شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۱۵۵۴۹
تاریخ انتشار : ۲۸ : ۱۲ - ۱۷ تير ۱۳۹۵
دیباچه: نمایش بلند بی‌کلام «مهربانی هست، سیب هست» تلفیق باله‌ای کلاسیک و مدرن است که به کارگردانی سعیده خوش‌نژاد مخصوص بانوان به روی صحنه می‌رود.

به گزارش دیباچه به نقل از ایلنا، سعیده خوش‌نژاد (کارگردان این نمایش) ، «مهربانی هست، سیب هست» را نمایشی بی‌کلام از حرکت و موسیقی دانست که با ۱۸ بازیگر اجرا می‌شود.

او با بیان اینکه این نمایش موضوعی اجتماعی دارد، گفت: این نمایش در مورد کودکان کار و خیابان است و به این معضل و بحران امروز جامعه می‌پردازد.

خوش‌نژاد با اشاره به اینکه چرا سراغ یک سوژه اجتماعی رفته است، یادآور شد: هر روز وقتی این بچه‌ها را در خیابان می‌دیدم نمی‌توانستم از کنارشان بی‌تفاوت بگذرم، ایده را با گروه هنری فانوس که با آن‌ها همیشه کار می‌کنم مطرح کردم، مشورت کردیم و وقتی همه آمادگی‌شان را برای انجام دادن این کار سخت اعلام کردند، شروع کردیم.

این کارگردان تئا‌تر، با تاکید بر اینکه مساله کودکان کار و خیابانی یک معضل و بحران اجتماعی است، گفت: با دیدن صحنه دستفروشی کودکان در خیابان باید نگران شد؛ چون امروز می‌بینیم که حتی بعضی از بچه‌هایی که به شکل عادی در خانواده بزرگ می‌شوند هم دچار اتفاقاتی می‌شوند چه برسد به بچه‌هایی که الان در خیابان هستند.

دیباچه-مهربانی هست


خوش‌نژاد با اشاره به دغدغه کودکان کار که او را به سوی اجرای نمایشی با این موضوع سوق داده است، گفت: جایی خوانده بودم ۵ میلیون از بچه‌هایی که الان دارند کودکی می‌کنند آینده ندارند، یعنی وضعیت مسکن و زندگی‌شان مشخص نیست. به جز این قضایای مالی، از نظر روانی هم بچه‌هایی هستند که تحت فشارند و شاید با هزار جور عقده بزرگ شوند.

او ادامه داد: خوشبختانه این سال‌ها خیلی از موسسات، مردم و قسمتی از دولت هم سعی‌شان بر این است که این معضل از بین برود اما باز جای آگاهی دهی بیشتر عمومی و حساس‌تر کردن مردم نسبت به این موضوع وجود دارد.

کارگردان نمایش «مهربانی هست، سیب هست» با اشاره به اینکه قرار است دختر بچه‌های کار که مشغول سوادآموزی و حرفه آموزی هستند به تماشای این نمایش بیایند، گفت: وقتی همه ما یادمان باشد که آینده این بچه‌ها در خطر است امکان دارد که تعداد این کودکان هم به تدریج کم شود یا حداقل راهی فراهم شود که جذب موسسات خیریه شوند.

خوش‌نژاد با بیان اینکه دو سال است برای این نمایش تمرین می‌کنند، یادآور شد: گروه ۲۸ نفره ما متشکل از ۱۸ بازیگر و ۱۰ نفر عوامل پشت صحنه، همگی از روزی که تصمیم به کار گرفتیم داریم جور دیگری به این بچه‌ها نگاه می‌کنیم. چون می‌دانیم که واقعا این بچه‌ها مشکل دارند.

او اسم نمایش «مهربانی هست، سیب هست» را برگرفته از یکی از شعرهای زیبای سهراب سپهری خواند و گفت: امیدوارم تا وقتی که مردمی انقدر مهربان در کشورمان داریم، فرصتی فراهم شود تا آگاهی بیشتری به دست بیاورند زیرا با آگاهی بیشتر و اطلاع رسانی بهتر، مردم جور دیگری به جامعه نگاه می‌کنند و صد در صد روی نگاه‌شان به کودکان کار اثر می‌گذارد.

خوش‌نژاد در پاسخ به این سوال که نمایش با اینکه بی‌کلام است آیا می‌تواند مفهوم اجتماعی خود را به مخاطب منتقل کند یا نه، گفت: فکر می‌کنم موسیقی و حرکت خیلی تخیل انسان را فعال می‌کند و به دنیای دیگری می‌برد. با طراحی حرکتی که خانم «ژینا اخترخاوری» انجام داده است خیلی خوب مفاهیم را می‌رساند.

کارگردان نمایش «مهربانی هست، سیب هست» ادامه داد: موضوعی مثل پریشانی بچه‌ها در خیابان و زندگیشان در دنیایی که عادی نیست، یا مساله فروشندگی آن‌ها در مترو و خیابان، بلاهایی که به سرشان می‌آید یا حتی جاهایی به‌شان خوش می‌گذرد و شیطنت‌هایی که می‌کنند، ارتباطاتی که با بقیه آدم‌ها برقرار می‌کنند همه این‌ها با حرکت و موسیقی به تصویر کشیده می‌شود.

خوش‌نژاد با بیان اینکه ما در این نمایش تخیل کودکان را هم نشان داده‌ایم که در رویا‌هایشان به کجا‌ها می‌روند، گفت: در نبود دیالوگ، همه این موضوعات و مفاهیم در حرکت و تلفیق آن با موسیقی مشخص است؛ البته علاوه بر این، ما بروشوری تهیه کرده‌ایم که در آن حال و هوای هر صحنه نوشته شده است.

او با بیان اینکه نمایش «مهربانی هست، سیب هست» یک داستان است، گفت: یعنی نمایش یک موضوع، آغاز و پایان دارد اما چون دیالوگ ندارد شما از هر صحنه نمایش یک حسی می‌گیرید، در واقع همه این‌ها در ذهن مخاطب چیده می‌شود.

نمایش «مهربانی هست، سیب هست» یک نمایش اجتماعی از تلفیق حرکت و موسیقی به کارگردانی سعیده خوش‌نژاد و مخصوص بانوان است که ۲۵ تیرماه ساعت ۱۹ در تالار شهید نژادفلاح کرج روی صحنه می‌رود.

ژینا اخترخاوری طراح حرکات این نمایش است و بازیگرانی چون ژینا اخترخاوری، کرانه دولتی، افروز وحدت، نازنین ارباسى، غزاله کافی، محدثه عموزاد، پگاه نجفی، مینا نایب، غزل زلقی، تارا لک، آروشا چنگیزی، پرنیان قادری، یاسمین اکبری، درسا طارمی، آیلی اکبری، آمیتیس هوشنگی، دنیا قره باغی، پارمین قلم بر در آن نقش آفرینی می‌کنند.

 
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳