پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴  |  Thursday, 05 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۲۴۶۳۳
تاریخ انتشار : ۲۵ : ۱۳ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۵
دیباچه: آیین بزرگداشت فیلسوف و طبیب جهانی ایران «حکیم هزاره‌ها» شیخ الرئیس ابوعلی‌سینا و نکوداشت ابن‌سینا پژوه سید عبدالله انوار روز گذشته در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد.

به گزارش دیباچه، آیین بزرگداشت فیلسوف و طبیب جهانی ایران «حکیم هزاره‌ها» شیخ الرئیس ابوعلی‌سینا و نکوداشت ابن‌سینا پژوه سید عبدالله انوار عصر دیروز ۳۰ مردادماه با حضور آیت‌الله غیاث‌الدین طه محمدی رئیس بنیاد ابوعلی‌سینا، غلامحسین ابراهیمی دینانی فیلسوف و استاد دانشگاه، انشاالله رحمتی استاد دانشگاه، سید عبدالله انوار، حجت‌الاسلام سید محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، امیر عبدالحسینی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و جمعی از استادان حکمت و فلسفه کشور و دوستداران فلسفه در فرهنگسرای ابن‌سینا برگزار شد.

دیباچه-حکیم هزاره‌ها


خسروی: انوار، استاد نابغه ۵ دهه اخیر

در ابتدای این مراسم علی اصغر خسروی سرپرست فرهنگسرای ابن‌سینا ضمن خوش‌آمدگویی عنوان کرد: این روز بزرگ را به طبیبان تن و جان و خادمان عرصه فرهنگ تبریک می‌گویم. این فرهنگسرا بنا به رسالت خود آیین‌های زیادی را برای بزرگان برگزار کرده، اینک نیز میزبان جمع فرهیختگان در ستایش ابن‌سیناست.

وی اضافه کرد: ما هم ابوعلی سینا را حکیم «هزاره‌ها»‌ می‌دانیم و از تلاش و مجاهدت ابوعلی سینا شناس عبدالله انوار تقدیر می‌کنیم. استاد انوار فرهنگ پژوه، نسخه پرداز و کتاب شناس از معدود ابن سینا شناسان کشور است که شرح 22 جلد کتاب شفاء و تعلیقه دانش‌نامه اعلایی را در آثار خود دارد. هر یک از این آثار تلاش یک استاد تمام عیار را می‌طلبد. وی استاد نابغه در طول ۵ دهه و ۲۰ سال مسئول نسخ خطی کتابخانه ملی بود.

 

طه محمدی: بوعلی سینا مصادره نشدنی است

آیت الله غیاث الدین طه محمدی رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا طی سخنانی گفت: بوعلی سینا دانشمند بزرگ ایرانی در جهان جاودانه شد و بسیاری از کشورها تلاش می کنند دانش این مرد بزرگ را مصادره کنند اما نمی دانند که بوعلی سینا مصادره نشدنی است و به همه جهان تعلق دارد.

وی افزود: در مدتی ترک‌ها و در مدتی عرب‌ها در اظهاراتی اعلام کردند بوعلی سینا اهل کشور ما است و در بسیاری از کشورهای جهان برای علم این مرد بزرگ ویژه برنامه هایی برگزار می کنند.

وی با بیان اینکه بوعلی سینا فیلسوفی بی نظیر در جهان بود، خاطرنشان کرد: این حکیم فرهیخته در سن کمتر از ۵۰ سال صدها کتاب؛ مقاله و رساله را در تمام علوم و فنون در مسایل فلسفی تالیف و به چاپ رساند.

رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا تاکید کرد: این دانشمند ایرانی غرق در فکر و اندیشه بود و این فیلسوف خدمات علمی ارزنده ای به کشورمان تقدیم کرد.

 

دینانی: ابوعلی سینا، افلاطون ایران است

«غلامحسین ابراهیمی دینانی» یکی از شناخته شده‌ترین اندیشمندان کشورمان در سخنانی گفت: حکیم ابوعلی سینا دانشمندی بی نظیر و تکرار نشدنی است و این دانشمند هم ردیف دانشمندان جهان از جمله سقراط؛ افلاطون و ارسطو قرار دارد.

این ابن سینا شناس ادامه داد: حکیم بوعلی سینا حکیم هزاره ها است و در طول تاریخ پیدایش آدم ها خلقت چنین افرادی کم نظیر است.

وی خاطرنشان کرد: در ایران ابن سینا را به هیچ وجه از سقراط و افلاطون کمتر نمی دانیم و تاکنون نظیر چنین انسانی خلق نشده است.

ابراهیمی دینانی تاکید کرد: این دانشمند با انتشار کتاب هایی همچون قانون و شفا؛ هم به فلسفه شفا روح پرداخته و هم به فلسفه شفای جسم انسان‌ها و به همین منظور این انسان در دنیا شگفت انگیز و فراموش نشدنی است.

 

تجلیل از ۷۰ سال تلاش و مجاهدت

در بخش پایانی این مراسم با اهدای لوحی از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از ۷۰ سال تلاش و مجاهدت های علمی استاد سید عبدالله انوار تجلیل شد.

 

افتتاح نمایشگاه ابن سینا از منظر جهانیان

در حاشیه این همایش نمایشگاهی با عنوان ابن سینای بزرگ از منظر جهانیان به مدت یک هفته در فرهنگسرای ابن سینا در شهرک قدس افتتاح شد.

در این نمایشگاه گوشه‌ای از تاثیر فرهنگی و علمی بوعلی سینا بر سایر کشورها در تابلوهایی شامل تمبرهای منتشر شده از تصاویر خیالی ابن سینا در کشورهای اروپا؛ آسیا و آفریقا به نمایش گذاشته شد.ش
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳