يکشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۴  |  Sunday, 26 October 2025
کد خبر: ۴۲۰۲
تاریخ انتشار : ۳۲ : ۰۹ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۴

نوای علیرضا قربانی برای «دخت پری‌وار»

آلبوم علیرضا قربانی مراحل تولید را پشت سر گذاشته و این روزها در گام‌های پایانی میکس و مسترینگ تحت نظارت مهیار علیزاده است.

 

دیباچه:مهیار علیزاده درباره‌ی جزییات آلبوم مشترکش با علیرضا قربانی توضیح داد: تم این اثر، عاشقانه‌هایی تلخ است که بی‌گمان اصلی‌ترین تم ادبیات این مجموعه است. اشعار انتخاب‌شده یک نقطه‌ی مشترک دارند و آن هم نقطه‌ی اتصال درونی من، علیرضا قربانی و شعرای آثار است.

ba6f4c47


بنا بر گزارش ایسنا به نقل از مهیار علیزاده : آلبوم جدید روی یک لبه‌ی باریک قدم برمی‌دارد. همان لبه‌ی باریکی که مجموعه‌ی «حریق خزان» از آن رد شده است. ردپایش هم هنوز آنجاست، ولی اثر جدید ما جا پای آن نمی‌گذارد، بلکه با خطرپذیری بیشتر، گاهی به مخاطب نزدیک و گاهی از او دورتر می‌شود. این‌که مخاطب بتواند با او همراه شود به اعتمادش به صداها بستگی دارد. صداهایی که دستان شما را می‌گیرد و با خود به دنیاهای متفاوت رنگارنگ می‌برد. همان دنیاهایی که شعرا طرح زده‌اند و ما آن‌ها را رنگ‌آمیزی کرده‌ایم و آماده‌اند تا شما دقایقی، روح خود را در آن‌ها به پرواز درآورید.

وی اظهار کرد: علیرضا قربانی به‌عنوان خواننده‌ی این اثر، من به‌عنوان آهنگساز و تیم نوازندگان و صدابرداران، شما را به سفری کوتاه به این دنیای جدید دعوت می‌کنیم. عنوان این دنیای جدید نیز «دخت پری‌وار» است.

این مجموعه 11 قطعه شامل هشت اثر با کلام و سه قطعه‌ی سازی دارد. فرم بیشتر قطعات ارکسترال است و طبق معمول از آنسامبل‌های آزاد در آن‌ها استفاده شده است. اشعار هم ترکیبی از سروده‌های قدما مانند «سعدی»، «عراقی» و «عطار نیشابوری» و ابیاتی از شعرای معاصر مانند «هوشنگ ابتهاج»، «فریدون مشیری»، «قیصر امین‌پور» و «علیرضا کلیایی» است.

علیزاه د یادآوری کرد: نگاه مینی‌مال شاخصه‌ی اصلی این مجموعه است. برخلاف آلبوم «حریق‌خزان»، کمتر از صداهای انسانی به شکل گروه کُر استفاده شده است. همین‌طور شنونده‌ی حرکات ارکستری بیشتری نسبت به قبل هستیم. بازی‌های ارکستری که به دقت روی آن‌ها کار شده و اعتمادی که به صدای خواننده در این مجموعه صورت گرفته است. هارمونی کار طبیعتا هارمونی کلاسیک نیست و بنابراین شنوندگان بین این قطعات نباید به دنبال شنیدن دائمی درجات تُنال باشند، بلکه تا جای ممکن باید نگاه مُدال و ملودی‌محور و هارمونی‌های افقی را دنبال کنند. این فضای مُدال در بعضی قطعات با توجه به شعر و فضا، گاهی کم‌رنگ‌تر و نزدیک به موسیقی تُنال و در بعضی قطعات به موسیقی آزاد گرایش دارد.

این آهنگساز روند ضبط «دخت پر‌ی‌وار» را تشریح و درباره‌ی ضبط وکال آن، توضیح داد: ضبط این آلبوم از سال 92 آغاز شده که به دلایل ضبط همزمان با آلبوم مشترک با «همایون شجریان» و همچنین تولید و انتشار آلبوم «در شعله با تو رقصان» در مقطعی متوقف و دوباره در سال 94 آغاز شد و اکنون آماده‌ی انتشار است. مراحل ضبط این آلبوم به طور کامل در داخل کشور و قسمت اعظم آن در استودیو «کنگان پارسه» (کرگدن سابق) توسط رضا فرهادی و پیمان حاتمی و قسمتی از آن در استودیو «بل» زیر نظر امید نیک‌بین انجام شده است. میکس و مسترینگ آلبوم به‌صورت کامل برعهده «رضا فرهادی» بوده است. نوازندگان نیز همگی از معتبرترین چهر‌ه‌های داخلی در رشته‌های خود هستند. همچنین ضبط‌های وکال با دقت و وسواس انجام شده و من و علیرضا قربانی مانند آلبوم «حریق خزان» انرژی زیادی را برای ضبط هرچه بهتر این مجموعه صرف کرده‌ایم.

او درباره‌ی زمان انتشار این مجموعه هم گفت: آلبوم «دخت پری‌وار» به‌زودی و قطعا در سال 94 در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت. برخلاف گزارش گذشته که در آن، زمان انتشار آلبوم مشترک علیرضا قربانی و همایون شجریان اسفند 94 و زمان انتشار آلبوم «دخت پری‌وار» بهار 95 اعلام شده بود، به‌دلیل برخی تغییرات در برنامه‌ها، امسال از آلبوم «دخت پری‌وار» رونمایی خواهیم کرد و آرزو می‌کنیم که این مجموعه مورد توجه علاقه‌مندان قرار گیرد.

 
مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴