شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۱۶۶۲
تاریخ انتشار : ۴۶ : ۱۵ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۵
يك عمر دستاورد هنري و علمی دکتر علی رفیعی در سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بزرگ داشته می شود.
به گزارش دیباچه، به نقل از روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر،در آیین پایانی جشنواره، روز 12 بهمن ماه در تالار وحدت از مقام هنری و دستاوردهای  پر بار زندگی دکتر علی رفیعی در عرصه هنرهای نمایشی تقدیر و تجلیل به عمل خواهد آمد. 
علی رفیعی زاده 22 دی ماه سال 1317 در اصفهان است. او در دوره نوجوانی  همزمان با تحصیل در رشته تربیت بدنی در فرانسه   مجذوب تئاتر شد.  در فرانسه  در دو رشته جامعه شناسی و تئاتر  به تحصیل پرداخت  و مدرک کارشناسی ارشد جامعه شناسی و دکترای تئاتر از دانشگاه سوربن را اخذ کرد. او در فرانسه به کارگردانی و بازیگری پرداخت و اوایل دهه 50 به ایران بازگشت و پس از آن ریاست مجموعه تئاتر شهر و ریاست دانشکده هنرهای دراماتیک را به عهده گرفت و همزمان در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران نیز به تدریس در رشته تئاتر پرداخت.
بزرگداشت دکتر علی رفیعی در جشنواره تئاتر فجر برگزار می‌شود

علی رفیعی در طول سال‌های پر بار فعالیت خود در تئاتر ایران، نمایش‌هایی همچون «آنتیگونه»،«خاطرات و کابوس‌های جامه‌دار از زندگی و قتل میراز تقی خان فراهانی»، «یک روز خاطره انگیز از زندگی دانشمند بزرگ وو»،«یادگار سال‌های شن»، «عروسی خون»،«رومئو و ژولیت»، «کلفت‌ها»،«شازده احتجاب»،«در مصر برف نمی‌بارد»،«شکار روباه»،«یرما»،«شیون و استغاثه پای دیوار بلند شهر»، «جنایت و مکافات» و ... را به صحنه برده است.
وی علاوه بر فعالیت های درخشان در عرصه تئاتر  در این سال‌ها دو فیلم سینمایی «ماهی‌ها عاشق می‌شوند» و «آقا یوسف» را نیز ساخته است.
دکتر علی رفیعی در سال‌های فعالیت خود علاوه بر اجرای نمایش‌های شاخص و به یاد ماندنی ،با هنرمندان بزرگی همکاری نموده و همچنین بازیگرانی را به تئاتر معرفی کرده است که این روزها هر یک به عنوان هنرمندانی صاحب سبک  و اعتبارشناخته می‌شوند؛ از جمله بازیگرانی که با او همکاری داشته‌اند، می‌توان به رضا کیانیان، گلاب آدینه، سیامک صفری، حسن معجونی، سهیلا رضوی، رویا تیموریان، شبنم طلوعی، مریم سعادت، مهرداد ضیایی، هومن برق نورد، ستاره اسکندری، اشاره کرد.
از ویژگی‌های شاخص آثار او توجه ویژه به رنگ و نور و طراحی صحنه است.
علی رفیعی از حدود سه سال پیش گروهی جوان را دایر کرد و نمایش «یرما» را با آنان به صحنه برد. او این روزها نیز مشغول تمرین با این گروه است تا نمایشی تازه را با بازی آنان به صحنه بیاورد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳