جمعه ۱۶ خرداد ۱۴۰۴  |  Friday, 06 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۱۸۵۵
تاریخ انتشار : ۳۵ : ۱۳ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۵
کارگردان ها درباره کیفیت سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر چه می گویند؟

به گزارش دیباچه، به نقل از روابط عمومی جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر، این رویداد بزرگ هنری در حالی به پايان خود نزديك مي‌شود که با فراز و فرودها و نظرات متفاوتي همراه است. با اين حال بسياري از هنرمندان تئاتر كه سال‌هاي دغدغه اين هنر بزرگ را دارند، رويداد تئاتر فجر را مهمترين اتفاق دانسته و معتقدند بايد از اين جشنواره به شكل مادي و معنوي حمايت صورت گيرد.
هادی مرزبان جشنواره تئاتر فجر را روشن کننده چراغ تئاتر دانست اما در عین حال افزود: ای کاش در سال فقط همین یک جشنواره را برگزار می‌کردیم تا هزینه‌های اضافی صرف برگزاری جشنواره‌های ریز و درشت نشود.
جشنواره تئاتر فجر از نگاه كارگردانان
کارگردان نمایش «بازارعاشقان»،  درباره محروم ماندن گروه‌های شهرستاتی از دیدن نمایش‌های گروه‌های دیگر بیان کرد: متاسفانه برای اسکان  گروه‌های شهرستانی زمان محدودی را در نظر می‌گیرند که باعث می‌شود هنرمندان شهرستانی بدون دیدن آثار جشنواره،تهران را ترک کنند. در حالیکه اصل برگزاری جشنواره،دیدن آثار یکدیگر است به خصوص برای افرادی که سالی یک بار از شهرهای دیگر می‌آیند و در جشنواره شرکت می‌کنند.
مرزبان با بیان اینکه جشنواره محل برخورد اندیشه‌هاست، ادامه داد:جشنواره محلی است برای ارائه و دیدن آثار تازه تا شرکت‌کنندگان با اندیشه‌های نو روی صحنه حاضر شوند و به معلوماتشان افزوده شود.
محمدرضا اصلی کارگردان تئاتر در راستای  حمایت هنرمندان  شرکت کننده  از سوی جشنواره مطرح کرد:  گروه ها باید به یک اطمینان خاطری برسندکه وقتی یک اثر جدیدی را تولید می کنند از لحاظ مالی تامیین   بشوند تا اگر اثرشان در مرحله بازبینی هم رد شد حداقل کمی از بودجه شان باز گردد.
وی ادامه داد:  اما از آنجایی که  با کم بود بودجه در حوزه تئاتر  مواجه هستیم حداقل  می بایست برای اجرای عموم سالنی را در نظر بگیرند که با نمایش ها هم خوانی داشته باشد نه اینکه یک اثر بلک باکسی در سالن قاب عکسی اجرا برود.
اصلی که با اثر خود با نام «نگاهمان می کنند» در این دوره از جشنواره تئاتر فجر شرکت کرده، درباره انتخاب داوران گفت: جشنواره تئاتر فجر فرصتی است برای دیده شدن و معرفی آثار نمایشی  که تولید می شوند و به مرحله اجرا می رسند اما می بایست در مورد نقد آنها قضاوت درستی صورت بگیرد تا برای رد آثار هم  دلیل منطقی داشته باشند نه اینکه صرفا از روی سلیقه های شخصی رای خود را علام کنند. 
اصلی که سالهاست در این عرصه فعالیت می کند درباره اوضاع دانشگاه ها در عرصه تئاتر یاد آور شد: در دوره های قبل   اساتیدی  که در دانشگاه ها حضور داشتند  به معنای واقعی استاد بودند و باشیوه درست تدریس می کردند اما در حال حاضر  نه اساتید خوبی  در این عرصه وجود دارد ونه قانون درستی بر دانشگاه ها حاکم است.
امير دژاكام از ديگر كارگردانان تئاتري از وجود محدوديت جا در جشنواره سخن گفت. وی با اشاره به محدودیت جشنواره تئاتر فجر برای ذیرش آثار متقاضی که به ناچار باعث می‌شود برخی از آثار به جشنواره راه پیدا نکنند، اضافه کرد: ای کاش برای هنرمندانی که آثارشان رد می‌شود تدبیری صورت بگیرد تا با اختیار گذاشتن حداقل امکانات اثر خود را به اجرای عموم ببرندو از طرفی آثارشان توسط مخاطبان و هنرمندان دیگر هم  دیده شود.
وی ادامه داد:جشنواره تئاتر فجر از ابتدا تا کنون مسیرهای گوناگونی را طی کرده است که در برگزاری دوره‌های سپری شده شاهد رویکردهای متفاوتی از سوی آن بوده‌ایم. در دوره‌ای  تمرکز جشنواره  بر آثار تازه تولید نمایشی بوده است و در دوره‌ای دیگر، تمرکز بر آثاری بوده که در در طول سال اجرا شده‌اند و بعد از  گذشت چندین دوره ،جشنواره تئاتر فجر به تعادلی میان آنها رسید.
دژاکام با اشاره به اینکه باید فرصتی برای هنرمندان ناشناخته فعال در جشنواره فراهم شود، گفت: یکسری از هنرمندان هستند که ممکن است چندین کتاب چاپ کرده  باشند یا در وبلاگ‌هایشان نمایشنامه‌های خوبی نوشته باشند اما چون اهل سرو صدا کردن نیستند تا خودشان را نشان دهند، ناشناخته باقی مانده‌اندکه باید تلاشی برای معرفی آنها هم صورت بگیرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳