شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۱۱۶۷
تاریخ انتشار : ۳۸ : ۱۰ - ۱۵ دی ۱۳۹۵
کارگردان نمایش «کلاغ» عنوان کرد:
کارگردان نمایش «کلاغ» با اشاره به تجربه اجرای این اثر نمایشی در تئاتر شهر از واکنش متفاوت و متناقض تماشاگران نمایش طی روزهای اخیر سخن گفت.

به گزارش دیباچه و به نقل از روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، سمانه زندی نژاد کارگردان نمایش «کلاغ» که این روزها در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به صحنه رفته ، توضیح داد: نکته جالبی که طی روزهای گذشته برای من بسیار جالب توجه بود بازتاب های متفاوتی است که تماشاگران از نمایش ما داشته اند به طوری که عده ای به هیچ عنوان با اثر ارتباط برقرار نکرده اند و تعدادی دیگر هم این تجربه نمایشی را اثر لذت بخش و جالب توجهی توصیف کرده اند و اتفاقا همین تفاوت ها و تناقض هاست که فضای کار برای من جذاب کرده که امیدوارم تا روزهای پایانی اجرا هم ادامه داشته باشد.

یک اتفاق جالب در مواجهه با تماشاگران متفاوت

وی ادامه داد: کارگردانی نمایش «کلاغ» برای من تجربه بسیار خوبی بود به این معنا که تا به امروز چنین تجربه ای را در کارنامه کاری خود نداشتم و می توانم طراحی و کارگردانی نمایش یکی از متفاوت ترین کارهایی بود که تا به امروز داشتم. این تجربه از پروسه انتخاب نمایشنامه تا اجرای آن برای همه دارای تفاوت های عمده ای بود که دوست داشتم روزی آن را در روزمه کارهایی که کارگردانی کرده ام، ثبت کنم.

زندی نژاد با اشاره به نگاه تماشاگران امروزی تئاتر نسبت به مخاطبان سال های گذشته عرصه نمایش توضیح داد: یکی از نکات جالب توجهی که در این مدت روی آن تمرکز زیادی داشتم، مبتنی بر این بود که تماشاگر امروزی به شدت خواهان هیجان است، هیجانی که یا ناشی از حضور ستاره های سینما و تئاتر روی صحنه اتفاق می افند و یا از طریق انرژی موجود روی صحنه به او انتقال داده می شود. بنابراین وقتی ما سراغ متنی می رویم که این مولفه ها را ندارد همین موضوع به خودی خود تبدیل به یک ریسک سنگینی می شود که هم شیرین است و هم تجربه بسیار سخت و دشواری تلقی می شود.

کارگردان نمایش «کلاغ» در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: تماشاگر امروز تئاتر ایران خیلی حوصله چندانی برای دیدن تئاترهایی که فارغ از آن مولفه هایی که به آن اشاره کردم ، ندارد و بیشتر دوست دارد شاهد حضور ستاره هایی باشد که قبلا آنها را در پرده سینما دیده است. اما من و گروه اجرایی تمام تلاش خود را انجام دادیم که فضایی برای مخاطب امروزی تئاتربه تصویر بکشیم که بتواند با اثر همزاد پنداری کند. کما اینکه اکنون در تمام دنیا ماجرا شکل دیگری گرفته و تماشاگران خواهان اجراهایی هستند که از هیجان ها و ضرب آهنگ های آنچنانی برخوردار نیست. به هر ترتیب تمامی اعضای گروه اجرایی نهایت تلاش خود را انجام دادند تا به سهم خود اثر متفاوتی را روی صحنه ببرند که برای تماشاگر حرفه ای تئاتر می تواند حرف های جدیدی برای گفتن داشته باشد.

نمایش «کلاغ» به نویسندگی دیویدهروئر ، کارگردانی سمانه زندی نژاد و بازی مرتضی اسماعیل کاشی و سهیلا گلستانی هر روز غیر از شنبه ها ساعت 18 در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳