پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۴  |  Thursday, 18 September 2025
کد خبر: ۲۴۱۵۰
تاریخ انتشار : ۳۲ : ۱۰ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۵
در شابک مطح شد؛

روایت استقامت "سید اسرا" در سلول تاریک بعثی‌ها

دیباچه: خلبان احمد مهرنیا در "شابک گفت: کتاب "ستاره های نبرد هوایی"  که به معرفی خلبانان دوران دفاع مقدس می‌پردازد یکی از متقاوت ترین آثار  حوزه ادبیات دفاع مقدس محسوب میشود که مخاطب را با شخصیت های متعدد  دوران دفاع مقدس آشنا می‌کند.

به گزارش دیباچه، سرتیپ دوم خلبان احمد مهرنیا، نویسنده در برنامه "شابک" در خصوص نگارش کتاب "اچ 3" گفت: کتاب اچ 3 در واقع  خلاصه ای از عملیات پرافتخار "اچ 3" محسوب می‌شود که این اثر به تازگی در  سه هزار نسخه با عنوان کتاب  "حمله هوایی به الولید" تکمیل شده است و توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

دیباچه-شابک


خالق  کتاب "ستاره های نبرد هوایی" در خصوص این اثر گفت: این کتاب که به معرفی خلبانان دوران دفاع مقدس می‌پردازد یکی از متقاوت ترین آثار در حوزه ادبیات دفاع مقدس محسوب میشود زیرا مخاطب با مطالعه این اثر علاوه بر خلبانان با شخصیت های متعددی از دوران دفاع مقدس آشنا میشود.

وی در ادامه در خصوص اهمیت مطالعه گفت: به نظرم کسانی که با مشاغل تخصصی و دشواری چون خلبانی و پزشکی دست و پنجه نرم میکنند بیش از سایرن باید به طور روزانه مطالعه داشته باشند تا با اطلاع از اتفاقات روز دنیا به ارتقای سطح تخصصی خود دست یابند.

وی در ادامه در خصوص شخصیت شهید  لشکری گفت: شهید لشکری به عنوان یکی از اسطوره‌های دوران دفاع مقدس که به حق  لقب "سید اسرا" را از مقام معظم رهبری دریافت کرد، این توانایی را داشتند که با یکی دو خط مصاحبه ، سرنوست جنگ را به نفع کشور تغییر دهند.

وی در پایان با ذکر خاطره ای از شهید لشکری گفت: شهید لشکری در خاطراتش آورده است، "زمانی که به مدت طولانی در یک سلول تاریک در دوارن اسارت حبس بود، زمانی که به علت خرابی دستشویی سلول  تعمیرکار وارد سلول میشود برای انجام کار بالاجبار بک کبریتی را روشن میکند تا بتواند با نور آن نسبت به تعمیر دستشویی اقدام کند که همان موقع من آن چوب کبریت نیمه سوخته را برمیدارم و این کبریک همدم روزهای تاریک تنهایی ام در سلول می‌شود" ، در نهایت شهید لشکری این کبریت نیمه سوخته را با خود به کشور می‌آورد تا با چنین اقداماتی صبر، استقامت و روحیه بالای خود را برای دیگران بیش از گذشته نمایان سازد.
مطالب برگزیده
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴