يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴  |  Sunday, 20 July 2025
کد خبر: ۴۶۶۹۸
تاریخ انتشار : ۲۶ : ۱۴ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۶

سیدعباس صالحی گزینه مناسبی برای وزارت ارشاد است؟

بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران فرهنگی و هنر بر این اعتقادند که صالحی همانطور که موفق شده آرامش نسبی در زمینه کتاب آنهم پس از فراز و نشیب‌های فراوان به وجود آورد، در دیگر زمینه‌های هنری نیز به توفیق دست خواهد یافت.

به گزارش دیباچه، سیدعباس صالحی (معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) که پس از استعفای علی جنتی مدتی نیز سرپرستی این وزارتخانه را برعهده داشت، در دولت دوازدهم از سوی حسن روحانی (رئیس دولت) برای کسب رای اعتماد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است.

سیدعباس صالحی گزینه مناسبی برای وزارت ارشاد است؟

صالحی متولد ۱۳۴۲ مشهد است و از سال ۱۳۵۱ وارد حوزه علمیه این شهر شد، دروس مقدماتی، سطوح مقدماتی و عالی را هم در همین حوزه علمیه گذراند. صالحی از سال ۶۰ به حوزه علمیه قم عزیمت کرد و دروس خارج را تا سال ۶۸ در آن حوزه گذرانده و بار دیگر به مشهد برگشت و در دروس خارج نزد اساتید مشهد ادامه تحصیل داد. او در سال ۷۶ به حوزه علمیه قم بازگشت.

صالحی دروس مقدماتی را در مدرسه آقای موسوی‌نژاد و دروس سطح را در خدمت آقایان صالحی‌، مدرسی و فلسفی گذراند. او در حوزه علمیه قم از دروس علمایی چون وحید خراسانی و شیخ جواد تبریزی بهره‌مند شد. پس از عزیمت از مشهد نیز در دروس اساتیدی چون زنجانی و علم‌الهدی شرکت کرد.

صالحی که فلسفه را تا مقطع دکترا ادامه داده، در مباحث فلسفی از محضر اساتیدی مانند ابراهیمی دینانی، انصاری شیرازی و حسن‌زاده آملی بهره برده است.

تدریس اصول فقه، شرح لمعه، معالم و مکاسب هم ازجمله اموری‌ست که صالحی مدتی پس از پایان تحصیل به آنها مشغول بوده است. سردبیری مجله حوزه در سال‌های ۶۷ ـ ۶۵، مسئول دفتری سازمان تبلیغات اسلامی خراسان در سال ۷۶ ـ ۷۳ و عضویت در هیات مدیره و هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی از سال ۷۶ تاکنون و در سه دوره متوالی از دیگر مناصب و فعالیت‌های اوست.

صالحی از سال ۶۱ در مجله حوزه به عنوان نویسنده مشغولِ فعالیت بوده و از همکاران تفسیر راهنما از ابتدای فعالیت تا مراحل پایانی آن بود. او همچنین از سال ۷۶ مدیر مسئول نشریه پژوهش‌های قرآنی و از‌‌ همان سال عضو هیات تحریریه نشریات فقه اهل بیت و کاوش فقه در فقه اهل بیت بوده و در ادامه فعالیت‌هایش در سال ۷۸ مدیر مسئولی و سردبیری نشریه «پگاه» را برعهده داشته که تاکنون ۱۷۶ شماره از آن منتشر شده است.

صالحی، پژوهش «تفسیر راهنما»، تالیف دو کتاب «حوزه و روحانیت» و «دانشگاه و دانشجو» و ۲۲ مقاله باعناوینی چون ابوذر امام، اسوه امام، امام و سلوک تفسیری و... را در کارنامه‌ی کاری خود دارد.

به گفته ناشران و اهالی نشر، سیدعباس صالحی در دوره معاونت فرهنگی خود توانست امنیتی که در دوره دولت‌های نهم و دهم از حوزه کتاب و نشر ایران رخت بربسته بود را احیا کند و با اجرای طرح‌های فصلی برای کتابفروشی‌ها، ارائه تسهیلات به کتابفروشی‌ها و همچنین واگذاری امور نشر به اهالی این صنف به ویژه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب ناشران، کتابفروشان و اهالی قلم را به ادامه راه دلگرم کند.

سیدعباس صالحی در صورت کسب رای اعتماد مجلس و در دست گرفتن سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوعات پرچالشی همچون سینما و موسیقی مواجه خواهد شد. حل بحث‌هایی چون ممیزی فیلم‌ها و لغو اجراهای صحنه‌ای کنسرت‌ها پردامنه‌ترین موضوعاتی‌ست که در این سال‌ها وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی را با چالش‌های بسیاری مواجه کرده است. صالحی گرچه در ایجاد آرامشی نسبی در حوزه کتاب و نشر توفیق داشته است اما چالش‌های دشواری در دیگر زمینه‌های فرهنگی و هنری در پیش رو دارد. بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران فرهنگی و هنر بر این اعتقادند که صالحی همانطور که موفق شده آرامش نسبی در زمینه کتاب آنهم پس از فراز و نشیب‌های فراوان به وجود آورد، در دیگر زمینه‌های هنری نیز به توفیق دست خواهد یافت.

منبع: ایلنا
مطالب برگزیده
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴