سه‌شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴  |  Tuesday, 16 December 2025
کد خبر: ۱۶۲۶
تاریخ انتشار : ۳۹ : ۲۱ - ۱۳ مهر ۱۳۹۴

ناشران ایرانی به یورگن باس آلمانی نامه اعتراض آمیز فرستادند ، سخنگو ارشاد گفت : تجدید نظر می کنیم

تشکل‌های نشر فعال در جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه‌ای اعتراض آمیز به یورگن بوس رئیس نمایشگاه بین‌المللی فرانکفورت نسبت به حضور سلمان رشدی این نویسنده مرتد واکنش نشان دادند.

دیباچه گزارش می دهد : 

تشکل‌های نشر فعال در جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه‌ای اعتراض آمیز به یورگن بوس رئیس نمایشگاه بین‌المللی فرانکفورت نسبت به حضور سلمان رشدی این نویسنده مرتد واکنش نشان داده و خواهان حذف سخنرانی وی در نشست خبری نمایشگاه شدند.


باسمه تعالی


جناب آقای یورگن باس


رئیس محترم نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت


باسلام


از سایت رسمی نمایشگاه کتاب فرانکفورت مطلع شدیم که در مراسم نشست خبری افتتاحیۀ نمایشگاه، زمانی به آقای سلمان رشدی، نویسندۀ هتاک کتاب آیات شیطانی که در آن صراحتاً به پیامبر مکرم اسلام و مقدسات بیش از 1,500,000,000 انسان در سراسر جهان اهانت نموده است، برای ارائۀ سخنرانی پیرامون اهمیت آزادی بیان برای نویسندگان و صنعت کتاب، اختصاص یافته است. قطعاً این کار موجبات آزردگی ناشران ایران و بسیاری از ناشران مسلمان در سراسر دنیا را فراهم کرده است.


ما ناشران، نویسندگان و فعالان فرهنگی ایرانی و همچنین تشکل‌ها و اتحادیه‌های صنفی نشر ایران، معتقدیم اینگونه کارها شائبۀ نفوذ سیاستمداران را در این رویداد بزرگی فرهنگی القا می‌کند و موجب تحریک عواطف دینی مسلمانان و ناشران کشورهای اسلامی که بخش قابل‌توجهی از حاضران و فعالان نمایشگاه فرانکفورت را تشکیل می‌دهند، می‌گردد و می‌تواند موجب تشدید فاصله‌های فرهنگی و مقدمه‌ای برای واگرایی بین ملت‌ها و فعالان فرهنگی کشورها و باعث ایجاد اختلال در آزادی بیان شود.


از جنابعالی، بعنوان رئیس نمایشگاه فرانکفورت، با جدیت می‌خواهیم به احترام ناشران مسلمان شرکت‌کننده در این رویداد بزرگ و به احترام ادیان ابراهیمی و پیامبر عظیم‌الشأن اسلام، در برنامۀ نشست خبری افتتاحیه تجدیدنظر نموده و از دادن تربیون به این شخص بی‌صلاحیت خودداری نمایید.


اتحادیۀ تعاونی‌های ناشران ایران


مجمع ناشران انقلاب اسلامی


مجمع ناشران دفاع مقدس


انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان


اتحادیۀ ناشران قم


انجمن فرهنگی ناشران کتب دانشگاهی


انجمن اسلامی ناشران


شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران


انجمن فرهنگی هنری زنان ناشر


شرکت تعاونی ناشران خراسان


انجمن فرهنگی ناشران بین‌المللی ایرانیان


دیباچه - کتاب آلمان


 

در همین حال سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در هفدهمین نشست خبری خود به میزبانی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به شائبه حضور سلمان رشدی در نمایشگاه بین المللی فرانکفورت گفت : این یک اقدام سیاسی در نمایشگاه فرهنگی است و به طور حتم درصورت حضور این فرد مهدور الدم در این نمایشگاه، وزارت ارشاد نسبت به حضورش در این نمایشگاه تجدید نظر خواهد کرد.


حسین نوش آبادی اظهار کرد: یکی از آسیب هایی که مورد توجه نمایشگاه و جشنواره ها می شود سیاسی شدن و آلوده شدن به مسایل غیر فرهنگی است.


وی گفت: دعوت از یک فرد مهدور الدم و برگزاری نشست خبری با فردی که از نظر جمهوری اسلامی فاقد اعتبار و شخصیت فرهنگی است و به دلیل اهانتش به مقدسات وتعرض به مبانی دینی مهدورالدم شناخته شده حرکت نامتعارف به شمار می رود.


وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراتب نارضایتی جمهوری اسلامی ایران را از این اقدام مسوولان نمایشگاه فرانکفورت ابراز کرده است.


نوش آبادی خاطرنشان کرد: این مساله از جمله خطوط قرمز ما بشمار می رود و حاضر نیستیم در نمایشگاهی که بانیان آن به جای کار فرهنگی اقدام سیاسی می کنند حضور یابیم.


شصت و هفتمین دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت از 14 اکتبر (22 مهرماه ) به مدت پنج روز، در فرانکفورت آلمان برگزار می شود و جمهوری اسلامی ایران همه ساله حضوری پررنگ دارد.


 
مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت:

اعلام تزریق ۴ همت برای خوابگاه‌ها/ غربالگری اجباری سلامت روان برای دانشجویان آغاز شد

۱۰:۲۹  -  ۱۴ آبان ۱۴۰۴
مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی در گفتگو با دیباچه:

جشنواره نمایش‌هایی آیینی و سنتی، نسل جوان را با هویت فرهنگی و هنری آشنا می‌کند

۱۷:۴۸  -  ۲۰ مهر ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو خواندنی فاکس نیوز با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان

نظام جمهوری اسلامی در دکترین خود هیچ جایگاهی برای سلاح هسته‌ای قائل نیست / کسی به‌خاطر موضوع حجاب در ایران بازداشت یا مجازات نمی‌شود

۱۶:۴۱  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
گریزلدا؛ جنون و قدرت ملکه کوکائین 

زوایای پیدا و پنهان مینی‌سریال شش قسمتی نتفلیکس!

۱۶:۲۲  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
در پی قهرمانی کشتی فرنگی ایران در جهان

رهبر انقلاب: آفرین به ورزشکار و مربی و مدیر؛ ملت را شادمان و کشور را آبرومند کردید

۲۳:۱۹  -  ۳۰ شهريور ۱۴۰۴
خیز کشتی فرنگی ایران برای کسب قهرمانی جهان

کسب دو طلای ارزشمند توسط شاگردان حسن رنگرز

۲۱:۵۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

رئیس جمهور بر چگونگی تحقق کیفیت آموزشی در کلاس درس تاکید دارد / امسال، آموزش متفاوتی خواهیم داشت

۲۰:۲۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴