پنجشنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴  |  Thursday, 24 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۵۵۴۱
تاریخ انتشار : ۱۴ : ۱۲ - ۱۰ تير ۱۳۹۶
ساخت و ساز در میدان حسن‌آباد و در چند قدمی بنای تاریخی چهارگوشه این میدان، اداره‌کل حقوقی استان تهران را واداشت تا در نامه‌ای به دادسرای ویژه شهرداری‌ها، از استعلام نکردن شهرداری برای این پروژه شکایت کند.

به گزارش دیباچه، میدان حسن‌آباد، در ابتدای خیابان وحدت اسلامی و در عرصه ضلع جنوب غربی مجموعه تاریخی چهار گوشه‌ای این میدان، ساخت‌ ساختمانی در این محدوده عرصه و حریم این محوطه تاریخی را تهدید می‌کند، تهدیدی که هنوز ادامه دارد و تا دستور دادستانی نرسد، هیچ دستور توقفی در ادامه ساخت بنا اجرایی نمی‌شود.

بر سر میدان حسن آباد تهران چه آمده است؟

اکبر رستمیان، کارشناس حقوقی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در این زمینه به ایسنا می‌گوید: بخش حقوقی اداره کل حقوقی استان تهران پس از اطلاع از این ساخت‌و ساز، در هفتم خرداد در نامه‌ای به دادسرای ناحیه ۳۷ ویژه رسیدگی به امور شهرداری‌ها نسبت به اجرائی شدن این پروژه طرح دعوی کرده است، اما هنوز دادستانی هیچ شعبه‌ای را برای بررسی این پرونده به ما اعلام نکرده و تا زمانی که شعبه تعیین نشود دستور توقف کار داده نمی‌شود.

بر سر میدان حسن آباد تهران چه آمده است؟

او با تأکید بر این‌که ساخت‌وساز میدان حسن آباد باید براساس طرح تفصیلی پیش‌رو و مطابق با قوانین و ضوابط طراحی نمای همگون با بافت تاریخی انجام شود، از سوی دیگر قانونا ارتفاع این ساختمان نباید بیش از ۱۲ متر باشد که در حال حاضر این ارتفاع بیش از این میزان است.

او قرار گرفتن این ساختمانِ در دست ساخت، در بافت تاریخی میدان حسن‌آباد را عاملی می‌داند که باید آن ساخت‌وساز براساس قوانین و ضوابط مربوط به بافت‌های تاریخی انجام می‌شد، که این کار نیز انجام نشده است.

رستمیان با تاکید بر این که شهرداری منطقه ۱۱ تهران، قبل از دادن مجوز باید از میراث فرهنگی استعلام می‌گرفت؛ ادامه می‌دهد: ‌با توجه به این‌که براساس بند ۲۲ ماده ۵۵ قانون اساسی این استعلام انجام نشده است، بخش حقوقی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران این از شهرداری منطقه ۱۱ تهران طرح دعوی کرده است.

ابتدا دو مدیر قبلی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران؛ مجوزی برای ساخت‌وساز این زمین در اوایل دهه ۹۰ صادرکرده بود، اما مدیر بعدی یعنی مسعود نصرتی در نامه‌ای به شهرداری تهران، این مجوز را لغو و کان لم یکن اعلام کرده بود، با این وجود در حال حاضر و بدون استعلام از میراث فرهنگی این پروژه در جال اجرائی شدن است.

همچنین رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری استان تهران در آخرین نامه خود در کمتر از یک ماه پیش به شهردار منطقه ۱۱ اعلام کرد که ساخت و ساز در حال انجام در این ساختمان بیش از حد ارتفاع مجاز است و حریم منظری بنای ثبتی مخدوش شده است و باید علاوه بر توقف عملیات اجرائی، مالک نسبت به تعدیل ارتفاع اقدام کند.

منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳