جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۱۹۹۹
تاریخ انتشار : ۲۹ : ۱۳ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۵
کارگردان و تهیه کننده مستند «فوق ماراتن» گفت: من تنها می‌توانم به این نکته اشاره کنم که مستند «فوق ماراتن» نه تنها از لحاظ کشش و جذابیت روایی چیزی از یک فیلم داستانی پرمایه کم ندارد بلکه ما را با لحظات استثنایی روبرو می‌کند که پیش بینی‌اش برای هر نویسنده فیلم داستانی به راحتی امکان پذیر نیست.

به گزارش دیباچه ،مستند «فوق ماراتن» که 12 بهمن ماه در برج میلاد به نمایش درمی‌آید، روایت مردی روستایی به نام «قدرت» است که در اطراف شیراز زندگی  می‌کند، او توانسته مسافتی به طول ۹۲ کیلومتر را بدود و رکوردی جدید ثبت کند؛ «قدرت» در ادامه تصمیم می‌گیرد رکورددار دو ماراتن جهان شود...

لحظات استثنایی در «فوق ماراتن»

سعید کشاورز در پاسخ به اینکه چگونه به «قدرت» شخصیت مستندش نزدیک شده است، به ایسنا گفت: من همیشه سعی می‌کنم رابطه‌ام را با شخصیت‌های فیلمم رابطه فیلم‌ساز و سوژه نباشد و به مرحله رفاقت کردن و زندگی کردن می‌رسیم بنابراین سعی می‌کنم با آنها زندگی کنم، تفریح کنم و با ناراحتی‌هایشان ناراحت ‌شوم و قبل از فیلم‌ساز بودن دوست دارم بدانم، می‌توانم برای آنها کاری انجام بدهم یا گره‌ای از مشکلات آنها باز کنم که  جوابگوی اعتماد آنها برای حضورشان در فیلمم باشم.

او تصریح کرد: رابطه من «قدرت» شخصیت اصلی «فوق ماراتن» کاملا مبتنی بر رفاقت و دوستی بوده و همچنان هم هست.در نتیجه این رفاقت و دوستی، «قدرت» بعد از چند جلسه‌ی کوتاه دیگر حتی دوربین را نمی‌دید. حدود یک ماه قبل از شروع فیلمبرداری به منزل و محل کار قدرت رفت و آمد می‌کردم و با هم ساعت‌ها زندگی و گفت‌وگو  داشتیم و بر سر تمرینات دو میدانی‌اش حاضر می‌شدم. سعی می‌کردم در تمام لحظات همراهش باشم، او هم چون آگاه بود که ما،فقط به فکر فیلم‌سازی نیستیم و از نیت درونی ما مطلع شده بود،هر  روز به ما نزدیک و نزدیک‌تر می‌شد و برای ما حتی دلتنگ می‌شد.چنانچه بعضی روزها برای هم درد و دل می‌کردیم و اون از سختی‌های زندگی‌اش می‌گفت و من هم از سختی‌هایی که در مسیر زندگی و کارم کشیده بودم، صحبت می‌کردم.

سعید کشاورز درباره‌ی ارزیابی‌اش از وضعیت نمایش مستندها در جشنواره‌ی فیلم فجر پیش رو گفت: وضعیت نمایش فیلم‌های مستند در فجر باید بهتر از اینها باشد،در حال حاضر ساعتی که به پخش فیلم‌های مستند اختصاص داده شده است،به نظرم به هیچ عنوان ساعت مناسبی نیست. به هر حال سینمای داستانی مخاطب خودش را دارد و باید تلاش برگزارکنندگان جشنواره برای بهبود نمایش سینمای مستند باشد.

او خاطرنشان کرد: با این نوع برنامه ریزی پخش و همزمانی این ساعت با ساعت ناهار و استراحت، مخاطب کمتری را در سالن‌های پخش مستند خواهیم داشت،ای کاش ابتدا یک فیلم بلند داستانی و سینمایی پخش می‌شد بعد سانس ساعت 15:30 را به نمایش مستند اختصاص می‌دادند. در واقع گویی خودمان هم با اختصاص چنین ساعت و برنامه‌ای برای پخش مستند،قصد مهجور کردن سینمای مستند را داریم.

به گزارش ایسنا، سعید کشاورز فعالیت فیلمسازی خود را از سال ۱۳۸۳ با ساخت فیلم کوتاه آغاز کرد و پس از آن با ساخت چند مستند در جشنواره‌هایی مانند «فیلم صد» برگزیده شد.

حضور در چند فیلم داستانی و مستند به عنوان مدیر تصویربرداری و فیلمبرداری مستند «بختک» که دیپلم افتخار جشنواره‌ی فیلم فجر در سال ۹۳ را کسب کرد، مشارکت در ساخت فیلم مستند «خون‌مردگی» به عنوان تصویربردار و مشاور کارگردان به کارگردانی محمد کارت که برنده‌ی جایزه‌ی بهترین مستند اجتماعی در سال ۹۲ از سینماحقیقت شد و... از دیگر سوابق کشاورز است.عوامل ساخت مستند «فوق ماراتن» عبارتند از: سعید کشاورز (تصویربردار و کارگردان)، امید ابیوردی و سعید کشاورز (تهیه‌کنندگان)، بابک حیدری (تدوین)، محمد زمان‌ ثانی (صدابردار)، آرش قاسمی (صداگذار) صبا ندایی و آرمین خیردان(آهنگساز) حمیدرضا فطوره‌چیان و سیندخت رحیمیان (تصحیح رنگ و نور).

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار