چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۳۵۱۶
تاریخ انتشار : ۱۲ : ۱۲ - ۲۱ دی ۱۳۹۴
«با پایان یافتن نمایشگاه چند ماهه‌ی «پنه‌لوپه‌ها» در تهران، ایران و ایتالیا در صدد برگزاری نمایشگاه مشترک دیگری با نام «آناهیتا» هستند.»

دیباچه :

محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اعلام این خبر گفت: برای برگزاری بعدی، موزه‌ی لوور فرانسه نیز اعلام آمادگی کرده تا در برگزاری آن با ما سهیم باشد.

او نمایشگاه «پنه‌لوپه»ها در ایران را یک نمایشگاه چند جانبه و دارای اهمیت زیاد دانست و افزود:‌ ما به دنبال همکاری‌های بعدی در این زمینه هستیم و از امروز برای برگزاری‌ آن فکر می‌کنیم،‌ عنوان آن نیز «آناهیتا» است.

وی که یکشنبه‌شب (20 دی) در مراسم اختتامیه نمایشگاه «پیکره‌ای برای صلح، تندیس‌های پنه‌لوپه از تخت جمشید تا روم» که از سه ماه و نیم گذشته در موزه ملی ایران باستان برپا شده است، سخن می‌گفت، برگزاری این نمایشگاه را کار سختی دانست که قدم‌های نخست آن توسط «مهناز گرجی، رئیس سابق موزه ملی ایران» و قدم‌های بعدی‌اش توسط «جبرئیل نوکنده، رئیس کنونی این موزه» برداشته و ادامه‌دار بوده است.

او سابقه همکاری ایران و ایتالیا را از سال‌های گذشته و از شهرسوخته تا تخت‌جمشید دانست و بیان کرد: تبادلات و تعاملات فرهنگی بین ایران و کشورهای دیگر زمان و مکان و حد و مرز نمی‌شناسد. همچنین گفت‌وگوی بین تمدن‌ها وصلح و احترام و توسعه فرهنگی جهان را از طریق هنر و موزه می‌توانیم انجام داده و ادامه دهیم.

«سید محمد بهشتی»، رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در سخنانی به روابط فرهنگی میان ایران و ایتالیا اشاره کرد و گفت: در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی شاهد فراز و نشیب‌هایی به خصوص با کشورهای غربی بوده‌ایم، این نوسانات گاهی اوقات بسیار شدید بود، اما زمانی‌که در نسبت مناسبات فرهنگی میان ایران و ایتالیا نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که زیاد متاثر نبوده‌اند.

او افزود:‌ به نظر می‌رسد مناسبات ما با بسیاری از کشورها سیاسی با برخی‌ اقتصادی، اما با برخی مانند ایتالیا فرهنگی بوده است، بنابراین ما بهتر یکدیگر را می‌شناسیم و شاید به دلیل این شناخت نسبت به هم تلاش کرده‌ایم تا آن را عمیق‌تر کنیم.

وی با بیان این‌که در طول تمام سال‌های پیروزی انقلاب در عرصه فرهنگ و هنر بوده است، بیان کرد: در آن زمان شاهد بودم که در همکاری‌های بین المللی فرهنگی ایتالیا پیش‌قدم بود و همیشه برای فرهنگ و هنر به راحتی با یکدیگر کار می‌کردیم و آنها کمتر دچار سوء تفاهم بودند

وی ادامه داد: ما در آستانه تحولی بزرگ در مناسبات بین‌المللی ایران هستیم، در این شرایط جدید زمینه برای همکاری‌های گسترده با ایتالیا کاملا فراهم است.

ایسنا نوشت  «مائورو کونچیاتوری» سفیر ایتالیا اظهار کرد: حدود سه ماه و نیم پیش با وزیر فرهنگ ایتالیا در موزه ملی ایران جمع شدیم تا مراسم افتتاحیه نمایشگاه را برگزار کنیم. حرف‌های مسئولان ایران در آن روز، حالا محقق شد و ما توانستیم تعهدات خود را به خوبی عملی کنیم.

او افزود: موزه ملی ایران و موزه واتیکان یک وظیفه خطیر و بلند پروازانه داشتند و هدف‌شان این بود که نمایشگاهی از یک خاطره‌ی صلح‌آمیز از 2500 سال پیش برپا کنند، آن‌هم با حضور چهار مجسمه‌ای که هیچگاه با یکدیگر و در هیچ مکانی به نمایش درنیامده بودند.

وی با بیان این‌که معتقدم مجموعه‌ی «ایران‌، ایتالیا و واتیکان» یک مجموعه سه نفره‌ی درست بود که توانست یک داستان تاریخی را به درستی روایت کند، افزود: مردم می‌دانند خاطرات گذشته بخشی از وجود ما هستند، خاطراتی که حافظه مردم را تشکیل می‌دهند. فکر می‌کنم ما تنها موفق شدیم به مخاطبانی که از نمایشگاه بازدید کردند‌، خاطره صلح را یادآوری کنیم.

او سپس اظهار کرد: قدم اول برای برگزاری این نمایشگاه را خواهر بزرگ «پنه لوپه‌ها» در ایران برداشت و برای اولین‌بار از ایران خارج شد و در کنار سه خواهر دیگر خود در ایتالیا به نمایش درآمد، پس از آن سه خواهر به همراه خواهر ایرانی خود به ایران آمده و در موزه ملی ایران به نمایش درآمدند، در واقع برگزاری این رویداد برای نخستین بار بود که در ابتدای آن ما با موانع زیادی روبه‌رو شدیم که خوشبختانه آن‌ها برداشته شدند و امروز راه عمل را برای برنامه‌ریزی‌های آینده پیدا کرده‌ایم.

کونچیاتوری که شب گذشته (یک‌شنبه 20 دی) در اختتامیه نمایشگاه «پیکره‌ای برای صلح، تندیس‌های پنلوپه از تخت جمشید تا روم» سخن می‌گفت، تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه پنه‌لوپه یک شروع است، آن نخستین نمایشگاه از سری نمایشگاه‌هایی است که قصد برگزاری‌شان را داریم، این یک اتفاق نیست که امروز در مراسم اختتامیه هستیم، ما در نظر داریم چنین رویدادهای مشابهی را به زودی و با همکاری ایران برگزار کنیم، چون میراث باستان‌شناسی ایران باید به مخاطبان اروپایی نیز شناسانده شوند.

دیباچه - پنه لوپه

*نماد صلح ایران و ایتالیا بانوی سیاه‌پوش غمگین بود

«گیان دومینکو اسپینولا»، کارشناس موزه واتیکان نیز در صحبت‌هایی اظهار کرد: موضوع نمایشگاه شخصیت اسطوره‌ای و سیاه پوشی است که از نظر بخش‌های مختلف جغرافیایی می‌تواند حائز اهمیت باشد. از نظر نشانه‌شناسی وقتی مجسمه‌ها در این قالب هستند یا انتظار بیهوده برای بازگشت همسر را می‌کشند یا نقش وداع با همسر را بازی می‌کنند.

او افزود: در زمان باستان این نشانه‌ها به گونه‌ای کلی طراحی می‌شدند، قطعا این تصویر یک زن وفادار و غمگین است. اگر چنین تفسیری درست باشد، در نشانه‌شناسی این مجسمه نشانه صلح است که بین دو کشور ایران و ایتالیا پس از وقوع یک جنگ خونین رد و بدل شده است و حالا همه همسران این دو کشور منتظر بازگشت عزیزان خود هستند، این یعنی آنها دنبال مفهوم صلح‌اند.

در پایان این نمایشگاه مسئولان ایرانی از سفیر ایتالیا در ایران‌، سفیر واتیکان در ایران‌،کارشناس موزه واتیکان،‌ یگان حفاظت‌، مسئول گمرک ایران‌ و برخی از کارشناسان موزه‌ی ملی ایران برای تلاش‌های زیادی که در طول هشت ماه گذشته و برگزاری دو نمایشگاه «پنه لوپه در ایتالیا و ایران» د اشتند، تقدیر کرد.

بر این اساس صبح امروز (دوشنبه 21 دی) با حضور مسئول گمرک ایران در موزه‌ی ملی ایران مجسمه‌های پنه‌لوپه متعلق به واتیکان و ایتالیا بسته‌بندی شده و برای ارسال به کشورهای مبدا آماده می‌شوند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳