جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Friday, 26 April 2024

دیباچه

کد خبر: ۲۶۰۲۲
تاریخ انتشار : ۱۴ : ۱۲ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۵
دیباچه: شامگاه شب گذشته مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک با تقدیر از گروه‌های شرکت کننده در بخش صحنه‌ای و فضای باز و همچنین تقدیر از 5 هنرمند برای آوردن ایده و خلاقیت در نمایش‌های عروسکی برگزار شد.

به گزارش دیباچه، آيين اختتاميه شانزدهمين جشنواره بين‌المللي نمايش عروسكي تهران به دبيري مرضيه برومند در روز يكشنبه ٧ شهريور ماه با حضور علي مرادخاني، محمود عزيزي، عليرضا خمسه، خسرو احمدي، مريم سعادت، مهدي شفيعي، بهروز غريب پور، پيمان شريعتي و جمعي از هنرمندان كشورمان در سالن اصلي تئاتر شهر برگزار شد .

در ابتداي اين برنامه پس از پخش سرود جمهوري اسلامي و تلاوت آياتي از قرآن كريم، مرضيه برومند دبير جشنواره با تشويق تماشاگران به روي صحنه آمد و پس از سلام و احوال‌پرسي از داود رشيدي ياد كرد و پس از پخش كليپي از اين هنرمند، برومند ادامه داد: داود رشيدي  شوهر خواهر من عاشق شادي بود و من از او اجازه گرفتم كه ما به شاديهايمان ادامه دهيم.

وی در ابتدای سخنان خود به هنری که خداوند در دو تار صدای خوانندگانی همچون محمدرضا شجریان و شهرام ناظری قرار داده است اشاره کرد و گفت: به راستی چه چیزی بیشتر از هنر می‌تواند انسان را به خدا نزدیک کند. خوشحال هستم كه جشنواره ما توانست شادي را به وجود بياورد كه شادي آن با شادپيمايي آغاز شد كه عظمتي داشت كه من به شخصه از ديدن آن حيرت كرده بودم و جشنواره رنگ را به شهر خاكستري ما آورده بود، فضاي تئاتر شهر را دگرگون كرد و شهر از غبار و آلودگي‌هاي فيزيكي

پاك شد.

برومند دبير جشنواره در ادامه گفت: بالاخره هر جشنواره‌اي يك سري كاستي‌هايي دارد و اميدوارم كه نكات مثبت را حفظ كنيم و كاستي‌ها را در آينده حفظ كنيم، از بچه‌هاي نازنين نمايش عروسكي و همه استان‌هايي كه در اين جشنواره شركت كردند تشكر مي‌كنم و همه آنهايي كه در سراسر ايران نمايش‌هاي عروسكي را زنده نگه داشته‌اند و دوستاني كه در ستاد جشنواره از ماه‌ها قبل تلاش كرده و شايد اين مقدمه‌اي باشد كه جشنواره‌ها را به بخش خصوصي واگذار كنند به دليل اينكه بهتر انجام مي‌شود.

 دیباچه-کارناوال عروسکی


پیام مدیر هنرهای نمایشی

مهدی شفیعی مدیر هنرهای نمایشی در پیامی برای شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی بیان کرد: شانزدهمین جشنواره با مدیریت مرضیه برومند به خوبی برگزار شد و آرزو دارم همه آثار خوب جشنواره را تقدیم به مردم کنیم و در صحنه‌های تئاتر شاهد نمایش‌های عروسکی باشیم.

 

سپس  فاطمه معتمد آريا به روي صحنه آمد.

معتمدآريا كه به نوعي اجراي برنامه برعهده وي بود درباره نمايش عروسكي بيان كرد: من دلم، وجودم، كارم و همه لحظات عمرم با عروسك‌ها عجين است و هر زماني كه دلم مي‌خواهد بزرگ شوم يادم مي‌افتد كه چه عروسك‌هايي در دستم بوده است و آمدم كه بگويم همراهتان هستم و اينجا اجازه دست ما نيست، دست عروسك‌هاست...

 

علی مرادخانی: از وجود چنین جشنواره‌هایی خوشحالم

علی مرادخانی معاون هنرهای نمایشی وزارت ارشاد بیان کرد: از وجود چنین جشنواره‌هایی خوشحالم و هیچ گاه نباید مرضیه برومند در این مسیر خسته شود.

 

تقدیر از اولین رییس غیر اروپایی یونیمای جهانی

در این میان از سوی شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی از ددی بودامچی رئیس یونیمای جهانی تقدیر و تشکر شد که اين هنرمند هندی به دعوت معتمدآریا روی سن آمد و ضمن تشکر از شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی بیان کرد: من در اینجا دوستان زیادی دارم و دوستانی هم دارم که اکنون اینجا حضور ندارند.

وی با اشاره به مهربان فیروزگری اظهار کرد: من ماه مارس گذشته نمایشی را در دهلی داشتم که درباره آداب زرتشتیان بود و کلام آن را فیروزگری گفته بود.

پودامجي در ادامه با اشاره به درگذشت داوود رشیدی که صبح امروز پیکر وی تشییع شد از حاضران در سالن درخواست کرد که یک دقیقه بایستند و به احترام وي سکوت کنند .

همچنین اولین رییس غیر اروپایی یونیمای جهانی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به مدیران حوزه تئاتر در ایران از آنها درخواست کرد تا اجرای نمایش‌های عروسکی مختص به برگزاری در جشنواره نباشد و در طول سال تحقق یابد.

در ادامه آتیلا پسیانی و با حضور مدير زرتشتيان مهربان فيروزگري، نوشته روی لوح تقدیر ددی بودامچی را برای حاضران مراسم خواند و به وی تقدیم کرد.

همچنین اشک‌های شادی ددی بودامچی با دستان حضار در سالن به‌منظور تبریک تولد وی از چشمانش جاری شد و بازيگر نقش مبارک این خوشحالی و غافلگیری را با صدا و حرکات جذاب خود تکمیل کرد.

در بین صحبت‌ها؛ تیزرهایی از مصاحبه با رضا کیانیان، بهروز غریب پور و مرضیه برومند پخش شد که مضمونش گفته‌هایی از محیط خانه نمایش عروسکی؛ سختی‌های شرکت کنندگان و ساخت ساختمان هنرمندان گفته  شد.

 

تقدیر از بهروز غریب‌پور در جشنواره شانزدهم

در ادامه بهروز غریب‌پور كارگردان تئاتر با بیان اینکه از علم‌الهدی ممنونم گفت: اين ممنوعیت‌ها برای برگزاری کنسرت موجب شده حتی در روستا‌ها هم مردم با کنسرت آشنا شوند.

سال‌هاست در حرم مطهر امام هشتم شیعیان در مشهد نقاره‌زنی انجام می‌شود. نمی‌توان نقاره‌زنی را از این حرم جدا فرض کرد.

هنر چیزی نیست که بتواند از سوی دولت‌ها و حکومت‌ها حذف شود.

وی در خصوص رو به انزال بودن نمایش عروسکی مطرح کرد: زمانیکه  نمایش عروسکی در حال فوت بود آقایان مرادخانی؛ کاظمی، مهاجرانی  به نوبه خودشان به این گونه نمایش کمک بسیاری کردند تا پابگیرد .

وی در راستای صحبت پودامجی در خصوص اجرای نمایش‌های عروسکی در طول سال اظهار داشت: ما در طول سال تماشاگران عروسکی داریم اما با کمبود سالن نمایشی مواجه هستیم که با کمک شفیعی و دیگر مسئولان این مشکل حل خواهد شد.

وی در بخش دیگر صحبت‌هایش اظهار کرد: خدا برای خلقت جهان از هنر کامل استفاده کرد.

غريب‌پور درباره مرحوم داوود رشیدی اظهار داشت: نمی‌خواهم با از دست دادن وی از شادی جشنواره کم کنم و می‌خوام با شادی خودش مراسم پیش برود و آرزو می‌کنم دوره هفدهم هم با دبیری خوب مرضیه برومند برگزار شود.

در آخر صحبت‌هایش بدست هنگامه مفید و محمود عزیزی لوح تقدیری به وی اعطا شد.

مرجان پور غلامحسین کارگردان نمایش «پرواز 745» مورد تقدیر قرار گرفت اما به دلیل حضورش در ستاد برگزاری جشنواره مرضیه برومند بیان کرد که جایزه‌ای به وی نمی‌دهیم.

 

مرضیه برومند دبیر هفدهمین جشنواره نمایش عروسکی شد

مهدی شفیعی در مراسم اختتامیه دبیری سال آینده جشنواره نمایش عروسکی را به عهده مرضیه برومند گذاشت.

شفیعی با بیان اینکه همه ما تعهد به تئاتر و نمایش عروسکی را یاد می‌گیریم، بیان کرد: همه ما شاهد اجرای متفاوت دوره شانزدهم جشنواره نمایش عروسکی بودیم که آثار بین‌المللی هم از کیفیت بالایی برخوردار بودند. دلیل این امر وجود خانه عروسک در این دو سال و ارتباط نزدیک برومند با هنرمندان شهرستانی بوده است.

 

در نمایش‌های فضای باز گروه موسوی رازی توانست جایزه ویژه دبیر را به خود اختصاص دهد.

تقدیر از گروه‌های بخش بین‌الملل

در این مراسم زهرا صبری و حمیدرضا اردلان برای اهدای جوایز اجراهاي خارجي روی سن آمدند و از گروه‌های خارجی روسیه برای نمایش اودیسه، ‌نویسنده از هلند، هند برای نمایش بازتاب حقیقت، ترانه‌ای از ماه و خورشید از کشور لهستان و شیرین از کشور افغانستان شایسته دریافت لوح شدند.

آرزوی بهبودی برای دنیا فنی‌زاده

معتمدآریا نيز در پایان بیان کرد که دنیا فنی‌زاده بسیار دوست داشته است در این مراسم باشد اما به علت بیماری عذرخواهی کرد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
به بهانه پخش سریال "نون خ"، دیباچه بررسی کرد

آیا احیای طنز‌های تلویزیونی، تضمینی بر بازگشت مخاطب به سمت صداوسیماست؟

۱۷:۲۰  -  ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
مسئول کمیته رتبه‌بندی مرشدان فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی در گفتگو با دیباچه:

ورزش زورخانه ای باید به المپیک راه پیدا کند/ هزاران سال است ورزش باستانی از موسیقی و آوای حماسی بهره می‌برد

۱۷:۵۴  -  ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
سرمربی تیم ملی هندبال جوانان دختر ایران در گفت‌وگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

تیم ملی در گروه مرگ قرار دارد/ بازی با تیم‌های اروپایی محک خوبی است

۱۸:۱۷  -  ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
یک کارشناس فوتسال در گفت ‌و‌ گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

ایران تیم بهتری نسبت به رقبای آسیایی دارد/باید به تصمیم شمسایی احترام بگذاریم

۱۱:۲۹  -  ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
ادبیات عجیب ژیلا صادقی!

جنجال خانم مجری بعد از درگذشت رضا داوودنژاد چه بود؟

۱۲:۲۹  -  ۱۵ فروردين ۱۴۰۳