دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴  |  Monday, 02 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۶۱۲۷
تاریخ انتشار : ۱۸ : ۱۵ - ۲۷ تير ۱۳۹۶
مجید اخشابی خواننده موسیقی پاپ در برنامه «چشم شب روشن» عنوان کرد که کم توجهی به بداهه پردازی یکی از نقاط ضعف موسیقی ما است.

به گزارش دیباچه، رضا مهدوی کارشناس مجری بخش موسیقی «چشم شب روشن» شامگاه سه شنبه ۲۶ تیرماه میزبان مجید اخشابی خواننده موسیقی پاپ بود.

اخشابی در بخشی از این گفتگو درباره جایگاه موسیقی بیان کرد: همواره فکر می کنم موسیقی قدرت بیشتری از این دارد که فقط آن را می شنویم. موسیقی همزمان می تواند یادآور خاطره، تصویر، رایحه و تفکر باشد و این نقطه اعجاز موسیقی است که ما را به راحتی به زمان دیگری پرتاب می کند. شاید در بسیاری از هنرها چنین وسعتی وجود نداشته باشد.

مجید اخشابی:اعجاز موسیقی ما را به زمان دیگری پرتاب می کند

وی که فعالیت حرفه ای خود را از سال ۷۰ آغاز کرده است، ادامه داد: هر موسیقی باید تصویری را در ذهن مخاطب ارایه کند و این ویژگی می تواند به موسیقی بُعد و ماندگاری ببخشد که در هر بازشنوایی آن اثر چیزی برای ارایه کردن داشته باشد.

این نوازنده سنتور که این ساز را بدون استاد آموخته، یادآور شد: در دوره های تخصصی موسیقی که من در دوره کارشناسی گذراندم، دانشگاه یک بازگشت محسوب می شد. اعتراض من به سیستم دانشگاهی این است که در آن قواعدی را می آموزند که مربوط به ۳۰۰ سال پیش است و کاربردی برای امروز ندارد. من مدام نگران بودم به این نوع نگاه و زیبایی شناسی عادت کنم.

اخشابی تصریح کرد: اکنون حرف های جدید به سختی در موسیقی پذیرفته می شود و بعد از دَه ها سال که بگذرد و بومی شود، دانشگاهیان آن را وارد مباحث درسی کنند. خدا را شکر می کنم که در دوره دکترا رشته تخصصی موسیقی در کشور ما نبود و من در رشته پژوهش هنر مشغول به تحصیل شدم.

این خواننده که با تیتراژ سریال «گمگشته» به شهرت رسید، بیان کرد: مطالعه این رشته به من کمک زیادی کرد و خدا را شکر استادان بسیاری دارم که از آنها یاد می گیرم.

وی درباره استفاده از عنصر بداهه در موسیقی کشور اظهار کرد: بداهه موضوع مغفولی در هنر موسیقی کشور است. حالاتی که یک نوازنده یا خواننده می تواند داشته باشد، بدون سابقه ذهنی به خلق و مکاشفه برسد و چیزی عرضه کند که خودش هم نشنیده و مخاطبان را با لحظات و ملودی هایی آشنا کند که برای هر ۲ زیبا باشد، نکته زیبایی است.

اخشابی در پایان این بخش از صحبت هایش اضافه کرد: کم توجهی به بداهه پردازی یکی از نقاط ضعف ما است که موجب شده سطح ملودی ها و آهنگسازی به افول برسد. این قدرت در هنرمندان ما به تدریج به واسطه برخی از امکاناتی که به وجود آمده و چیزهایی که هنرمند برای ترس از خطا به آن پناه برده به فراموشی سپرده شده است. چرا که هنرمند امروزی می خواهد همه چیز را در قالب های از پیش تعیین شده و بدون ریسک ارایه کند و این موضوع به نابودی قوه بداهه پردازی منجر شده است.

«چشم شب روشن» به تهیه کنندگی امیر قمیشی و با اجرای محمد صالح علا، شنبه تا چهارشنبه هر شب ساعت ۲۳ از شبکه چهار سیما روی آنتن می رود.

منبع: مهر
برچسب ها: دیباچه ، مجید اخشابی
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳