پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۲۸۴۵
تاریخ انتشار : ۳۹ : ۱۱ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵
سرپرست معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران جزئیات راه اندازی موزه «مشاهیر» را تشریح کرد.

به گزارش دیباچه، سید مجتبی موسوی سرپرست معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران درباره جزئیات راه اندازی موزه «مشاهیر» که قرار است نیمه اول سال ۹۶ توسط سازمان زیباسازی افتتاح شود گفت: موزه مشاهیر در واقع شکلی از موزه مجسمه های شخصیت هاست که در بسیاری از کشورها با اسامی مختلف وجود دارد. به طور مثال یکی از معروف ترین این موزه ها موزه «مادام توسو» است که در چند کشور شعبه دارد.

موزه «مشاهیر» در عمارت «اتحادیه» بر پا می شود

وی ادامه داد: سازمان زیباسازی خانه یا عمارت «اتحادیه» را که در زمینی به وسعت ۸ هزار متر مربع است تملک کرده و در حال مرمت این عمارت است. این خانه یک ورودی از خیابان لاله زار و یک ورودی از سمت فردوسی دارد. بناهای مختلفی نیز در محوطه این امارت وجود دارد و با نگاه به اینکه کاربری این مکان قرار است به موزه «مشاهیر» اختصاص داشته باشد در حال مرمت و فضاسازی است.

موسوی بیان کرد: طراحی مفهومی و سیاست گذاری این موزه نیز همزمان در حال انجام است. ساخت مجسمه شخصیت ها نیز در بخش های مختلف آغاز شده است. ما در این موزه شخصیت هایی در بخش فرهنگ و هنر، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، ورزش، علم و دانش، کودک و نوجوان، بین الملل را خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه نوع مجسمه سازی این موزه به هایپر رئال معروف است گفت: این مجسمه ها باید به شکل کامل از اجزا صورت تا اندام شخصیتها شبیه سازی شود. باید آنقدر مجسمه های مومی شخصیت ها شبیه خود فرد باشد که وقتی فرد کنار مجسمه اش می ایستد نتوانیم فرد واقعی را تشخیص دهیم. این موضوع به کیفیت مجسمه ها ارتباط پیدا می کند. ضمن اینکه چون بستر مجسمه سازی در این حوزه چندان مهیا نبوده است هنرمندان زیادی در این حوزه نداریم. شاید به تعداد انگشتان یک دست کسانی باشند که در این حوزه کار کرده باشند.

او ادامه داد: اولین کاری که کردیم دعوت از این هنرمندان و مذاکره با آنها برای ساخت سفارشاتی بود که به آنها دادیم. اما در مرحله بعد کسانی را که در کار فیگوراتیو و رئال تجربه داشتند دعوت کردیم و تشویقشان کردیم در این سبک هم کار کنند و وقتی آنها تشکیل گروه های خود را دادند و شروع به ساخت مجسمه کردند و کیفیت کارشان به حد ایده آل رسید به آنها هم سفارش کار داریم. در حال حاضر ۱۲ گروه مجسمه سازی در این حیطه مشغول به کار هستند که خوشبختانه با سرعت خوبی هم کار می کنند و امیدواریم تا زمان افتتاحیه ساخت ۱۲۰ مجسمه شخصیت ها را به پایان ببریم.

سرپرست معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که برای ساخت مجسمه های مومی دقت بالایی لازم است و عکاسی از چهره ها در زوایای مختلف و ... باید در دسترس باشد و به همین دلیل ساخت این مجسمه ها از افراد زنده آسان تر است در حالیکه شنیده می شود بیشتر مجسمه های ساخته شده در این موزه از شخصیت های درگذشته است گفت: درست است که برای ساخت این مجسمه ها از افراد در قید حیات کار راحت تری را در پیش داشتیم اما در فاز اول سراغ شخصیت هایی رفتیم که چهره های تاثیرگذار هر کدام از شاخه هایی بودند که ذکر کردم و عموما این شخصیت ها در قید حیات نیستند. به طور نمونه شخصیت های انقلاب و دفاع مقدس اکثرا در قید حیات نیستند. به هر حال درباره شخصیت هایی که در قید حیات نیستند از روی عکس شباهت سازی صورت می گیرد اما عموما باید حجم ها را حدس زد. ضمن اینکه خیلی از شخصیت های ما که در قید حیات نیستند عکس با کیفیتی از چهره هایشان در دسترس نیست. و بعضی مواقع در ابعاد تنه و هیکل نیز اطلاعات در دسترس نیست.

موسوی در پایان گفت: پیشکسوت ها برای ما در اولویت هستند اما متاسفانه بسیاری از آنها در قید حیات نیستند. به طور نمونه ما زمانی که ساخت مجسمه مرحوم پروحیدری را آغاز کردیم ایشان زنده بودند اما فرایند ساخت مجسمه ادامه داشت که ایشان فوت کردند. اما خوشبختانه گروه های مجسمه سازی با دقت کامل روی ساخت این مجسمه ها کار می کنند.

منبع: مهر
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار