چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۳۶۵۳
تاریخ انتشار : ۵۵ : ۱۱ - ۲۴ دی ۱۳۹۴
معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در آخرین یارانه پرداختی اعلام شد هر رسانه و نشریه‌ای که لیست بیمه‌ای نداشته باشد از سوی دولت حمایت نمی‌شود، گفت: باید سیاست‌های ارشاد و مطبوعات به سمتی هدایت شود تا همه خبرنگاران از امنیت شغلی برخوردار شوند.

دیباچه :

حسین انتظامی، معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشست با مدیران مسئول مطبوعات استان گیلان در مجتمع خاتم الانبیاء(ص) رشت با بیان اینکه نشریاتی که اعلام وصول الکترونیک نداشته باشند یارانه دریافت نمی‌کنند،اظهار کرد:فرآیند اعلام وصول نشریات به مدت یکسال است که الکترونیکی شده است؛ بیش از 50 نشریه در استان گیلان به دلیل عدم اعلام وصول الکترونیکی،یارانه دریافت نکردند،این نشریات حتی در سامانه جامع رسانه‌های کشور نیز پرونده‌ایی ندارند و باید هرچه زودتر اقدام کنند.

وی افزود: طبق ماده 16 قانون مطبوعات،صاحب امتیاز موظف است ظرف 6 ماه پس از صدور پروانه، نشریه مربوطه را منتشر کند زیرا در غیر این صورت با یک بار اخطار کتبی فرصت 15 روز دیگری برای چاپ نشریه داده می‌شود و در صورت عدم عذر موجه اعتبار پروانه از بین می‌رود.

معاون امور مطبوعاتی وزارت ارشاد گفت:نشریاتی که مشمول ماده 16 قانون مطبوعات می‌شوند باید در سامانه جامع رسانه‌های کشور www.erasaneh.ir ثبت‌نام و کد رهگیری دریافت کنند.

انتظامی ادامه داد: در کل کشور 1000 نفر در نوبت هیأت نظارت بر مطبوعات قرار دارند که اسمشان نیز در سایت مطبوعات کشور وجود دارد تا به پرونده‌هایشان رسیدگی شود، این هیأت مطابق با تسریع در صدور مجوز با همان سرعت، ماده 16 را در نشریات اجرا می‌کند تا فضا برای فعالیت افراد با انگیزه فراهم شود.

دیباچه - حسین انتظامی

ایسنا نوشت وی اضافه کرد: طبق آمار باید 250 روزنامه در کشور داشته باشیم در صورتی که که همه این روزنامه‌ها چاپ نمی‌شوند و همین آمار باعث انحراف در برنامه‌ریزی‌ها می‌شود، 7200 نشریه در کشور دارای مجوز هستند که حدود 5000 نشریه در سامانه رسانه‌های کشور ثبت‌نام کرده و قادر به دریافت پیامک‌های معاونت مطبوعاتی هستند.

وی با بیان اینکه تمام تغییرات نشریات و حتی تبدیل وضعیت‌ها نیز از طریق سایت جامع رسانه‌های کشور صورت می‌گیرد،افزود:تمام تغییرات نشریات ظرف مدت دو ماه انجام می‌شود و فقط تغییر مدیر مسئول و صاحب امتیاز است که در مدت زمان چهار تا پنج ماه انجام می‌شود.

معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید سیاست‌های ارشاد و مطبوعات به سمتی هدایت شود تا همه خبرنگاران از امنیت شغلی برخوردار شوند، افزود: سیاست عمومی وزارت ارشاد بر بیمه کردن خبرنگاران است زیرا حمایت‌های وزارتخانه در قالب بیمه انجام می‌شود، در آخرین یارانه پرداختی اعلام شد هر رسانه و نشریه‌ای که لیست بیمه‌ای نداشته باشد از سوی دولت حمایت نمی‌شود.

وی اضافه کرد:مطابق با قانون روزنامه، هفته نامه و دوهفته نامه‌های سراسری، روزنامه و هفته‌نامه‌های منطقه‌ایی و استانی و روزنامه‌های محلی باید خبرنگاران خود را بیمه کنند تا از یارانه برخوردار شوند.

انتظامی با اشاره به اینکه به روزنامه‌های دولتی 30 درصد یارانه پرداخت می‌شود، بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق آئین نامه مصوب هیأت وزیران موظف شده است تا یارانه‌ها را بر اساس فعالیت و نیروی انسانی شاغل در نشریات پرداخت کند.

معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه برخی نشریات از معافیت تامین اجتماعی تا سقف پنج نفر برخوردار هستند، گفت: اگر خبرنگاران نشریه بیش از پنج نفر هم باشند معافیت تامین اجتماعی لغو نمی‌شود؛ در حال انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان تامین اجتماعی جهت ایجاد وحدت رویه در سراسر کشور در مورد بیمه خبرنگاران هستیم.

وی با اشاره به طرح رتبه بندی نشریات گفت: در این طرح بیمه خبرنگاران 6 امتیاز از 100 امتیاز را شامل می‌شود و کف نیروی انسانی برای روزنامه‌های محلی و استانی 12 نفر است.

انتظامی با تاکید بر اینکه باید بین کارگاه مطبوعاتی با سایر کارگاه‌ها تفاوت قائل شود،خاطرنشان کرد: درحال رایزنی با تامین اجتماعی هستیم تا مبنای بیمه،حضور دائم خبرنگاران در محل کار نباشد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳