جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۱۷۸۱۶
تاریخ انتشار : ۳۴ : ۱۰ - ۲۷ تير ۱۳۹۵
خط شکسته طلایی بر روی بوم جولان می دهد
دیباچه: این روزها گالری مژده میزبان تازه ترین نقاشی خط های بهرام حنفی است؛ آثاری که  با خط شکسته در اندازه هایی که در شکسته نویسی کمتر سابقه دارند ارائه شده و توجه مخاطب را تا اندازه زیادی  به خود جلب کرده  زیرا هنرمند پتانسیل و انرژی موجود در خط شکسته را به شکلی مستقل برروی بوم انعکاس داده است.



دیباچه-حنفی2

به گزارش دیباچه بهرام حنفی در این نمایشگاه تعداد 10 اثر نقاشی خط بدون عنوان با تکنیک اکریلیک بر روی بوم را در معرض تماشای عموم قرار داده است. او که شانزدهمین نمایشگاه انفرادیش را با فاصله ای چهار ساله از نمایشگاه قبلی اش برپا کرده معتقد است هر هنرمند باید حرف تازه ای برای گفتن داشته باشد تا نمایشگاه جدیدی بگذارد.

بهرام حنفی درباره آثار تازه اش در این نمایشگاه گفت:« کارهای تازه ام مشخصه های  خاص خود را دارد که از جمله آن می توان به نوع خطی که در آن ها بکار گرفته ام اشاره کرد، این آثار با قلم شکسته یا خط شکسته کار شده و سعی کرده ام پتانسیل  خط شکسته را بصورت بداهه نشان دهم.»

او افزود:« در این نمایشگاه خط را جدا از ادبیات و بدون وابستگی و با زبان شخصی خود با ایجاد بافت ها و فرم های مدنظرم تصویر کرده ام. کارهای تازه ام نسبت به نمایشگاه قبلی ام رنگی تر شده اند ضمن این که یکی از ویژگی های این آثار بکارگیری رنگ طلا در آن هاست. رنگ طلا با حجم زیادی در تابلوها کار شده اما مخاطب تنها تلالویی از این رنگ را بصورت سه بعدی در کار می بیند و در هر زاویه که به اثر نگاه می کند قسمتی از آن راتماشا می کند.»

نقاشی خط های وی شامل اشعار کلاسیک و نو می باشند، او ریتم مورد نظرش را با شعری که انتخاب می کند در ذهن می سازد و آن را بر روی بوم منعکس می کند. حنفی با حروف آهنگ ساخته و مخاطبان را دعوت می کند تا موسیقی که ساخته را به تماشا بنشینند. نیازی نیست که افراد اشعار و ابیاتی که وی در آثار بکار گرفته را در هر اثر دنبال کنند تنها کافی است که ریتم مورد نظر وی را در آثارش نظاره گر باشند.

او در این آثار بصورت بداهه کار کرده و  برای هیچ یک از قبل اتود نزده است، حنفی در این رابطه گفت:«همه تلاش من در آثارم این است که  خط به ادبیات وابستگی نداشته باشد تا پتانسیل و انرژی خود خط در کارها دیده شود. چیزی که شما در این آثار می بینید خط کلاسیکی است که  پر از انرژی و بسیار جاندار بصورت بداهه و با هیجاناتی آنی کار شده است.»

وی در آثارش از رنگ های مینیاتوری بویژه مینیاتورهای مکتب هرات که شامل رنگ های اصیل و خاص ایرانی است بهره گرفته است. رنگ هایی که به نام رنگ های ایرانی شناخته شده است مانند شنگرف، اخرا، لاجورد بیس رنگی کارهایش می باشد.

حنفی در مورد تکنیک آثارش که شبیه به تکنیک چاپ سیلک در عکاسی است گفت:« این تکنیک ابداع خودم است، ابتدا رنگ را بصورت کامل برروی بوم می گذارم به گونه ای که تمام سطح بوم پوشیده می شود و خطی که می خواهم را می نویسم و می شورم  جاهایی که نوشته شده زود خشک شده و مابقی فضاها خیس است و آب آن را می شوید و می برد.  این آثار شبیه به چاپ می ماند و بعد گرافیکی هم دارد. رنگ ها  شبیه به  چاپ افست بر روی هم قرار می گیرند و رنگ دیگری را بوجود می آورند.»

بهرام حنفی متولد 1345 است. او فوق لیسانس پژوهش هنر دارد و مدرس دانشگاه است. حنفی کارشناس نسخه های خطی کاخ گلستان است و برگزاری 16 نمایشگاه انفرادی و شرکت در بیش از پنجاه نمایشگاه گروهی را در کارنامه هنری خود دارد.آثار وی از حراج بونامز لندن تا همایش های جهانی در خوشنویسی شرکت داده شده است.

نمایشگاه نقاشی خط های بهرام حنفی تا هشتم مرداد ماه در گالری مژده برپا است و علاقه‌مندان می‌توانند از این نمایشگاه یکشنبه تا پنج شنبه ساعات 11 تا 19  و جمعه‌ها ساعات 16 تا ۲0 در گالری مژده دیدن کنند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار