پنجشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۴  |  Thursday, 23 October 2025
کد خبر: ۴۱۲۰۱
تاریخ انتشار : ۲۶ : ۰۹ - ۱۶ دی ۱۳۹۵

روحانی «سرگشته» شکلی از روحانیت را مجسم می کند که با تصورعموم مردم متفاوت است

سلمان فرخنده گفت: شکلی از روحانیت در «سرگشته» روایت می‌شود که با تصور عموم مردم با این قشر متفاوت است و بیننده هم کمتر آن‌را دیده است.

به گزارش دیباچه، «سلمان فرخنده» بازیگر نقش روحانی در فیلم سینمایی «سرگشته»، که کار حرفه ای خود را در سینما با فیلم سینمایی «50 قدم آخر» به کارگردانی کیومرث پور احمد آغاز کرد در رابطه با چگونگی رسیدن به نقش خود در فیلم «سرگشته» که یک روحانی مبارز و جهادگر است  گفت: هر بازیگری معمولا راجع به آنچه انجام داده است و روندی که برای رسیدن به نقش طی کرده است می تواند صحبت های زیادی داشته باشد اما نکته مهم آن است که ببینیم توانسته آن را در عمل و در مرحله اجرا پیاده کند و ساختمان نقش را به درستی بنا کند یا نه؟ من هم امیدوارم حاصل کار توسط مخاطب به درستی سنجیده شود و بیننده ارتباط خوبی با اثر و بازی‌ام برقرار کند، چرا که سینما تعاملی دوسویه میان فیلم و مخاطب است و تا زمانی که دیده نشود نمی تواند هیچ قضاوت درستی راجع به هیچ یک از فعالیت های درون آن داشت.

روحانی «سرگشته» شکلی از روحانیت را مجسم می کند که با تصورعموم مردم متفاوت است

فرخنده در خصوص نگاهش به شخصیت روحانی قصه گفت: من هم نگرش خاص خودم را به شخصیت داشتم که برداشتی متفاوت از برداشت کارگردان و نویسنده اثر است و بالطبع در طول مدت تولید تمام تلاشم را کردم تا به دو دیدگاه دیگر کارگردان و نویسنده نزدیک تر شوم.

وی ادامه داد: شخصیت روحانی که سعی کردم خودم را تا جای ممکن به آن نزدیک کنم قرار است به یک سلوکی دست پیدا کند و شکلی از روحانیت را مجسم می کند که با تصورعموم مردم با این قشر متفاوت است و بیننده هم کمتر آن را دیده، امیدوارم نمایش آن برای مخاطب بازخورد خوب و درستی را به همراه داشته باشد و منطبق با تحلیلی باشد که نویسنده اثر از آن انتظار داشته است.

این بازیگر سینمای دفاع مقدس در رابطه با اهمیت فیلمنامه در پرداخت شخصیت پردازی و کمک به پرداخت بازیگر به نقش گفت: فیلمنامه به عنوان شالوده و بن مایه جهان داستانی فیلم می تواند کار بازیگر را در پرداختن به نقش جهت دهد، از طرفی می تواند کار او را سخت کرده و او را سردرگم سازد و از سویی دیگر بازیگر را به عمق و درونیات نقش که شاید خواننده ای غیر از بازیگر آن را در فیلمنامه درک نکند برساند. مواجهه من با فیلمنامه نیز چیزی میان این دو حالت بود، چرا که فضاهای داستان بسیار درونی نگاشته شده و از سویی روایت آن در زمان های مختلف کمی بازیگر را در راستای درک شخصیت دچار سرگشتگی می کند که الحمدالله حضور همیشگی آقای هاشم زاده و صحبت های زیاد با ایشان گره های فکری من را باز کرد و توانستم ارتباط عمیقی برقرار کنم.

کارگردان و بازیگر نمایش «جنین جن زده»، نحوه مواجهه خود با نقش روحانی را سخت و طاقت فرسا عنوان کرد و اظهار داشت: ایفا کردن نقشی در فیلم که بازه زمانی 30 ساله‌ای را در بر می‌گیرد بسیار سخت است و آماده کردن صدایی سی سال پیرتر از آنچه هستی به نوع خود دشواری هایی دارد که تنها در بازی مشخص می شود. در این رابطه هم باید بگویم از صدابردار خوب فیلم بسیار آموختم. همچنین شرایط سخت تولید در روزهای سرد زمستان و مناطق بیابانی کار را بسیار سخت تر می کرد. بسیاری از پلان های دشوار ما در تدوین بنا به صلاح دید کارگردان و در راستای بهتر دیده شدن قصه حذف شده است و این خود نشان دهنده سختی کار بازیگر است که می تواند هفته ها تلاشش را در راستای روایت بهتر قصه نادیده بگیرد.

وی در پایان در خصوص حضور فیلم «سرگشته» در جشنواره فیلم فجر و پذیرفته شدن یا نشدن آن از سوی هیأت انتخاب بیان داشت: امیدوارم تلاش همه گروه فیلم سرگشته و تولیدکنندگانش دیده شود تا شاهد فیلم خوب و هدفمندی در ژانر دفاع مقدس در جشنواره امسال باشیم چراکه سرگشته از جمله فیلم‌هایی است که کمتر کسی برای ساخت آن همت می گمارد، هم بخاطر سختی در تولید و هم به جهت بازخوردهای متفاوتی که می تواند داشته باشد. در هر صورت جای فیلم هایی همچون سرگشته در سینمای ایران بسیار خالی است و رفته رفته با تولید بیشتر این دست آثار ارزشی باید ذائقه مخاطب را آگاه و روشن ساخت تا سینما را هدفمند دنبال کند.


منبع: فارس
مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴