اولین دورۀ کارشناسی ارشد رشتۀ واژهگزینی و اصطلاحشناسی در ایران در پژوهشکدۀ مطالعات واژهگزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی روز گذشته آغاز شد.
دیباچه :
فارس منتشر کرد به همین مناسبت مراسمی با حضور دکتر غلامعلی حدّاد عادل، رئیس فرهنگستان و پژوهشکده، دکتر محمدرضا نصیری، دبیر فرهنگستان، خانم نسرین پرویزی، معاون گروه واژهگزینی، دکتر ناصرقلی سارلی، یکی از مدرسان رشتۀ واژهگزینی و اصطلاحشناسی، مهدی قنواتی، مدیر آموزش، و دانشجویان پذیرفتهشده در این رشته برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر حدّاد عادل ضمن بازدید از محل پژوهشکده و خوشامدگویی به دانشجویان، تأسیس پژوهشکدۀ مطالعات واژهگزینی را گامی مثبت در حوزۀ آموزش دانست و اظهار کرد: فرهنگستان از آغاز دهۀ هشتاد به دنبال راهاندازی رشتۀ واژهگزینی و اصطلاحشناسی بود و با تلاش بسیار سرفصل دروس و شرح درسهای این رشته را در سال 83 به تصویب شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم رساند.
رییس فرهنگستان در ادامه افزود: در حال حاضر تنها مرجعی که میتواند حاصل تجارب بیستسالۀ خود را در اختیار دانشجویان بگذارد و واژهگزینی و اصطلاحشناسی را بهصورت علمی تدریس کند فرهنگستان زبان و ادب فارسی است و ازاینرو، فرهنگستان هماکنون یگانه نهادی است که این رشته را برگزار میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فرهنگستان، با فعالیت واژهگزینی خود در طول سالهای گذشته، موفق شده است دانش واژهگزینی و اصطلاحشناسی را در کشور پدید آورد و گام مهمی به سوی تبدیل زبان فارسی به زبان علم بردارد.
حدّاد عادل در پایان سخنان خود، ضمن آرزوی توفیق برای دانشجویان، اظهار امیدواری کرد که آشنایی امروز آنها با فرهنگستان به دوستی چندینساله تبدیل شود.
در ادامۀ این مراسم دکتر محمدرضا نصیری در سخنانی برای دانشجویان آرزوی موفقیت کرد. پرویزی نیز ضمن خیرمقدم گفتن به دانشجویان، اظهار کرد: ایران در حال حاضر جزو معدود کشورهایی است که واژهگزینی و اصطلاحشناسی را به دانش تبدیل کرده و بهصورت دانشگاهی آموزش آن را آغاز نموده است.
در ادامه مهدی قنواتی، پس از خوشامدگویی به دانشجویان، آرزو کرد که پژوهشکدۀ مطالعات واژهگزینی بتواند خدماتی ارزشمند به دانشجویان این رشته عرضه کند.
پس از آن نخستین نیمسال تحصیلی رشتۀ واژهگزینی و اصطلاحشناسی با درس «آشنایی با صرف و نحو زبان عربی» و تدریس دکتر ناصرقلی سارلی، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی، فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.