پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۴  |  Thursday, 11 December 2025
کد خبر: ۴۰۴۱۸
تاریخ انتشار : ۴۸ : ۰۹ - ۱۱ آذر ۱۳۹۵

مهدی یغمایی: اگر موسیقی را از سینما حذف کنی، چیز جالبی از آن نمی‌ماند

موسیقی و کلام با هم می‌توانند یکسری مفاهیم را به مخاطب برسانند.

به گزارش دیباچه، مهدی یغمایی خواننده موسیقی پاپ در رابطه با میزان برآورده شدن نیاز مخاطبان در راستای موسیقی آیینی گفت: شما باید نیاز مخاطب را بشناسی و بعد نظر بدهی که برآورده شده یا نشده است. در این مسئله مهم با توجه به این که مداحان محترمی هستند که این کار را انجام می دهند و لوح‌های فشرده مجالس آنها وارد بازار می شود و در دسترس مردم هست، اینکه در کنار آن چقدر نیاز هست که موسیقی آیینی هم برای مردم تولید شود، من بطور دقیق نمی دانم و نظری ندارم؛ اما به نوبه خودم تا آنجایی که از دستم برآمده و چون اعتقاد قلبی ام هست و در یک خانواده مذهبی بزرگ شدم که پدرم هم سالهاست از پیرغلامان آقا اباعبدالله هستند، این آثار را تولید کردم و بعد از این هم تا زمانی که نفس داشته باشم، در مناسبتهای این چنینی این کار را انجام می دهم.

مهدی یغمایی: اگر موسیقی را از سینما حذف کنی، چیز جالبی از آن نمی‌ماند

یغمایی تصریح کرد: ساخت آثار عاشورایی و آیینی در عین حال که سخت است، اما با استقبال مردمی مواجه می‌شود. چنین آثاری باید فاخرتر و باشکوهتر باشد و نه تنها تلاش هنرمندان که حمایت مسئولین محترم ارشاد را هم می‌‌طلبد.

این خواننده در ارتباط با سختی‌ ساخت اثر عاشورایی و آیینی گفت: این کارها حرمت دارند و با اعتقادات مردم سر و کار دارند. هنرمند هر ملودی، ریتم و کلامی را نمی‌تواند استفاده کند؛ باید حرمتها حفظ شود، کلام باید کلام شایسته‌ای باشد، موسیقی، موسیقی شایسته ای باشد، اینها همه باید در کنار همدیگر باشند. موسیقی که در این رابطه کار می‌شود باید موسیقی فاخر و بزرگی باشد. اینکه نوع ریتم و آهنگ این نوع آثار مشابه سایر آثار غیر مناسبتی و با ریتم تند باشد به نظر من درست نیست. خواننده و عوامل موسیقی آیینی می‌توانند حداقل یکسری اِلمان‌ها را در این نوع موسیقی‌های رعایت کنند.

یغمایی درباره تداعی وقایع مذهبی از طریق موسیقی آیینی گفت: موسیقی به تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد؛ البته که یکی از تأثیرگذارترین هنرهای جهان، هنر موسیقی است. این هنر بسیار تأثیرگذار است و تمام هنرهای دیگر در واقع وابسته آن هستند. اگر موسیقی را از سینما حذف کنی، چیز جالبی از آن نمی‌ماند. موسیقی بیان احساسات است و خیلی می تواند به تداعی کردن واقعه تاریخی مذهبی کمک کند اما ابزار کامل و کافی نیست.

وی افزود: برای ممکن شدن این تاثیرگذاری، کلامی که شما استفاده می‌کنی باید «جان» داشته باشد؛ «آن» داشته باشد که شنونده را به فکر فرو ببرد. موسیقی و کلام با هم می‌توانند یکسری مفاهیم را به مخاطب برسانند.

خواننده آلبوم «سلام آقا» درباره نقشی که موسیقی آیینی در زندگی مردم دارد، گفت: این موسیقی، موسیقی مذهبی، عرفانی و اعتقادی است. من نمی توانم بگویم چقدر می‌تواند تأثیرگذار باشد، اما به طور حتم بی‌تأثیر نیست.

مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت:

اعلام تزریق ۴ همت برای خوابگاه‌ها/ غربالگری اجباری سلامت روان برای دانشجویان آغاز شد

۱۰:۲۹  -  ۱۴ آبان ۱۴۰۴
مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی در گفتگو با دیباچه:

جشنواره نمایش‌هایی آیینی و سنتی، نسل جوان را با هویت فرهنگی و هنری آشنا می‌کند

۱۷:۴۸  -  ۲۰ مهر ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو خواندنی فاکس نیوز با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان

نظام جمهوری اسلامی در دکترین خود هیچ جایگاهی برای سلاح هسته‌ای قائل نیست / کسی به‌خاطر موضوع حجاب در ایران بازداشت یا مجازات نمی‌شود

۱۶:۴۱  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
گریزلدا؛ جنون و قدرت ملکه کوکائین 

زوایای پیدا و پنهان مینی‌سریال شش قسمتی نتفلیکس!

۱۶:۲۲  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
در پی قهرمانی کشتی فرنگی ایران در جهان

رهبر انقلاب: آفرین به ورزشکار و مربی و مدیر؛ ملت را شادمان و کشور را آبرومند کردید

۲۳:۱۹  -  ۳۰ شهريور ۱۴۰۴
خیز کشتی فرنگی ایران برای کسب قهرمانی جهان

کسب دو طلای ارزشمند توسط شاگردان حسن رنگرز

۲۱:۵۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

رئیس جمهور بر چگونگی تحقق کیفیت آموزشی در کلاس درس تاکید دارد / امسال، آموزش متفاوتی خواهیم داشت

۲۰:۲۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴