امیر اسفندیاری تاکید کرد:همه 58 فیلمی که شرایط معرفی به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار را داشتند جداگانه مورد بررسی قرار گرفتهاند و معیارهای سنجش، مقررات اسکار بوده است
دیباچه گزارش می دهد :
سخنگوی هیات انتخاب معرفی نماینده سینمای ایران جهت معرفی به گفت: امسال همه به روال گذشته، هیاتی تشکیل شد و با توجه به مقررات اسکار فهرست رسمی فیلمهای اکران شده را از اداره کل نظارت شامل 58 فیلم دریافت کردیم.
وی ادامه داد: اکران به قصد فروش مهمترین تاکید است و فیلمی که معرفی میشود باید به پیوست آن سانسها و تبلیغات انجام شده هم با جزییات اعلام شود. نکته مهم دیگر این سات که باید فیلم تولید خارج از آمریکا با دیالوگهای غیر انگلیسی باشد. برخی به اشتباه میگویند فیلم باید در آمریکا اکران شده باشد در صورتیکه این موضوع ملاک نیست و تنها شاید اگر فیلمی پخش کننده خارجی داشته باشد امتیازی محسوب شود.
اسفندیاری با بیان اینکه پس از برپایی جلسات به لیست چند فیلم رسیدهاند، اظهار امیدواری کرد: در اوایل هفته پیش رو نماینده سینمای ایران معرفی شود.
. فهرستی کوتاه شامل شش فیلم تنظیم شده است که نماینده ایران در رشته اسکار بهترین فیلم خارجی زبان در نهایت از میان این عناوین برگزیده خواهد شد.
شش فیلمی که در این فهرست باقی ماندهاند، عبارتند از:
«در دنیای تو ساعت چند است؟ » ساخته صفی یزدانیان،
«رخ دیوانه» ساخته ابوالحسن داودی
«شیار ۱۴۳» ساخته نرگس آبیار
«قصهها» ساخته رخشان بنی اعتماد
«ماهی و گربه» ساخته شهرام مکری
«محمد رسول الله (ص)» ساخته مجید مجیدی.
نماینده امسال سینمای ایران در اسکار را فرشته طائرپور، محمد بزرگ نیا، شهرام جعفری نژاد، سید روح الله حسینی، شادمهر راستین، رسول صدرعاملی، محمد رضا هنرمند، آرش امینی و امیر اسفندیاری انتخاب میکنند.
فیلم های «خداحافظی طولانی» ساخته فرزاد موتمن، «سیزده» ساخته هومن سیدی، «ملبورن» ساخته نیما جاویدی و «من دیهگو مارادونا هستم» ساخته بهرام توکلی از لیست اولیه حذف شدهاند