتر از آنکه با وزیر در ارتباط باشند با معاون وی در حوزه سینما و رئیس سازمان سینمایی مرتبط هستند و مهم این است که چه کسی به عنوان رئیس سازمان سینمایی معرفی می‌شود. البته نمی‌توان منکر شد که نقش وزیر ارشاد هم پررنگ است زیر او در سطح کلان بر سینما اثرگذار است و تصمیماتی که باید از بالا اتخاذ شود؛ از او صادر می‌شود به همین دلیل باید به صورت قدرتمند در هیات دولت و در ساختار حکومت برای حمایت از فرهنگ و هنر ظاهر شود.

سیروس الوند: به وزیر ارشادی نیاز داریم که قدرتمند باشد


الوند با اشاره به مشکلاتی که سینما در سال‌های گذشته پشت سر گذاشته، گفت: متاسفانه یکی از لطماتی که در سال‌هال گذشته به سینمای ایران وارد شده؛ حضور و دخالت نهادهایی است که به صورت موازی همزمان با وزارت ارشاد در امور سینما دخالت می‌کردند. این دخالت‌ها فقط در بخش تولید فیلم صورت نمی‌گرفت بلکه مانند آن اندازه قدرت داشتند که درست مانند وزارت ارشاد درباره فیلم‌ها اعمال قدرت کرده و این نفوذ هم بیشتر در راستای توقیف فیلم‌ها و پایین کشیدن آن‌ها از پرده سینما‌ها بود.

کارگردان فیلم دست‌های آلوده ادامه داد: امروز ما به وزیر ارشادی نیاز داریم که قدرتمند باشد و با تمام توان جلوی دخالت‌ در حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر را بگیرد و اجازه ندهد افرادی خارج از حوزه وزارت ارشاد درباره فیلم‌ها اعمال نظر و اعمال قدرت کنند. طبیعی است که اهالی سینما از چنین وزیر ارشادی حمایت می‌کنند.

وی ادامه داد: همه سینماگران وزارت ارشاد را به عنوان مرجع صدور مجوز‌ها می‌شناسند و علاقه‌مند هستند پروانه ساخت و نمایش خود را از وزارت ارشاد بگیرند. حتی اگر به ما حکم توقیف فیلمی داده می‌شود ترجیح می‌دهیم این اتفاق از طرف وزارت ارشاد بیفتد.

الوند افزود: اگر قرار باشد مثلاً در مرحله اکران نهاد دیگری جلوی فیلمی را بگیرد که وزارت ارشاد به آن پروانه ساخت داده است، این تفکر به وجود می‌آید که پروانه ساخت و نمایش وزارت ارشاد اعتباری ندارد. در این صورت این ابهام به وجود می‌آید که اگر نهاد دیگری وجود دارد که قدرت بیشتری از وزارت ارشاد دارد، پس من فیلمساز نیز از‌‌ همان نهاد مجوز می‌گیرم.

الوند ادامه داد: دولت جدید حسن روحانی امروز حمایت بیشتری در نزد افکار عمومی دارد و موفق شده آرای خوبی از میان همین مردم کسب کند به همین دلیل باید بسیار بهتر از گذشته کار کند زیرا مردمی که به این دولت رای دادند با نیت کار بهتر و عمل بهتر دولت دوازدهم را انتخاب کردند.

کارگردان فیلم زن دوم با اشاره به سایر برنامه‌هایی که وزارت ارشاد باید در حوزه سینما اجرا کند، گفت: خوشبختانه در این بخش به دلیل تعاملات و گفت‌وگوهای بسیاری که بین سینماگران و وزارت ارشاد و همچنین خانه سینما با دولت و وزارت ارشاد صورت گرفته، کاملاً مشخص است که خواسته سینماگران چیست و برنامه‌هایی که باید اجرا شود کاملاً معلوم است. اگر این برنامه‌ها اجرا شود، بسیار مثمرثمر خواهد بود.

الوند با اشاره به اینکه در حوزه نظارت نیز وزارت ارشاد باید یک برنامه‌ریزی منظم داشته باشد، گفت: یک فیلم که پروانه ساخت می‌گیرد تا به مرحله تولید برسد و ساخته شود؛ زمان زیادی را طی می‌کند. گاهی فاصله بین صدور پروانه ساخت و آماده نمایش شدن یک فیلم ماه‌ها و حتی چند سال به طول می‌انجامد.

وی ادامه داد: محتوای یک فیلم برای زمانه خود ارزشمند و مهم است یعنی فیلمساز تصمیم می‌گیرد که امروز مثلاً در سال ۹۶ فیلمی با موضوع روز بسازد و وزیر و مسئولی که در زمان پروانه ساخت حضور داشته نیز با موضوع فیلم موافق است و فیلم ساخته می‌شود. اما بعد از آنکه فیلم آماده نمایش می‌شود؛ مدیران تغییر می‌کنند و بعضاً فردی سر کار می‌آید که شاید با محتوای فیلم موافق نباشد یا صلاح نداند که این فیلم در زمان مدیریت وی به نمایش دربیاید در نتیجه فیلمساز که همه سرمایه خود را برای ساخت فیلم گذاشته، با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود. وزیر ارشاد باید برای این مسئله نیز راهکاری پیدا کند.

وی ادامه داد: مسئله دیگر این است که اگر وزیری سر کار آمد باید به وی فرصت داد تا برنامه‌های خود را اجرا کند پس نباید اشکالات جزئی و کوتاه‌مدت را از چشم او دید. قطعا ما می‌دانیم که باید اندکی صبر کنیم تا نتیجه تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها مشخص شود.

منبع: ایلنا
برچسب ها: دیباچه ، سیروس الوند
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳