شنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۴  |  Saturday, 13 September 2025
کد خبر: ۴۶۲۸۷
تاریخ انتشار : ۵۳ : ۰۹ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۶

استفاده از مونوپاد در موزه‌ها مجاز است

«گرفتن سلفی با مونوپاد در موزه‌ها در صورتی که آسیبی به آثار تاریخی وارد نکند، تبلیغ و معرفی بناهای تاریخی را به دنبال دارد، بنابراین استفاده از این وسیله در همه‌ی موزه‌ها و بناهای تاریخی مجاز است.»

به گزارش دیباچه، «محمدرضا کارگر» در واکنش به انتشار برخی مطالب در رابطه با ممنوعیت استفاده از مونوپاد (خویش‌انداز) در موزه‌ها و بناهای تاریخی اعلام کرد: گردشگران در بازدید از بناها و خانه‌های تاریخ می‌توانند از مونوپاد برای گرفتن عکس سلفی در بناهای تاریخی استفاده کنند. این اقدام یک معرفی برای بناهای تاریخی کشور محسوب می‌شود.

استفاده از مونوپاد در موزه‌ها مجاز است

او با بیان این‌که تا امروز اداره کل موزه‌ها، هیچ مصوبه یا بخش‌نامه‌ای مبنی بر استفاده از مونوپاد برای گرفتن عکس سلفی در موزه‌ها و بناهای تاریخی صادر نکرده، بیان کرد: ما موافق استفاده کردن هستیم، مردم می‌توانند از این وسیله استفاده کنند. اگر هر موزه‌ای قصد ممنوع کردن این اقدام را دارد، باید نخست با ما مکاتبه کند و با ذکر پیشنهاد خود و بیان دلایل منطقی خواسته خود را مطرح کند.

وی تأکید کرد: معتقدم چنین اقدامی تبعاتی را به دنبال دارد. اگر افراد در حین استفاده از مونوپاد به آثار موزه‌ای لطمه وارد نکنند و باعث وارد شدن آسیب به آن‌ها نشوند، با توجه به اینکه قطعا عکس‌های سلفی امروز در فضاهای مجازی و صفحه‌های شخصی اینترنتی افراد استفاده می‌شود، این اقدام خود می‌توانند باعث معرفی بناهای تاریخی باشد. مانند این که گردشگر در تخت‌جمشید عکس بگیرند، این عکس باعث معرفی بیشتر این بنای تاریخی می‌شود.

«کارگر» با بیان این‌که گرفتن عکس سلفی اصولا با دوربین‌هایی انجام می‌شود که ضرری برای آثار تاریخی ندارد، ادامه داد: مگر این‌که این‌کار باعث ترافیک در دیدن آثار یا خطر برخورد با اشیاء باشد یا از فلش استفاده شود، که برای برطرف کردن این مشکلات نیز می‌توانیم تهمیداتی بیندیشیم، اما ماهیتا نمی‌توانیم این اتفاق را ممنوع کنیم.

مدیر اداره کل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تأکید کرد: تا زمانی که این موضوع به تأیید معاونت میراث‌فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل موزه‌ها نرسد، با توجه به این‌که تاکنون به عنوان مشکل از سوی موزه‌ها، مطرح نشده است، آن باید نخست در شورای کارشناسی مطرح شود، چون هیچ مصوبه‌ای در این زمینه نداریم.

منبع: ایسنا
مطالب برگزیده
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴