دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۴  |  Monday, 04 August 2025
کد خبر: ۴۲۲۸۲
تاریخ انتشار : ۳۸ : ۱۴ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۵

وزیر ارشاد خبر داد: تشکیل کمیته‌ای برای رسیدگی به اعتراض‌های جشنواره فیلم فجر

وزیر ارشاد از تشکیل کمیته‌ای به سرپرستی مشاور عالی خود برای رسیدگی به اعتراض‌های صورت گرفته درباره داوری‌های جشنواره فیلم فجر خبر داد. رییس سازمان سینمایی هم این کمیته را همراهی می‌کند.

به گزارش دیباچه، سیدرضا صالحی‌امیری در پاسخ به این سوال که امسال جشنواره فیلم فجر برخلاف وعده‌های پیشین شما؛ بیشترین حواشی را داشت و از قضا تا امروز تعداد زیادی از عوامل فیلم‌ها به آرای هیات داوران انتقاد کرده و از جشنواره کنار کشیده یا بیانیه داده‌اند. نظر شما در این‌باره چیست، عنوان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد حاشیه نخواهد شد. به‌طور طبیعی در مسابقه‌ای که ۱۷۰ فیلم شرکت می‌کنند؛ داوران حق نهایی انتخاب کاندیداها را دارند.

وزیر ارشاد خبر داد: تشکیل کمیته‌ای برای رسیدگی به اعتراض‌های جشنواره فیلم فجر

او افزود: اینکه برخی شرکت‌کنندگان که در جشنواره به هر دلیلی به بخش مسابقه راه نیافته یا اسامی آنها درمیان نامزدهای نهایی نیامده است؛ داوری را مورد اعتراض قرار دهند، کار اخلاقی نیست. سوال من این است اگر این دوستان هیات انتخاب فیلم‌ها را صاحبِ صلاحیت نمی‌دانستند، چرا اصلا در جشنواره شرکت کردند و تقاضای مشارکت داشتند؟! این موضوع نشان می‌دهد حضور فیلم‌سازان، کارگردان‌ها و تهیه‌کنندگان به معنای پذیرشِ صلاحیتِ داوری جشنواره است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در این میان ممکن است هیات انتخاب به حضور یک فیلم در قسمت مسابقه رای بدهد و به فیلم دیگری رای منفی بدهد، این هیچ دلیلی برای اعتراض نباید باشد. به نظر من، تا این لحظه اعتراض‌هایی که وارد شده؛ اعتراض‌های محکمی نبوده است.

او گفت: البته من کمیته‌ای را به سرپرستی مشاور عالی خودم به همراه رییس سازمان سینمایی برای رسیدگی به تمامی اعتراض‌ها مامور کرده‌ام. این کمیته ضمن رسیدگی به همه اعتراض‌ها؛ قطعا به همه آنها پاسخ خواهد داد.

صالحی‌امیری خاطرنشان کرد: این حق هیات انتخاب و داوری است که استقلال داشته باشند و البته حق دیگران هم هست که در صورت لزوم اعتراض کنند. وظیفه رسمی وزارت ارشاد هم این است که در این میان؛ پاسخگو باشد اما به نظر من، تا الان هیچ‌کدام از اعتراض‌های صورت گرفته؛ وارد نبوده است.

منبع: ایلنا
مطالب برگزیده
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴