شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴  |  Saturday, 07 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۲۸۷۱
تاریخ انتشار : ۱۰ : ۲۲ - ۱۰ آذر ۱۳۹۴
رهبر ارکستر فیلهارمونیک شهر تهران در تشریح تازه ترین فعالیت های این مجموعه از اقدامات خود برای ثبت و ضبط نوحه‌های قدیم عهد قاجار در قالب چند بسته موسیقایی خبر داد.

دیباچه :

نادر مشایخی درباره شبهاتی که پیرامون تعطیلی ارکستر فیلهارمونیک تهران مطرح شده است، توضیح داد: مجموعه ارکستر فیلهارمونیک تهران اصلا تعطیل نشده و تمرین‌های جدید ارکستر هم مدتی است آغاز شده و طبق برنامه‌ریزی‌هایی که انجام گرفته قرار است بعد از پایان ماه صفر، کنسرت هایی را برگزار کنیم و حتی مکان برگزاری برنامه ها نیز مشخص شده است.


مهر نوشت این آهنگساز و رهبر ارکستر با اشاره به فعالیت های دیگر خود بیان کرد: این روزها به نوعی مشغول نوحه خوانی هستیم، البته نوحه هایی که طی این سال ها خوانده می شود، منظور و مورد توجه من نیست بلکه بررسی آثاری است که از عهد قاجار باقی مانده و می توان گفت این نوحه ها شاهکارهایی هستند که متاسفانه نوحه خوانان امروز به آن بی توجه هستند. متاسفانه روند نوحه خوانی در کشور به شکلی است که تکلیف نوحه خوانی تغییر کرده و این موضوعی است که باید توجه بیشتر درباره دلایل آن مطالعه و بررسی کرد.


دیباچه - نادر مشایخی


مشایخی تصریح کرد: هدف من از مطالعه نوحه‌ها این است که بر اساس نوحه‌ها، آثار موسیقایی آماده کنیم که در آن نوحه خوان همراه با ارکستر کارهایی را متناسب با حال و هوای اشعار بخواند که حتم دارم آثار خوب و ارزشمندی خواهند بود.


وی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به فعالیت های اخیر ارکستر سمفونیک تهران گفت: ارکستر سمفونیک تهران یک حرکت صعودی را آغاز کرده که امیدوارم شرایط مالی اجازه استمرار فعالیت های آن را بدهد.


رهبر ارکستر فیلهارمونیک شهر تهران در پایان تاکید کرد: موسیقی یک ضرورت است و یک سری از عواطف انسانی را فقط می توان از طریق موسیقی انتقال داد به همین دلیل ما به مدیرانی احتیاج داریم که بتوانند چنین رویکردی را متوجه شوند و اگر این دیدگاه در بدنه مدیریت فرهنگی هنری وجود داشته باشد قطعا شرایط کار نیز مثبت خواهد بود. اما در شرایطی که برخی از مدیران آنچنان با فضای فرهنگی در ارتباط نیستند وجود مشاورانی که می توانند آنها را برای توجه به موسیقی خوب هدایت کنند، امری لازم و ضروری است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳