سه‌شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴  |  Tuesday, 04 November 2025
کد خبر: ۳۲۱۷
تاریخ انتشار : ۰۰ : ۲۰ - ۰۹ دی ۱۳۹۴

انتقاد هوشنگ کامکار از روند غیر حرفه ای جشنواره فجر در سال های گذشته؛ امسال فقط نام و نشان دارها می آیند

سرپرست گروه موسیقی کامکارها گفت:‌ جشنواره موسیقی فجر در سال‌های گذشته حرفه‌ای نبود و هر کسی می‌توانست در آن شرکت کند. در حالی که معنای فستیوال این است که با اهمیت‌ترین اتفاقات در آن رخ دهد.




دیباچه:

 

موسیقی فجر

 

 

 

 

ایسنا نوشت: هوشنگ کامکار اظهارکرد: فستیوال با مسابقه تفاوت دارد و هر کدام تعریف مجزایی دارند. در سال‌های قبل، از تمام شهرستان‌ها به جشنواره می‌آمدند و تعداد زیادی گروه از تهران هم شرکت می‌کردند. این در حالی بود که برای یک کنسرت گاهی فقط 10 نفر مخاطب در سالن حضور داشت.

این آهنگساز تأکید کرد: موزیسین‌ها و گروه‌های شرکت‌کننده به یک جشنواره اعتبار می‌بخشند.

وی اظهار کرد:‌ امسال بسیار خوشحالیم که گروه کامکارها در فستیوال موسیقی فجر حضور دارد و جشنواره فجر هم مانند سایر جشنواره‌های رسمی دنیا برگزار می‌شود. این صحبت را از این نظر می‌گویم که گروه کامکارها در فستیوال‌های معتبر دنیا شرکت کرده است و ما می‌توانیم در این‌باره اظهار نظر کنیم.

او در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: در تمام فستیوال‌های دنیا این‌گونه است که گروه‌ها و نوازنده‌های شناخته‌شده می‌شوند. گروه‌هایی که برای اجرا در فستیوال‌های دنیا انتخاب می‌شوند، معمولا به‌عنوان بهترین‌ها یا تأثیرگذارترین‌ها شناخته می‌شوند. امسال فستیوال فجر این استاندارد را دارد و برای همین گروه کامکارها در آن شرکت کرده‌ است.

سرپرست گروه کامکارها که صبح نهم دی‌ماه در نشست خبری سی‌ویکمین دوره جشنواره موسیقی فجر سخن می‌گفت، ادامه داد: گروه کامکارها امسال به‌عنوان شرکت‌کننده در جشنواره سی‌ویکم انتخاب شده است و ما هم سعی کرده‌ایم زیباترین و شادترین قطعات‌مان را در این جشنواره برای مردم روی صحنه ببریم. این اجرا حقیقتا یکی از بهترین کارهای گروه کامکارهاست و ما هم نام این کنسرت را «شادمانه‌های کامکارها» گذاشته‌ایم.

او همچنین اضافه کرد: ما برای اجرا در جشنواره فجر، پرتحرک‌ترین و جذاب‌ترین قطعات‌مان را انتخاب کرده‌ایم که شامل دو بخش فارسی و کردی خواهد بود.

این هنرمند پیشکسوت در بخش دیگری از سخنانش گفت: خوشحالم که این روزها کنسرت‌های زیادی برگزار می‌شود و برنامه‌های متعدد موسیقی روی صحنه می‌رود. ما هم خوشحالیم که گروه کامکارها در میان این همه برنامه روی صحنه می‌رود.

او درباره روند انتخاب گروه‌ها در جشنواره موسیقی فجر، توضیح داد: امیدوارم این روشی که امسال برای گروه‌ها در جشنواره فجر در نظر گرفته‌اند، ادامه‌دار باشد. انتخاب درست و بجا از گروه‌های موسیقی باید محوریت کار جشنواره باشد. این‌که صرفا از تعداد زیادی گروه موسیقی دعوت کنند کار درستی نیست. خوشحالیم که امسال گروه‌های نام و نشان‌دار به جشنواره فجر آمده‌اند.

وی افزود: جشنواره موسیقی فجر امسال دارد به سبک فستیوال‌های حرفه‌ای دنیا برگزار می‌شود. امیدواریم این جشنواره همین روند را ادامه دهد و از سال‌های دیگر باز هم گروه‌های معتبر بیشتری به آن بپیوندند.

این هنرمند درباره اضافه شدن کامکارهای جوان به این گروه در جشنواره فجر، گفت: کامکارهای جوان مدتی است که به ما پیوسته‌اند؛ صبا دخترم به‌عنوان همخوان در کنار ما حضور دارد، هانا که دختر بیژن است به‌عنوان همخوان و نوازنده دف در کنار ماست، نیریز پسر پشنگ نیز ما را یاری می‌کند و سهراب هم پرکاشن می‌زند. سه نفر نوازنده مهمان نیز در کنار ما خواهند بود.

او درباره اجرای قطعات جدید نیز بیان کرد: ما قطعات جدیدی را برای اجرا در جشنواره فجر در نظر گرفته‌ و سعی کرده‌ایم بهترین کارهایی را که در گذشته اجرا کرده‌ایم، برای این اجرا در نظر بگیریم.

او در پاسخ به پرسشی درباره دلیل حضور کامکارها پس از سال‌های زیاد در جشنواره فجر امسال، گفت: کامکارها امسال به این دلیل در جشنواره فجر شرکت‌ کرده‌اند که استانداردهای مهمی در جشنواره رعایت شده و از طرفی امسال به نظر من، سال تاریخ‌سازی برای موسیقی است و برگزاری این جشنواره نیز مزید بر علت است.

وی همچنین درباره حضور نداشتن اردوان کامکار - نوازنده سنتور - در این نشست، توضیح داد: اردوان از نظر تنفسی اصلا در شرایط خوبی نبود، برای همین به شمال کشور سفر کرد و نتوانست در این نشست حضور پیدا کند.

هوشنگ کامکار همچنین درباره روند کاری گروه‌شان گفت: ما جزو آن گروه‌هایی نیستیم که خواننده‌محور عمل کنیم. هر کسی به کنسرت ما می‌آید به‌خاطر گروه کامکارها می‌آید نه به‌خاطر خواننده‌ای خاص.

او با بیان این‌که اجرای گروهش در جشنواره فجر در دستگاه‌های چهارگاه، ماهور و آواز اصفهان خواهد بود، اضافه کرد: ارسلان در این کنسرت به تک‌نوازی عود خواهد پرداخت. اردشیر نیز تک‌نوازی کمانچه و اردوان هم تک‌نوازی سنتور خواهند داشت.
برچسب ها: هوشنگ کامکار
مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴