چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴  |  Wednesday, 22 October 2025
کد خبر: ۱۰۹۲
تاریخ انتشار : ۴۷ : ۱۹ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۴

گفت وگوی اختصاصی دیباچه با ابراهیم فروزش : اکثر مدیران سینمای کودک و نوجوان فقط وعده و عید می دهند

بحث کم توجی ها کاستی های سینمای کودک و نوجوان بحث امسال و سال قبل نیست و همیشه کم و بیش با این شرایط روبه رو بوده ایم و سالها است که سینمای کودک باندازه اهمیتش مورد توجه قرار نگرفته است.

ابراهیم فروزش کارگردان با سابقه و پیش کسوت سینمای کودک در گفت وگو با سایت دیپاچه در باره ضرورت  برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان با توجه به کمبود تولیدات این ژانر گفت : بحث کم توجی ها کاستی های سینمای کودک و نوجوان بحث امسال و سال قبل نیست و همیشه کم و بیش با این شرایط روبه رو بوده ایم و سالها است که سینمای کودک باندازه اهمیتش مورد توجه قرار نگرفته است. قشرکودک و نوجوان بخش بزرگی ازجمعیت کشورمان را تشکیل می دهند و تعداد اندک فیلم های کودک و نوجوان تکاپوی این گروه جمعیتی نیست. با این شرایط کمک کم ژانر کودک و نوجوان به فراموشی سپرده می شود و باید متولیان و مسئولیان مربوطه به فکر راهکار باشند .

سازنده کلید با تاکید به اهمیت شورای راهبردی سینمای کودک و نوجوان عنوان کرد : این شورا باید نقش گسترده و فعال تری در بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی بر عهده بگیرد . در این شورای راهبردی باید فیلم نامه هایی مورد حمایت قرار بگیرد که مناسب کودک و نوجوان باشد .آدم امیدواریم و منتظرم که چه شرایطی برای سینمای کودک فراهم خواهد شد.

سازنده خمره در باره اثرات تشکیل شورای اکران فیلم های کودک و نوجوان متذکر شد: این شوراهم می تواند به عنوان یک بازوی حمایتی موثر درکنار شورای راهبردی سینمای کودک و نوجوان با رصد کردن فیلم های مناسب اکران به احیای دوباره سینمای کودک و نوجوان کمک کند. همه فعالان این سینما منتظرند تا عملکرد مدیریت جدید سینمایی در باره سینمای کودک چگونه خواهد بود .

سازنده شیر توشیر با اشاره به آسیب های  موجود در سینمای کودک در بحث اکران و نمایش خاطر نشان کرد : سینمای کودک  این روزها علاوه بر نداشتن فرصت اکران با چالش عدم حمایت در تولید هم مواجه است .موقعی که این شرایط حاکم شود تولیدات سینمای کودک به حداقل خواهد رسید و دوستان مدیری که سکان هدایت کودک را در دست گرفته اند کمتر به وعده هایشان عمل کرده اند.

فروزش درباره اثرات تغییرهر ساله مدیریت جشنواره کودک و نوجوان گفت: به نظرم باید بحث جشنواره را از تولید و اکران جدا کنیم. جشنواره در حقیقت یک گذرگاهی  برای نمایش تولیدات آثار کودک است. سه چهار روزی برگزار می شود و پرونده اش تا سال بعد بسته می شود و در کنار نمایش فیلم های ایرانی ، فیلم های خارجی هم به نمایش درمی آیند و به اهالی سینمای کودک یک فرصت می دهد تا تولیدات سینمای ایران را با نمونه های خارجیش مقایسه کند .خیلی از فیلم هایی که در جشنواره منتخب می شوند در چرخه اکران مورد توجه قرار نمی گیرد وکم کم هم مردم هم عادت فیلم کودک را از دست داده اند و ترجیح می دهند با تغییر کانال شبکه های ماهواره ای فیلم ببینند. وظیفه ما سینماگران هم ایجاب می کنند که فیلم های بهتر و با کیفیت تری بسازیم.
مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴