جمعه ۱۶ خرداد ۱۴۰۴  |  Friday, 06 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۶۰۶۱
تاریخ انتشار : ۴۱ : ۱۰ - ۲۶ تير ۱۳۹۶
فرهاد توحیدی نویسنده فیلمنامه های سینمایی و تلویزیونی ابراز امیدواری کرد مدیر پُردل و جراتی پیدا شود تا روند تولید فیلمنامه «مکتب مفاخر» زودتر به جریان بیفتد.

به گزارش دیباچه، فرهاد توحیدی نویسنده و فیلمنامه نویس درباره سریال «مکتب مفاخر» که مدتی پیش قرار بود فیلمنامه آن به جریان بیفتد، گفت: سریال «مکتب مفاخر» فعلا در انتظار پاسخگویی مسئولان است و من بعید می دانم تلویزیون جرات کند و این سریال را بسازد.

وی ادامه داد: این مجموعه تصویب شد و قرارداد نگارش هم برای آن بسته شد اما سپس شبکه یک آن را متوقف کرد و من هیچ گاه دلیلش را متوجه نشدم. اکنون این طرح در گروه فیلم و سریال شبکه دو قرار دارد اما با توجه به محافظه کاری هایی که وجود دارد چندان به تولیدش امیدوار نیستم.

فرهاد توحیدی: بعید می دانم تلویزیون جرات کند «مکتب مفاخر» را بسازد

به دنبال مدیری با دل و جرات برای تولید یک سریال

توحیدی درباره فیلمنامه این اثر توضیح داد: فیلمنامه این سریال نوعی نقد اجتماعی است که به مباحثی چون تلویزیون، سیاست، اخلاق، مسایل اجتماعی و... می پردازد. داستان این مجموعه درباره فردی است که می خواهد در تلویزیون کار کند اما درنهایت سراغ تلویزیون های اینترنتی می رود.

وی اضافه کرد: ممکن است مدیر با دل و جرات تری پیدا شود تا بتوانیم دوباره این سریال را به جریان بیندازیم.

توحیدی با اشاره به جزییات این مجموعه عنوان کرد: این مجموعه اپیزودهای مختلفی دارد و فاز اول آن در ۲۶ قسمت پیش بینی شده که قصه های ۱۶ قسمت نوشته شده است و به سرعت قابل آماده سازی خواهند بود. ما به این دلیل باقی داستان را ننوشتیم چون خواستیم بازخوردهای سریال را در هر قسمت وارد کار کنیم.

محافظه کاری در حوزه آثار نمایشی

این فیلمنامه نویس درباره اینکه چرا فیلمنامه های مرتبط با نقدهای اجتماعی به تولید نمی رسند، اظهار کرد: من پیش از این هم گفته ام که تلویزیون دستگاهی ورشکسته است و خودش هم در این مساله مقصر است. به نظر من مسئول سوق دادن مردم به سمت شبکه های ماهواره ای مخصوصا سریال های ترکی خود تلویزیون است. به طور مثال مردم به اخبار تلویزیون نمی توانند اعتماد کنند چراکه کاملا ایدئولوژِی زده است که البته این مساله در خود بدنه کارمندان تلویزیون وجود ندارد اما در برنامه ها دیده می شود. این رسانه در حوزه برنامه سازی نمایشی هم با یک محافظه کاری عمومی مواجه است.

وی اضافه کرد: فکر می کنم آثاری را که در دهه ۸۰ در تلویزیون می ساختیم امروز دیگر امکان ساختشان در این رسانه وجود ندارد و متاسفانه چون آن فضا وجود ندارد لاجرم برنامه ها از نقدهای اجتماعی خالی هستند. امروزه چه کسی را می توان نقد کرد؟ گویی همه از خطا مصون هستند و نقدناپذیرند.

توحیدی در پایان با اشاره به پروژه «صیاد شیرازی» که آن هم در مرحله نگارش قرار دارد، عنوان کرد: این سریال، پروژه ای گسترده و سنگین است و تلویزیون هنوز هم درگیر مسایل مالی و بدهی های کلان است. بنابراین برنامه ها و طرح های جدید سهم کمی از بودجه جاری دارند. متن سکانس های این سریال به نگارش درآمده است با این حال ما منتظریم که برآورد تولید هم انجام شود تا وارد جزییات بیشتر شویم.

منبع: مهر
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳