چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۴  |  Wednesday, 03 September 2025
کد خبر: ۴۶۳۴۹
تاریخ انتشار : ۴۹ : ۱۵ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۶

وزیر ارشاد: در فرایند مجوز فیلم دخالت نمی‌کنم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در نظام فرهنگی، ما با گستردگی نهاد‌های فرهنگی مواجه هستیم. با تقابل به هدف نمی‌رسیم؛ از این جهت باید با حوزه‌های علمیه و نهاد‌های دینی و هنری تعامل سازنده داشتیم.

به گزارش دیباچه، سیدرضا صالحی امیری وزیر ارشاد در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره نمره‌ای که به عملکرد خود در دولت می‌دهد، گفت: ارزیابی باید توسط رییس‌جمهور صورت بگیرد، تلاش ما با همکاران این بود که چند مساله اساسی را سرلوحه کار داشته باشیم. اول ثبات و آرامش در مسائل فرهنگی. ما باور داریم بدون آرامش نمی‌توانیم فعالیت‌های ایجابی فرهنگی داشته باشیم. به اعتقاد ما این ثبات و آرامش فرهنگی ایجاد شده است.

وزیر ارشاد: در فرایند مجوز فیلم دخالت نمی‌کنم

او افزود: نکته دوم واگذاری امور تصدی‌گری به صنف‌ها و خانه‌های صنفی بود . ما در ۲۵ استان انتخابات خانه مطبوعات برگزار کردیم و برای هر استان هفت هیات مدیره انتخاب شد که الکترونیک و آزاد بود. نهاد خانه مطبوعات یکی از مهم‌ترین نهادهایی است که می‌تواند از حقوق خبرنگاران و اصحاب رسانه دفاع کند.

صالحی امیری خاطرنشان کرد: ما خانه سینما را تقویت کردیم و بناست بسیاری از امور اجرایی را به خانه سینما واگذار کنیم. ما حوزه موسسات و نمایشگاه‌ها را به صنف مربوطه واگذار می‌کنیم.

او با بیان اینکه استراتژی دوم ما تقویت اصناف بود، افزود: صندوق هنر را به خانه سینما، خانه موسیقی و خانه تئا‌تر واگذار کردیم . نکته سوم این است که قرار بود تعامل سازنده با اصحاب فرهنگ و هنر در همه اجزای نظام داشته باشیم. در نظام فرهنگی، ما با گستردگی نهاد‌های فرهنگی مواجه هستیم. تنها راه تداوم فعالیت فرهنگی انسجام میان نهاد‌های فرهنگی است. با تقابل به هدف نمی‌رسیم. از این جهت با حوزه‌های علمیه و نهاد‌های دینی و هنری تعامل سازنده داشتیم و معتقدیم بدون تعامل و همگرایی کاری نمی‌شود، کرد.

او در پاسخ به اینکه آیا در کابینه آینده حضور دارد یا خیر گفت: این از اختیارات ریاست جمهوری است؛ آنچه برای اعضای کابینه مهم است، موفقیت رییس جمهور و دولت است و مهم‌ترین هدف ما پاسخگویی به مطالبات مردم است.

او درباره اینکه آیا پیشنهادی برای حضور در کابینه بعدی به او داده شده یا خیر؟ گفت: این را به رییس‌جمهور محترم واگذار کنید چون صلاحیت تصمیم با ایشان است.

صالحی امیری در خصوص اقدامات وزارت ارشاد در دهه کرامت نیز گفت: درباره دهه کرامت خبر خوش اینکه ما همزمان در هفتصد شهر برنامه‌ها را آغاز کردیم؛ ۲۵۰۰ برنامه فرهنگی تعریف کردیم و در ۷۷ کشور همزمان برنامه دهه کرامت داریم فعالیت‌های دینی در ارشاد گسترده‌تر شده و ما بودجه قرآنی را ۱۰۰ درصد افزایش دادیم. دیروز در جلسه‌ای که با اتحادیه قرآنی داشتم، توافق شد در سال آینده در ۴۳۵ شهرستان فعالیت قرآنی را گسترش دهیم.

او هدف از این برنامه‌ها را نیز شرح داد و گفت: مهم است که بدانیم این سرزمین متعلق به اهل بیت است و در این سرزمین اختر‌های تابناک داریم. بنا داریم بیش از سال‌های گذشته دهه کرامت را گرامی بداریم و اشاعه فرهنگ رضوی اشاعه فرهنگ اهل بیت است.

وزیر ارشاد در خصوص فیلم پنج عصر و اینکه برخی نسبت به این فیلم و فیلم‌هایی دیگر مانند مادر قلب اتمی اعتراض‌هایی داشته‌اند، گفت: ما در سینما یک نظام استاندارد تعریف شده داریم و شورای ساخت و نمایش از صاحب نظران هستند. وزیر ارشاد و رییس سازمان سینمایی مداخله مستقیم در فرآیند تایید یا تکذیب یک فیلم ندارد و منطق اداره یک وزارت‌خانه این نیست که در همه امور جزیی یک وزارت‌خانه دخالت کند.

او خاطر نشان کرد: آنچه برای ما مهم است این است که یک فیلم مسیر قانونی‌اش را طی کرده باشد. آنچه من می‌توانم بگویم این است که فیلم‌های موجود هم در مرحله پروانه ساخت هم پروانه نمایش مجوز‌های لازم را کسب می‌کند و برای اکران به شورای صنفی منتقل می‌شود.

صالحی امیری گفت: درباره فیلم‌هایی که نام بردید طبعا واکنش‌هایی از سوی برخی نمایندگان و بعضی از افراد صاحب نظر داشتیم و جلساتی برگزار شد؛ یکی از این فیلم‌ها ۱۸ مورد اصلاح داشته است. اگر لازم باشد باز اصلاحات اعمال می‌شود؛ اما در فرایند خودش. یعنی من به عنوان وزیر در فرایند مجوز فیلم دخالت نمی‌کنم. نقطه نظر نمایندگان و شخصیت‌های فرهنگی را به شورای نمایش ارجاع دادیم. جلساتی با حضور نمایندگان توسط خانه سینما برگزار شد، این فیلم بازبینی شد. ما در مرحله بعدی اگر اصلاحاتی لازم باشد اعمال خواهیم کرد.

صالحی امیری در خصوص توصیه‌هایی که به وزیر آینده ارشاد دارد، گفت: آنچه من فکر می‌کنم باید شکل بگیرد سه نکته استراتژیک است؛ اول داشتن نقشه راه. باید بدانیم پنج سال و ده سال آینده دستگاه فرهنگی به کدام سمت خواهد رفت؛ لذا داشتن برنامه پنج ساله ضرورت دارد. ما این کار را در وزارت خانه آغاز کردیم و بخش‌هایی از سازمان‌ها برنامه جامع‌شان تدوین شده است؛ مانند سازمان سینمایی. سطح دوم این است که ارشاد باید بتواند با بقیه نهادهای فرهنگی انسجام و هماهنگی داشته باشد. سطح سوم توجه به فرهنگ دینی و ارزش‌ها و هنجارهایی دینی است. مردم ما دین مدار و جامعه ما اخلاق مدار است؛ باید محتوای تولیدات فرهنگی در راستای دین مردم باشد.

منبع: ایلنا
مطالب برگزیده
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴