شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۳۸۷۴
تاریخ انتشار : ۵۳ : ۱۴ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
جواد انصافی معتقد است: برخی تصمیمات چند سال گذشته‌ی جشنواره‌ی نمایش‌های آیینی و سنتی آفتی شده که بسیاری از قدیمی‌های این حوزه را دلسرد کرده است.

به گزارش دیباچه، این کارگردان و بازیگر باسابقه در اجرای نمایش‌های ایرانی و آیینی که براساس فهرست منتشر شده برای بازبینی اثری به جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی ارائه نکرده است، بیان کرد: برای این دوره از جشنواره متن نمایشی را ارائه کردم، اما به نظرم به دلیل درک نکردن اصل کار مورد پذیرش اولیه قرار نگرفت ولی فعلا پس از توضیحاتی که دادم قرار بر این شد تا آن را دوباره بررسی کنند.

تصمیمات چند ساله جشنواره‌ی نمایش‌های آیینی و سنتی، قدیمی‌ها را دلسرد کرده

او با اشاره به اینکه نام این نمایش «خفتگان چشم باز» و اثری موزیکال است، گفت: اولین بار است که می‌خواهم این نمایش را اجرا کنم. البته متن آن را در سال 80 نوشتم و در سال 81 دو سه اجرای خیلی محدود هم داشت، اما بعد اجازه اجرای عمومی به آن داده نشد. در حال حاضر هم اگر مجوزی برای اجرای آن داده نشود ترجیح می‌دهم صبر کنم تا زمان آن فرا برسد.

انصافی با اشاره به اینکه شخصیت اصلی این نمایش یک سیاه است که خودش آن را بازی می‌کند، توضیح داد: من مدتی شاگرد اسماعیل مهرتاش بودم و او تنها کسی بود که در دوران گذشته نمایش‌های موزیکال روی صحنه می‌برد؛ نمایش‌هایی که بر مبنای موسیقی بودند و حتی خواننده‌هایی همچون محمدرضا شجریان هم در آن‌ها حضور داشتند، در واقع آثار او با محوریت خواننده و به نوعی به شکل اپرای ایرانی اجرا می‌شد.

وی ادامه داد: براین اساس با توجه به آنچه از او آموخته بودم این نمایش را آماده کردم و از آنجا که شعرهایی در متن وجود دارد که باید براساس موسیقی خود خوانده شود، در ابتدای بررسی‌های جشنواره‌ متوجه آن نشدند.

انصافی که در صورت راهیابی نمایش‌اش به جشنواره آیینی و سنتی جزو معدود افراد قدیمی و باسابقه‌ای خواهد بود که در این دوره از جشنواره حضور دارند، درباره این رویداد تئاتری هم اظهار کرد: وقتی اسامی متقاضی اجرای نمایش در جشنواره را دیدم خیلی تعجب کردم که چرا بسیاری از دوستانی که در این عرصه کار می‌کردند حضور ندارند و بیشتر کسانی اثر ارائه کرده‌اند که سابقه چندانی ندارند. البته خودم پیش از این از بعضی همکاران و دوستان قدیمی خواستم تا به جشنواره بیایند و نمایشی برای اجرا آماده کنند، از جمله عبدالرضا اکبری که یک زمانی از بهترین بازیگران سیاه بود و حتی در دوران جوانی رقیب سرسخت من محسوب می‌شد.

وی در پایان درباره آینده این جشنواره تخصصی در صورت فعال نبودن افراد قدیمی و صاحب نام و همچنین نوشته نشدن متون تازه گفت: این آفتی است که چند سالی است در این جشنواره با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم. اولین آفت هم به دو سالانه شدن جشنواره مربوط می‌شود که پیش از آن هر سال برپا می‌شد.

انصافی افزود: برداشتن جایزه و حذف بخش رقابتی آسیب‌های دیگری را به جشنواره زد و بعد از آن هم کم کردن کمک هزینه‌ها مشکلات و دلسردی‌های دیگری را به وجود آورد. این وضعیت سال گذشته تا جایی ادامه پیدا کرد که اعلام کردند اصلا تعهدی به آثاری که برای جشنواره انتخاب می‌شود، ندارند تا آن‌ها به اجرای عمومی برسند در حالی‌ که پیش از این به آثار اجرای عمومی داده می‌شد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: دیباچه ، جواد انصافی
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳