يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴  |  Sunday, 20 July 2025
کد خبر: ۳۳۳۷
تاریخ انتشار : ۱۹ : ۱۷ - ۱۵ دی ۱۳۹۴

ناصر چشم آذر "خاطرات" را زنده می کند؛ از هامون تا اجاره نشین ها

ناصر چشم آذر که عصر جمعه کنسرت "شب باران عشق" را به صحنه می‌برد، این روزها در "سازخانه طهران" مشغول تمرین است. کنسرتى که قرار است ملودى‌هاى نوستالژیکى را اجرا کند و حتى تمرینش هم با بازسازى خاطرات همراه است.




 

دیباچه:

 

ناصر چشم آذر 2

 

 

ایلنا نوشت: شامگاه دوشنبه ١٤ دى ، گروه ٢٥ نفره نوازندگان مشغول نواختن موسیقى فیلم هامون هستند: همایون رحیمیان تکنواز ویلن است. علی جعفری پویان با ویولن، کریم قربانی با ویولنسل و تعدادی دیگر از چهره‌های آشنا که در ارکسترهای سمفونیک و ملی شاهد اجراهاى به یاد ماندنى‌شان بودیم در سالن حضور دارند و ناصر چشم آذر را همراهی می کنند که در انتهاى سالن با کلاهى سبز رنگ نشسته و پیانو مى نوازد. رهبری این ارکستر را هم فرهاد هراتی به عهده دارد.

دقایقى بعد نوازندگان اجرای قطعه‌ای بی‌کلام را آغاز مى کنند. همایون رحیمیان سولیست ویولن این قطعه است و با زیبایی هر چه بیشتر میزان‌های سولو را اجرا می‌کند. با پایان هر بخش تک‌نوازی، ارکستر شروع به کار می‌کند و پاسخ ویولن را در اوج می‌دهد. هراتی با وسواس مشغول رهبری ارکستر است و با پایان یافتن این قطعه ناصر چشم‌آذر از رحیمیان به خاطر اجرای زیبایش تشکر می‌کند.

نوازنده‌ها بلافاصله مداد به دست می‌گیرند و سوالاتی در مورد اجرای بعضی از نتها می‌پرسند. با توضیح هراتی، نوازنده‌ها مشغول علامت‌گذاری روی پارتیتورهای خود می‌شوند تا دور بعدی را با هماهنگی بیشترى بنوازند.

بین اجرای قطعه‌های مختلف نوازنده‌ها با شیطنت صدایی از ساز خود در می‌آورند یا در مورد میزان‌های مختلف با هم صحبت می‌کنند. اجرای هر قطعه چندبار قطع می‌شود تا تذکرات چشم آذر یا هراتی در آنها اعمال شود.

بیشتر ملودی‌ها به گوش آشناست. این آهنگ‌ها را در طول سالهای گذشته بسیار شنیده‌ایم و این بار در کنسرت شنونده تنظیم‌های متفاوتی از آنها هستیم. یکی از قطعه‌های در حال اجرا به شدت آشنا و نوستالژیک است و تلاش می‌کنم آن را بشناسم، اما در نهایت با نگاه کردن به پارتیتور یکی از نوازندگان متوجه می‌شوم موسیقی سریال "قصه‌های مجید" است.

مرور موسیقی فیلم‌های ناصر چشم‌آذر یکی از بخش‌های جذاب این برنامه است. این آهنگساز مجموعه‌ای از قطعات موسیقی فیلم‌هایش را برای اجرا در کنسرت تنظیم کرده و آنها که به این اجرا بروند مى توانند  شنونده آهنگ‌هایی از فیلم‌های هامون، خواهران غریب، اجاره‌نشین‌ها و... باشند که یکى از دیگرى خاطره انگیزتر است؛ در این قطعات سازهای ایرانی مانند دف و تنبک به گروه می‌پیوندند تا در کنار درام و پرکاشن رنگ و بویی متفاوت ایجاد کنند، در حالی که چشم آذر با پیانو گروه را همراهی می‌کند.

با پایان بخش اول تمرین، نوازنده‌ها به حیاط سبز و باصفاى سازخانه طهران می‌روند تا بعد از چند دقیقه استراحت دوباره مشغول تمرین شوند.

در بخش دوم برنامه که به تمرین قطعات با کلام اختصاص دارد حمیدرضا گلشن میکروفن را به دست می‌گیرد و شروع به خواندن می‌کند. قطعه زائر به طور کامل و بدون تکرار اجرا می‌شود و گروه به سراغ بخش بعدی می‌روند.

هراتی در مورد یک میزان از آهنگ با چشم‌آذر صحبت می‌کند و در مورد نحوه اجرای آن تصمیم می‌گیرند. نوازنده‌ها تغییر مورد نظر را روی پارتیتورهای خود یادداشت می‌کنند و کار را ادامه می‌دهند تا به هماهنگی کامل برای اجرای کنسرت برسند.

تمرین رو به اتمام است، سیماى ناصر چشم آذر آرام و شادمان به نظر مى رسد و نوید اجرایى خوب در کنسرت را مى دهد.

کنسرت "شب باران عشق" ۱۸ دی ماه در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار می‌شود و قطعاتی از موسیقی فیلم‌های چشم‌آذر به همراه آلبوم نوستالژیک "باران عشق" در آن اجرا می‌شوند.

 
مطالب برگزیده
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴