چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۳۳۲۰
تاریخ انتشار : ۵۷ : ۱۱ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۶
در آستانه روز ملی هنرهای نمایشی
در آستانه روز ملی هنرهای نمایشی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه معاون هنری و مدیرکل هنرهای نمایشی با علی نصیریان هنرمند پیشکسوت تئاتر ، سینما و تلویزیون دیدار کردند.
 به گزارش دیباچه،  به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی،برپایی اولین روز ملی تئاتر در کشور و نگارش پیام این روز از سوی علی نصیریان در اولین روز کاری سال 1396 مجالی بود تا سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،علی مرادخانی معاون هنری وزیر،مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی و تعدادی از مسئولان فرهنگی و هنری مهمان این هنرمند پیشکسوت تئاتر شوند. 

دیدار وزیر ارشاد و دیگر مسئولان هنری، با علی نصیریان دیدار کردند
 
در این دیدار صمیمانه علی نصیریان با بیان این مطلب که فرهنگ و هنر در سال های اخیر پیشرفت بسیار خوبی داشته است به افزایش آموزشگاه‌های هنری ، تعداد هنرمندان جوانانی که در عرصه بین‌الملل موفقیت‌هایی داشته‌اند و افزایش تماشاگران تئاتر اشاره کرده و گفت: در همه دنیا تئاتری که جنبه فرهنگی واجتماعی داشته و جدای از جنبه تفننی تئاتر بر اندیشه ، تفکر و شناخت لایه‌های روانشناسی شخصیت‌ها استوار باشد با حمایت‌هایی که دریافت می کند اجرا می شود. 
 
 
وی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی از طریق تئاتر گفت: در بسیاری از کشورهای اروپایی برای جذب مخاطب و فرهنگ سازی ، نمایش ها را به صورت رایگان و با حمایت دولت و شهرداری ها برای مردم اجرا می کنند. کمک‌های دولتی برای توسعه تئاتر در گذشته بسیار اندک بوده است و دولت مردان می‌بایست با شناسایی تئاتر ایران و تئاتر نویسی به ساختار تئاتر مدرن و اسطوره‌ای،ادبیات دراماتیک را در کشور توسعه دهند. 
 
وی تاکید کرد : ادبیات دراماتیک یک ملت، تئاتر ملی آن کشور را می‌سازد و ما نیز با نمایش ایرانی باید به دنیا معرفی شویم. 
 
نصیریان در بخش دیگر سخنان خود گفت: از این که روزی به نام هنرهای نمایشی در تقویم فرهنگی کشورثبت شده است خوشحالم و امیدوارم این حرکت شروعی باشد برای رفتن تئاتر از تهران به استان‌ها و از استان‌ها به تهران. این حرکت مطمئنا باعث می‌شود استعدادها و نخبگان بسیاری در کشور شناسایی شوند. 
 
سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این دیدار گفت: در همه هنرها نوعی از بازگشت به ریشه های ملی و سنتی دیده می شود. تئاتر نیز نشان داده که در حال نزدیک شدن بیشتر به فرهنگ ملی ایرانی است. این یک بازگشت نانوشته در حوزه هنر است. تئاتر باید یک مسیر بازگشت به خویشتن پیدا کند. 
 
وی با اشاره به افزایش آمار مخاطبان تئاتر در سه چهارسال اخیر گفت: این آمار نشان می دهد که ظرفیت تئاتر چندین برابر شده است و اهمیت دارد که با توجه به مقوله اقتصاد تئاتر ، فضای تخصصی تئاتر به سمتی هدایت شود که هنرمندان این عرصه دلمشغولی دیگری به جز حرفه خود نداشته باشند. هنرمندان این رشته باید از این که تئاتری هستند به خود ببالند و این مهم یک احساس خوب در آن ها به وجود آورد. 
 
صالحی امیری در بخش دیگری از صحبت هایش بر توجه جدی به تئاتر در استان های مختلف کشور و تبادل اجرا بین استان ها تاکید کرده و گفت: امروزه با گسترش سیستم های ارتباطی و محتوای آموزشی در فضای مجازی و سایت‌ها،منابع دانش در اختیار تمامی افراد قرار گرفته و دیگر فاصله با مرکز مانعی برای کیفیت آثار هنری و شکوفایی هنرمند نیست. 
علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در ادامه بیان کرد: بخش خصوصی در طول سال‌های اخیر به خوبی وارد میدان شده و هنرمندان بسیاری با استفاده از این ظرفیت در حال فعالیت هستند. 
 
وی ادامه داد: هنرمندان تئاتر استان ها حضور پررنگی در تولید آثار نمونه و فاخر داشته اند. به طوری که در جشنواره سی و پنجم تئاتر فجر آثار قابل توجهی  را از خود به نمایش گذاشتند. 
مرادخانی اعلام کرد: به زودی بیش از 30 پلاتو در استان های کشور ؛ برای فعالیت خانواده هنری ، به زیر ساخت های تئاتر کشور اضافه خواهد شد. 
 
مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی نیز با بیان این مطلب که نصیریان همواره تئاتر را در اولویت فعالیت های هنری خود قرار داده و در بخش های مشورتی و برنامه ریزی اداره کل هنرهای نمایشی را همراهی کرده اند گفت: زندگی ، شخصیت ، فعالیت هنری و حضور اجتماعی نصیریان را باید یک الگوی فرهنگی برای نسل های آینده دانست. ارتباط خوب ایشان با گروه‌های تئاتر استان ها و نسل جوان الگوی ارزشمندی برای خانواده هنری کشور علی الخصوص خانواده تئاتر و موجب مباهات است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳