چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴  |  Wednesday, 04 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۱۷۵۹۲
تاریخ انتشار : ۲۰ : ۱۲ - ۲۶ تير ۱۳۹۵
دیباچه: کارگردان فیلم سینمایی«آبجی» درباره دلایل ساخت فیلم های متعدد درباره بیماری های مختلف و به تصویرکشیدن زندگی بیماران سخن گفت.

به گزارش دیباچه به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم سلامت، مرجان اشرفی زاده درباره جشنواره فیلم سلامت گفت: برخلاف برخی ها که می گویند در کشورما جشنواره زیاد برگزار می شود و دلیلی برای برگزاری این همه جشنواره وجود ندارد و می گویند این هزینه باید صرف تولید شود، من معتقدم که نسبت به کشورهای دیگر تعداد جشنواره های ما کم است زیرا برگزاری تعداد زیاد جشنواره در یک کشور نشانه پویایی فرهنگی است.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره های متعدد به دلیل رقابتی که در آنها وجود دارد موجب شادابی فیلمساز می شود و موضوع سلامت از آن جمله موضوعاتی است که باید به صورت جدی به آن توجه شود و فرهنگ سازی در آن می تواند موجب پیشرفت شود.

کارگردان فیلم «آبجی» با بیان اینکه راه های کوچکی برای فرهنگ تغذیه وجود دارد، گفت: اگر این راه ها نهادینه شود بسیاری از مشکلات و بیماری ها مرتفع می شود. مانند سایر حوزه ها که اگر زیرساخت ها درست صورت گیرد مسیر هموار می شود.

اشرفی زاده ادامه داد: برای ساخت دو اثر با وزارت بهداشت همکاری داشتم و متوجه شدم که نگاه بسیار خوب و مثبتی دارند و سطح توقعاتشان در حدی نیست که در تولید آثار به صورت مستقیم به موضوع خاصی پرداخته شود و جنبه سفارشی بگیرد.

دیباچه-مرجان اشرفی زاده


وی خاطرنشان کرد: نقطه نظرات آنها برایم بسیار جالب بود. به عنوان مثال، می گفتند در سفره هایی که در آثار پهن می شود به جای نوشابه از دوغ و آب استفاده کنید و یا سبزی خوردن در این سفره ها حتما باشد. این نوع دیدگاه به نظرم در فرهنگ سازی می تواند بسیار موثر باشد.

کارگردان «سه روز و دو شب»همچنین گفت: به نظرم در این نوع جشنواره های موضوعی بهتر است تا هزینه صرف تولید آثاری متناسب با جشنواره شود البته منظورم آثار سفارشی و شعاری نیست بلکه آثاری است که بتواند ماهیت صحیح سلامت را به تصویر بکشد.

اشرفی زاده درباره تاثیرگذاری جشنواره سلامت نیز گفت: برای اثرگذاری چنین جشنواره هایی نیاز به یک زنجیره است و باید توجه داشته باشیم که تنها تولید فیلم کمک نمی کند اما یکی ازراه های اثرگذاری می تواند تولید آثار فرهنگی باشد زیرا  توسط آن می توان در جامعه فرهنگسازی کرد. بسیاری از بیمارها به خاطر نگاه جامعه مریض تر می شوند به همین دلیل باید برای بیمار فضایی ایجاد کرد که امکان بهبود در آن وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه تقریبا همه آثاری که ساخته است مرتبط با حوزه سلامت است خاطرنشان کرد: در فیلم سینمایی «آبجی» داستانی را به تصویر کشیدم که مادر بیمار و دختر بیماری ذهنی دارد و همچنین در فیلم ویدئویی «سه روز و دوشب» و «نامه های خیس» نیز بیماری های ذهنی را به تصویر کشیدم.

کارگردان «نامه های خیس» در پاسخ به این سوال که چرا در اغلب آثارتان به یک بیماری  خاصی توجه داشتید؟ پاسخ داد: شاید به این دلیل که وقتی می‌خواهیم قصه را طراحی کنیم نیاز به برهم خوردن تعادل داریم و بیماری نوعی از برهم خوردن تعادل است و به دلیل پیچیدگی های ذهنی و جسمی و تاثیراتی که در زندگی اجتماعی و بهداشتی می گذارد، برای من بسیار جذاب است ضمن اینکه زیرشاخه های متفاوتی هم دارد.

نخستین جشنواره فیلم سلامت از یکم تا پنجم شهریور ماه به دبیری ابراهیم داروغه زاده برگزار خواهد شد.

علاقه مندان میتوانند با مراجعه به وب سایت WWW.honarsalamat.com و یا کانال تلگرام  telegram.me/honarsalamat  اطلاعات بیشتری دریافت کنند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳