شنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۴  |  Saturday, 06 September 2025
کد خبر: ۴۴۱۰۰
تاریخ انتشار : ۲۸ : ۰۹ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶

«نمایش موزیکال و فیزیکال‌ منطق‌الطیر عطار» به روی صحنه می رود

"نمایش موزیکال و فیزیکال‌ منطق‌الطیر عطار" به کارگردانی مهرداد آبجار و آهنگسازی بهزاد عبدی که به روایت داستان سیمرغ اختصاص دارد، قرار است در داخل و خارج از ایران روی صحنه برود.

به گزارش دیباچه، بهزاد عبدی گفت: کار نوشتن موسیقی "نمایش موزیکال و فیزیکال منطق الطیرعطار" را به تازگی به اتمام رسانده‌ام و به زودی قصد اجرا و ضبط آن را با یک ارکستر بزرگ دارم.

«نمایش موزیکال و فیزیکال‌ منطق‌الطیر عطار» به روی صحنه می رود

این آهنگساز در ادامه افزود: من هیچ سابقه همکاری با آقای مهرداد آبجار و تیم‌اش را نداشتم و از طرف یکی از دوستان در بنیا رودکی پیشنهاد این کار داده شد و پس از اینکه متوجه شدم این اثر توسط یک تیم حرفه‌ای در حال انجام است از این کار استقبال کردم. موسیقی این کار نیز با یک ارکستر بزرگ ضبط خواهد شد. موسیقی این کار همچون بسیاری از تجربیات من ساختار موسیقی کلاسیک دارد.

وی همچنین ضمن اشاره به ضبط بخش موسیقی این اثر در اوکراین عنوان کرد: ضبط کارهای ارکسترال در ایران بسیار هزینه‌بر است و به لحاظ سخت‌افزاری نیز امکان ضبط آثار ارکسترال در ایران وجود ندارد. ما نوازنده‌های خوبی داریم ولی استودیویی که امکانات ضبط مناسب و دقیق صدای ارکستر را داشته باشد؛ نداریم.

مهرداد آبجار نیز به عنوان کارگردان "نمایش موزیکال و فیزیکال منطق‌الطیر عطار" درباره این اثر گفت: گروه ما برای انجام این پروژه حدود 50 نفر هستند و همگی آنها از اعضای گروه خودم که"سرمستان" نام دارد؛ انتخاب شده‌اند. کار ما در واقع بر‌اساس حرکات و رقص‌های محلی است.

وی در ادامه افزود: داستان "نمایش فیزیکال منطق‌الطیر عطار" درباره داستان‌های درون این کتاب است که به ماجرای سیمرغ و سایر پرندگان می‌پردازد. این اثر شهریور ماه امسال برای اجرا در تالار وحدت آماده می‌شود. متاسفانه فعلا چهار اجرا برای ما درنظر گرفته‌اند که امیدواریم تعداد شب‌های بیشتری را برای اجرا در اختیارمان قرار بدهند یا حداقل بعد از محرم و صفر؛ این اجرا را تمدید کنند.

این کارگردان همچنین درباره همکاری با بهزاد عبدی عنوان کرد: همکاری‌مان با آقای عبدی به این دلیل بود که می‌خواستیم کار فاخر و بزرگی را بسازیم؛ برای آهنگسازی چنین اثری نیز بهترین انتخاب‌‌مان آقای بهزاد عبدی بود.

آبجار درباره سایر ویژگی‌های "نمایش موزیکال و فیزیکال منطق‌الطیر عطار" گفت: ما می‌خواهیم این کار را با طراحی حرکت و رقص روی صحنه ببریم؛ دلیل‌مان هم این است که زبان بدن به نوعی زبان بین‌المللی محسوب می‌شود. منطق‌الطیر به زبان‌های بسیاری ترجمه شده است و ما قصد داریم این اجرا را در خارج از کشور نیز روی صحنه ببریم.

وی افزود: این کار از سال 1372 در خارج از کشور به اجرا درآمده است. پیتر بروک که کارگردان سرشناسی محسوب می‌شود در سال 1372 منطق‌الطیر عطار را روی صحنه برده است و ما نیز قصد داریم همین کار را در خارج از ایران اجرا کنیم. بخش کلامی و آوازی این اثر نیز توسط یک خواننده سرشناس اجرا خواهد شد؛ اما از آنجا که هنوز حضور این خواننده در کار قطعی نشده؛ اسمی از ایشان نمی‌برم.

این کار گردان همچنین عنوان کرد: مخاطب خارجی با اینکه اشعار را متوجه نمی‌شود ولی به دلیل اینکه اصل کار ما براساس حرکات بدن طراحی شده؛ می‌تواند اصل داستان را بفهمد و با آن ارتباط برقرار کند.

مهرداد آبجار درباره سایر همکارانش در ساخت و اجرای "نمایش موزیکال و فیزیکال منطق‌الطیر عطار" گفت: متن این اثر توسط خانم جیران باریکانی که نویسنده و دراماتورژ کار محسوب می‌شود، نوشته شده است. این داستان توسط خانم باریکانی در ۱۵صحنه خلاصه شده. مژگان عیوضی نیز طراحی لباس گروه را برعهده دارد. همچنین با ارشا اقدسی برای بعضی موارد همکاری داریم. باید عنوان کنم کار ما بدون دکور و با ویدئومپینگ روی صحنه می‌رود.

منبع: ایلنا
مطالب برگزیده
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴