شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۴  |  Saturday, 18 October 2025
کد خبر: ۴۲۲۲۶
تاریخ انتشار : ۲۸ : ۱۰ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۵

حسن معجونی و لیلی رشیدی در «لیرشاه»

نمایش «لیرشاه» به کارگردانی محمد عاقبتی از ۲۴ بهمن ماه در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه می رود.

به گزارش دیباچه، محمد عاقبتی کارگردان نمایش «لیرشاه» درباره جدیدترین تجربه کارگردانی خود گفت: این نمایشنامه نوشته کیوان سررشته است که در واقع دومین همکاری من با این نمایشنامه‌نویس جوان است که با هم همکاری شوق برانگیزی داریم. این اثر با نگاه و برداشتی آزاد از «لیرشاه» اثر ویلیام شکسپیر نوشته شده است.

حسن معجونی و لیلی رشیدی در «لیرشاه»

وی ادامه داد: ما در نمایشنامه «لیرشاه» بخشی از اثر شکسپیر را که مربوط به رابطه لیرشاه با دخترانش می شود برداشتیم و آن را بسط و توسعه دادیم.

این کارگردان تئاتر با اشاره به در نظر گرفتن گروه سنی نوجوان به عنوان کف سنی مخاطبان نمایش «لیرشاه»، درباره این انتخاب توضیح داد: نوجوانان در آستانه بلوغ هستند و از این رو مسائل اخلاقی و خانوادگی را تشخیص می دهند و ما در این نمایش رابطه با پدر و مناسبات والدین و فرزندان را نشان می دهیم.

عاقبتی با بیان اینکه ایده تقابل و برخورد ۲ نسل در نمایش «لیرشاه» مدنظر بوده است، تأکید کرد: نکته دیگری که در این نمایش برای گروه سنی نوجوان و همچنین بزرگسال در نظر گرفته شده، «نه» گفتن و صداقت داشتن است که حتی گاهی باعث می شود بابت این نه گفتن و داشتن صداقت، بهایی داده شود. در حال حاضر نوجوان ها، جوان ها و بزرگترها باید بهای چیزی یا نتیجه اش را بپردازند و محافظه کاری نکنند.

وی در پایان اظهار کرد: نمایش «لیرشاه» گروتسکی است که با جذابیت ها و پرداختی که امیدوارم برای مخاطبان تئاتر جذاب باشد، ارائه می شود. در تئاتر ایران اینگونه تجربیات و این مدل کارها کمتر انجام شده و طبعا انجام این کار هیجان انگیز و در عین حال ریسک است.

نمایش «لیرشاه» با حضور حسن معجونی و لیلی رشیدی به همراه تعدادی از بازیگران جوان تئاتر، از ۲۴ بهمن ماه در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه می رود.

منبع: مهر
مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴