چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۳۳۵۹
تاریخ انتشار : ۴۰ : ۱۰ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۶
مراسم گرامیداشت و تقدیر از عباس کیارستمی، کارگردان نامدار ایرانی در جشنواره بین‌المللی فیلم «کپ اسپارطیل» در مراکش برگزار می‌شود که پرویز جاهد، منتقد سینما رئیس هیات داوران این جشنواره است.

به گزارش دیباچه، عزالدین الوافی، رئیس جشنواره فیلم «کپ اسپارطیل» که از روز پنجم تا هشتم آوریل (16 تا 19 فروردین) سالجاری در شهر طنجه مراکش برگزار می‌شود، گفت: تقدیر و تکریم از عباس کیارستمی در چارچوب سیاست‌های جشنواره است که در کنار بخش رقابتی به فرهنگ سینمای جهان هم می‌پردازد.

بزرگداشت عباس کیارستمی در جشنواره بین‌المللی فیلم «کپ اسپارطیل» مراکش

به گفته الوافی که خود از منتقدان برجسته فیلم و فرانسوی مراکشی‌تبار است، ازجمله برنامه‌های فرهنگ سینمایی می‌توان به برگزاری برنامه‌های تقدیر از سینماگران جهانی که اثر برجسته‌ای در تاریخ مدرن سینما از خود برجای گذاشته‌اند، اشاره کرد.

الوافی در ادامه، برنامه‌های بزرگداشت برای عباس کیارستمی درجشنواره مراکش را اینگونه برشمرد: پرویز جاهد منتقد فیلم و سردبیر نشریه سینما-چشم، به همراه محمدامین کرخی، منتقد فیلم و شاعر عراقی دربارۀ کیارستمی و جایگاه او در سینمای معاصر جهان گفتگو خواهند کرد.

محمدامین کرخی که به زبان فارسی تسلط دارد، به تازگی مجموعه اشعار «باد و برگ» از سروده‌های عباس کیارستمی را به عربی برگردانده است که با عنوان «ربح و اوراق» در ایتالیا منتشر شده و در این جشنواره رونمایی خواهد شد.

به گفته الوافی، بخش دیگری از برنامه بزرگداشت عباس کیارستمی در این جشنواره نمایش 17 فیلم کوتاه است که به وسیله شاگردان کیارستمی در سراسر جهان تهیه شده و ادای دینی به سینمای این فیلمساز بزرگ به شمار می‌رود.

ریاست هیئت داوران این دوره از جشنواره را پرویز جاهد به عهده دارد و مارینا مورینو، ویژوال آرتیست ایتالیایی، رشیده شبانی بازیگر و فیلمساز مراکشی ساکن بلژیک، حبیب الناصری منتقد فیلم مراکشی و محمدامین کرخی، شاعر و منتقد سینمایی عراقی، اعضای دیگر هیئت داوران این جشنواره را تشکیل می‌دهند.

منبع: ایلنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳