ابوالفضل جلیلی کارگردان «رقص خاک» که پس از ۲۳ سال اجازه اکران یافته میگوید این فیلم در دوران مدیریت بهشتی و انوار بر امور سینما به محاق توقیف رفت.
دیباچه :
ابوالفضل جلیلی کارگردان «رقص خاک» درباره اکران این فیلم در گروه سینمایی «هنر و تجربه» گفت: «رقص خاک» موضوعی عرفانی دارد و خوشحالم این فیلم پس از ۲۳ سال روی پرده می رود و فرصتی برای دیدن این فیلم توسط مردم کشورم فراهم میشود.
وی افزود: فیلم سینمایی «رقص خاک» را سال ۱۳۷۰ به تهیه کنندگی محمد مهدی دادگو ساختم. در آن دوران اداره امور سینما به عهده محمد بهشتی و فخرالدین انوار بود که با نمایش فیلم مخالفت کردند و «رقص خاک» عملا به محاق توقیف رفت.
مهر نوشت جلیلی با تاکید بر اینکه برای به ثمر رسیدن «رقص خاک» زحمت زیادی کشیده است، بیان کرد: متاسفانه نتیجه این تلاش به درستی دیده نشد. به اعتقاد من سه فیلم «قلندر» ساخته واروژ کریم مسیحی، «نار و نی» ساخته سعید ابراهیمی فر و «رقص خاک» از بهترین فیلم هایی هستند که در حوزه عرفان در بعد از انقلاب ساخته شده است.
کارگردان فیلم «گال» یادآور شد: در همان زمان اعتراض های بسیاری به نمایش ندادن این فیلم کردم تا اینکه پس از ۹ سال مجوز نمایش فیلم در خارج از کشور داده شد و «رقص خاک» توانست در جشنواره های مختلف سینمایی شرکت کند اما همیشه یک تاسف عمیق داشتم که این فیلم توسط مخاطبان ایرانی دیده نمی شود.
جلیلی با بیان این مطلب که ساخته شدن فیلم «رقص خاک» یک موهب الهی بود، گفت: برای ساخت این فیلم سینمایی سه ماه روی فیلمنامه کار کردم. یادم هست روز اول که برای فیلمبرداری «رقص خاک» به بیابان رفته بودم باد شدیدی وزید و همه برگه های فیلمنامه مرا باد برد. بعد رو به آسمان کردم و گفتم خدایا خودت کمک کن این فیلم را بسازم و از خدا خواستم که او کارگردانی کند و من کارگری.
کارگردان این فیلم سینمایی در پایان تصریح کرد: پلان به پلان فیلم «رقص خاک» حرف برای گفتن دارد و هر آنچه در این فیلم بیان می شود ریشه در حقیقت دارد.