پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Thursday, 02 May 2024

دیباچه

کد خبر: ۲۴۷۶۱
تاریخ انتشار : ۲۴ : ۱۰ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۵
دیباچه: فریدون شهبازیان، استاد پیش‌كسوت موسیقی، گفت: طبیعی است كه همان‌طور كه چهره‌ها به هم شبیه است، صداها هم شبیه باشد؛ اما حتی در صورت شباهت صدا، هنرمند باید راه خودش را در مسیر آواز پیدا كند.

به گزارش دیباچه از پایگاه خبری حوزه هنری، چهاردهمین شب آواز ایرانی با حضور جوانان هنرمند كشورمان و اساتید پیش‌كسوت موسیقی، شنبه سی‌ام مرداد در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم، داورانی چون علی اصغر شاه‌زیدی، فریدون شهبازیان و مظفر شفیعی به بررسی اجراهای ساز و آواز شركت كنندگان پرداختند و نكاتی را درباره آواز اصیل ایرانی بیان كردند.

دیباچه-فریدون شهبازیان


فریدون شهبازیان با تاكید بر اینكه این برنامه برای پاسداشت آواز ایرانی در نظر گرفته شده است، گفت: در موسیقی اصیل ایرانی، بداهه‌خوانی و بداهه‌نوازی مكمل یكدیگر هستند و ساز است كه آواز را تكمیل می‌كند. در این موسیقی، تك‌نوازی و جواب آواز اهمیت زیادی دارند كه باید به دقت اجرا شده و تكمیل كننده بداهه خوانی خواننده باشند.

وی همچنین ضمن اشاره به نقش مهم پشتكار در كنار استعداد و قریحه افزود: در موسیقی اصیل ایرانی، آنچه بیشتر از هر چیزی مهم است این است كه تمرین وجود داشته باشد و جوانان نخواهند یك شبه ره صدساله را طی كنند. تمرین باید به اندازه‌ای باشد كه خواننده به جایی برسد كه خلاقیت داشته باشد و از تكرار و تقلید دیگران پرهیز كند. ملاحت و حلاوت آواز به این برمی‌گردد كه او بتواند به‌درستی از توانایی‌ها و فضاهای آوازی استفاده كند.

شهبازیان در ادامه درباره شباهت صدای خوانندگان گفت: من با شباهت صدا مخالف نیستم و طبیعی است كه همان طور كه چهره‌ها به هم شبیه است، صداها هم شبیه باشد. اما مسئله اینجاست كه هنرمندان نباید از دیگران تقلید كنند بلكه باید حتی در صورت شباهت صدا به دیگری، راه خودشان را در مسیر آواز  پیدا كنند. این موضوعی است كه هم در آواز پاپ و هم در آواز اصیل ایرانی گاهی به آن برمی‌خوریم، اما خوانندگان باید بدانند صداهای تكراری در ذهن نمی‌ماند و بدون نوآوری و خلاقیت نمی‌توان آواز خوبی شنید.

این هنرمند اظهار كرد: آواز ایرانی، از مهم‌ترین ثروت‌های ماست. در كشورمان دو وجه از موسیقی را داریم كه بسیار ناب است؛ یكی موسیقی اصیل ایرانی و دیگری موسیقی نواحی یعنی موسیقی محلی و مقامی. هركدام از این ها، ظرافت‌های خاص خود را دارد و در تحریر و ادوات دیگر آواز، باید تمام این نكات رعایت شود. افتادن در ورطه آواز، خطرناك است و كار ساده‌ای نیست اما كسی كه در این راه تلاش كند، می تواند موفق باشد و با آوازش روح شنوندگان را جلا دهد.

شهبازیان در ادامه تاكید كرد: همان طور كه بارها تاكید كرده‌ام، با استفاده از كلمه موسیقی سنتی مخالف و معتقدم بهتر است واژه موسیقی اصیل ایرانی استفاده شود. خوشحالم كه چنین برنامه‌ای برای جوانان وجود دارد و فرصتی فراهم شده كه بتوانند در «شب آواز ایرانی» خودشان را در آزمون و رقابت و تجربه ارائه اثر قرار دهند.

گفتنی است «شب آواز ایرانی» به همت مركز موسیقی و مركز محافل و جشنواره‌های حوزه هنری، شنبه‌ آخر هر ماه در تالار «اندیشه» حوزه هنری واقع در خیابان سمیه نرسیده به خیابان حافظ برگزار می‌شود و ورود برای عموم علاقه‌مندان آزاد است. این نشست ماهانه با هدف تجلیل از پیش‌كسوتان آواز ایرانی و كشف و معرفی چهره‌های جدید شكل گرفته است. علاقه مندان برای اطلاع از جزئیات برگزاری این برنامه می‌توانند‌ به وب‌سایت مركز موسیقی حوزه هنری به نشانی musicenter.ir مراجعه كنند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
« رستگاری » چه دستاوردی برای کارگردان اخراجی ها داشت؟

برگ برنده‌ی آخرین اثر مسعود ده نمکی!

۱۷:۲۳  -  ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی تیم‌ملی تنیس روی میز بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

شرایط سختی برای کسب سهمیه داریم/ملی پوشان از روند آمادگی دور نیستند

۱۴:۲۲  -  ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
حرمت‌شکنی ستاره؛ بازیکنی که یاغی شده!

درگیری لفظی زشت محمد صلاح با " یورگن کلوپ " پیش از ورود به زمین!+ فیلم

۱۷:۴۰  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در گفتگو با دیباچه: مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در گفتگو با دیباچه:

جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی به یکی از جشنواره‌های معتبر کشور تبدیل خواهد شد

۱۶:۵۶  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی سابق تیم ملی تیراندازی در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تیراندازی با همان ۴ سهمیه به المپیک می‌رود/ روند افت « جواد فروغی » بعد از بازی‌های المپیک توکیو ادامه دارد

۱۲:۱۸  -  ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
دبیر هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه در گفتگو با دیباچه؛

فضای آموزش طنز در کشور بسیار ضعیف است

۱۱:۲۵  -  ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کاپیتان تیم فوتبال خاتون بم در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی تیم، در نبود ملیکا محمدی برایمان تلخ شد | رقبا همه از تیم‌های با اصالت فوتبال بودند

۱۱:۵۷  -  ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با رئیس موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس

یکی از چشم انداز‌های میان مدت موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس، راه اندازی فرودگاه صحرای طبس است

۱۴:۳۲  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار