« ابراهیم فروزش » کارگردان و فیلمنامه نویس سینما درخصوص تشکیل کارگروه ارزیابی و برنامهریزی جشنواره کودکان و نوجوانان در فارابی اظهار داشت : اگر این کارگروه بیشتر به مسائلی که به نفع کودکان است، توجه کند و در عمل نیز آنها را به اجرا در بیاورد می توان به آن امیدوار بود. زمانی که به مناطق محروم برای کار می رفتم، کودکان حتی ابتدایی ترین امکانات را نداشتند و حتی تا به حال تلویزیون ندیده بودند؛ سینما که دیگر جای خود دارد. باید مشخص شود این کارگروه تاچه اندازه می تواند این مسئله را پوشش بدهد و به احوال کودکان برسد؟ آیا این مسائل در اولویت قرار میگیرد؟ این پرسشهایی است که مطرح است و باید به آن رسیدگی کرد. ما نباید فقط تهران را در نظر بگیریم؛ شهرستان ها، روستاها را هم باید دید. آیا با این معضل های اجتماعی و وضعیت اقتصادی مطرح که درحال حاضر از آن ضربه می بینیم سینما میان کودکان جایگاهی دارد؟
وی افزود: اول باید این مشکلات حل شود تا بعد از آن فیلم ببینند و بعد از آن مهم است که چه نوع فیلمی برای آن ها ساخته می شود که از لحاظ روحی برای آن ها شادی آفرین باشد و یا فیلمی آموزشی باشد. کودکان از بدو تولد مسائل گوناگون و گسترده ای دارند و هر یک از کودکان به یک نوع خوراک احتیاج دارند که انواع و اقسام فیلم ها، انیمیشنها، نمایش های متحرک تا فیلم های زنده را در بر می گیرد.
کارگردان سنگ اول" اظهار داشت: من فکر میکنم اگر تعدادی از گروه های متخصص در اقصی نقاط ایران به تحقیق و پژوهش بپردازند و به نیازهای کودکان دست پیدا کنند که آن ها به چه چیزی هایی احتیاج دارند می توانند به فیلم سازان و نویسندگان این اطلاعات را ارائه دهند تا آن ها این مسائل را رعایت کنند و بعد بخش خصوصی می تواند به سرمایه گذاری فکر کند؛ چون به هر حال فیلم باید بازگشت سرمایه داشته باشند و از طرفی بخش دولتی هم می تواند حمایت کننده باشد.
این کارگردان تصریح کرد: تمام ارگان های دولتی ما از بنیاد فارابی گرفته تا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال برای کودکان چند فیلم می سازند؟ چون من در بطن این ماجرا هستم می دانم که بودجه ی کمی در سال برای ساخت یک فیلم بلند دارند آن هم در شرایط فعلی که هزینه های فیلم ساختن آنقدر زیاد است که باید میلیاردی هزینه کنیم تا یک فیلم بسازیم؛ وضعیت به مراتب بدتر شده است.
فروزش بیان کرد: اگر بخواهیم این جشنواره را با جشنواره های اروپایی مثل ایتالیا مقایسه کنیم به دلیل حضوری که من در این جشنواره ها داشتم باید بگویم در کشورهای دیگر فیلم ها برای نمایش، رده بندی سنین دارند و بعد از آن والدینشان در جریان آن ها قرار می گیرند تا بدانند چه چیزی برای کودکان نمایش داده شده است. در کل امیدوارم این کارگروه بتواند قدم های مثبتی در این زمینه برای سینمای کودک و نوجوان بردارد و ما شاهد اتفاقات خوب در این حوزه باشیم.
انتهای پیام//
گفت و گو از : سوگل امیری