جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۳۱۹۶
تاریخ انتشار : ۲۸ : ۱۴ - ۰۸ دی ۱۳۹۴
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی گفت: این‌که ما می‌گوییم موسیقی حلال و حرام داریم، مطلبی بسیار جدی و نشان‌دهنده دقت و عالی‌ترین ظرافت در فقه اسلامی ما است.




 

دیباچه:

 

مهربانی

 

 

 

ایسنا نوشت: نخستین جشنواره بین‌المللی موسیقی «پیامبر مهربانی» با حضور علی مرادخانی، لوریس چکناواریان، آیت‌الله محسن اراکی، منوچهر متکی، محمود صلاحی و جمعی از شرکت‌کنندگان کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در فرهنگسرای بهمن به کار خود پایان داد.

در ابتدای این مراسم، محمود صلاحی - رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران - با تبریک فرا رسیدن سالروز میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) گفت: اگر در جهان اسلام اشکال‌های زیادی به‌وبجود آمده به‌دلیل غفلت و نبودن آگاهی در میان مردم بوده است. امروزه در کشورهایی مانند سوریه و عراق به‌دلیل غفلت همه پیروان الهی، از آتشی که تکفیری‌ها به کمک صهیونیست‌های کودک‌کش برافروخته‌اند، رنج می‌برند.

او ادامه داد: امشب میلاد کسی است که رحمه‌للعالمین بود و اجازه نمی‌داد به هیچ فردی از هیچ دینی اهانت شود. یقینا پیروان هیچ‌یک از ادیان حاضر نیستند این جنایات به نام آن‌ها ثبت شود. امشب باید همه‌ی مسلمانان متحد شوند تا جهان از خشونت عاری و پر از صلح و دوستی شود.

صلاحی تمام جلوه‌های هنر را در خدمت اخلاق و تربیت انسان دانست و اضافه کرد: موسیقی، یکی از جلوه‌های هنر است که در راستای تعالی بشر قرار می‌گیرد و بهترین جلوه موسیقی نیز این است که آن را در موضوعات دینی و انسانی به کار بگیریم. امیدوارم این جشنواره بتواند با در نظر گرفتن چنین اهداف ارزشمندی به‌شکل یک برند معرفی شود تا هنرمندان موسیقی کشور برای حضور در این جشنواره تشویق شوند تا در مسیر تعالی و تربیت کار کنند.

معیار موسیقی حرام و حلال باید تعیین شود


در ادامه‌ی این مراسم، آیت‌الله اراکی - دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی - گفت: موسیقی مجالس لهو و معصیت، حرام و موسیقی مجالس سالم، حلال است. اگر فضای مجلس، فضای معنوی و سالمی باشد موسیقی‌ای هم که از آن بیرون می‌آید سالم است.

وی با بیان این‌که موسیقی حلال قابلیت تعیین معیار دارد، اظهار کرد: دانشمندان باید میزان صحیح و دقیق موسیقی حلال و حرام را با محاسبات دقیق ریاضی و دانش موسیقی تبیین کنند. دانشمندان می‌توانند با کمک فقهای این فن، این معیار را معلوم کنند. اگر دانشمندان ما آمادگی تعیین معیارهای مثبت در این راستا را داشته باشند، ما نیز آمادگی همکاری داریم. البته ابتدا ممکن است اختلاف نظرهایی پیش بیاید، اما قطعا به مرحله روشنی در این موضوع خواهیم رسید.

آیت‌الله اراکی با بیان این‌که وجود مقدس پیامبر اکرم (ص) را هنوز نشناخته‌ایم، افزود: موسیقی‌ای که برای مجالس میلاد پیامبر اکرم (ص) برگزار شود، خود به خود حلال است، به شرط این‌که اندیشه و روان تولیدکنندگان این موسیقی با این موضوع همراه باشد.

او همچنین گفت: ما ایرانیان افتخار می‌کنیم که ادبیات‌مان مانند مثنوی معنوی، اشعار نظامی، گلستان و بوستان سعدی برخاسته از تعالیم رسول اکرم (ص) است.

در این مراسم، گروه مهمان جشنواره موسیقی «پیامبر مهربانی» از کشور افغانستان روی صحنه رفت و قطعاتی را اجرا کرد.

پس از آن، لوریس چکناواریان - آهنگساز و رهبر ارکستر - گفت: هشتم دی‌ماه روز تولد پیغمبری بزرگ، رسول عشق و امید است و این مناسبت را به همه تبریک می‌گویم، من همواره ایرانی هستم و ایران را دوست دارم. من و خواهر و برادرانم از کودکی میان دوستان مسلمان بزرگ شدیم و آداب و رسوم و تمدن اسلامی را مطالعه کرده‌ایم و عاشق آن هستم.

او اضافه کرد: از دوران کودکی تمام موسیقی‌های محرم را جمع‌آوری می‌کردم و پس از سال‌ها توانستم سمفونی امام حسین (ع) را بنویسم. امیدوارم سال دیگر بتوانم آن را اجرا کنم.

در ادامه‌ی این مراسم که بعدازظهر هفتم دی‌ماه برگزار شد، مانی رهنما - خواننده - به اجرای دو قطعه در رابطه با حضرت محمد (ص) و شهدا پرداخت.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار