جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Friday, 03 May 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۹۸۱۲
تاریخ انتشار : ۵۸ : ۱۶ - ۲۴ مهر ۱۳۹۸
به گزارش دیباچه،   بچه‌های دهه ۶۰ هوشنگ مرادی کرمانی  را بیشتر با قصه‌های مجیدش می‌شناسند؛ آن قدر متن و فیلمنامه او محکم و درست بود که کیومرث پوراحمد را وادار کرد که  مجموعه فیلم‌های تلویزیونی قصه‌های مجید را بسازد؛ سریالی که بدون شک جزو بهترین سریال‌های تلویزیون است و محتوای آن برای نسل‌های آینده نیز می‌تواند جذاب باشد.

بدون شک باید گفت نوشته‌های او بود که در دهه ۶۰ و ۷۰ و ۸۰ آثار ماندگاری را برای سینما و تلویزیون به ثبت رساند؛ آثاری مانند: مهمان مامان، کیسه برنج، تیک تاک و کاکلی.
 
فیلمنامه نویس مورد علاقه دهه شصتی ها ، بازهم نامزد جایزه «آسترید لیندگرن» شد  !

او در سال‌های  ۱۹۸۶ و ۲۰۱۴ کاندید جایزه جهانی اندرسن شد؛   در سال ۱۹۹۴ جایزه کتاب سال کودکان و نوجوانان اتریش را از آن خود کرد. همچنین در سال ۱۳۷۲ سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را برای فیلم تیک تاک در دوره دوازدهم جشنواره فیلم فجر به همراه محمد علی طالبی به دست آورد.  
هوشنگ مرادی کرمانی در سال ۱۳۸۴ برگزیده پنجمین دوره چهره‌های ماندگار شد.

در ادمه موفقیت‌های این فیلمنامه نویس و نویسنده برجسته کشورمان، مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، او را به  عنوان  نامزد دریافت جایزه «آسترید لیندگرن» سال ۲۰۲۰ اعلام کرد.

در اطلاعیه موسسه تاریخ ادبیات کودکان آمده است: تأثیر ماندگار بر فرهنگ خودی (تألیف)، گسترش در فرهنگ دیگری (ترجمه) برای هنرمندان و پایداری و نوآوری برای کوشندگان، سه ویژگی بنیادی است که مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان برای معرفی نامزد‌های جایزه آسترید لیندگرن در نظر دارد. این مؤسسه باور دارد که نامزد کردن هنرمندان و کوشندگان حوزه فرهنگ کودکی و دستیابی این هنرمندان و کوشندگان به جایزه‌هایی مانند جایزه جهانی آسترید لیندگرن، به نقشه راه نیازمند است.

مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان با این رویکرد و به دلایل برشمرده در زیر، هوشنگ مرادی کرمانی را نامزد خود برای دریافت جایزه جهانی آسترید لیندگرن سال ۲۰۲۰ معرفی می‌کند:

هوشنگ مرادی کرمانی در داستان‌هایش زندگی کودکانی را روایت می‌کند که در جامعه دیده نمی‌شوند یا صدای بی‌صدای جامعه هستند. با روایت زندگی این کودکان، آوا‌های خاموش آنان به صدا درمی‌آید.

داستان‌های هوشنگ مرادی کرمانی برآمده از آزمون‌های زندگی او هستند، و این ویژگی جایگاه این نویسنده را در میان نویسندگان واقعگرای کودک و نوجوان برجسته می‌سازد.

عنوان‌های پرشماری از کتاب‌های هوشنگ مرادی کرمانی به زبان‌های دیگر جهان برگردان شده و با استقبال مخاطبان خود در حوزه فرهنگی این زبان‌ها یا کشور‌ها روبه‌رو شده است. این ویژگی، هوشنگ مرادی کرمانی را شناخته‌شده‌ترین نویسنده ایرانی در جهان کرده و معیاری دیگر برای مؤسسه در نامزدی او در دریافت این جایزه است.

شورای کتاب کودک در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸، هوشنگ مرادی کرمانی را به‌سبب «قلم روان و توانایی‌های منحصر به‌فرد» نامزد دریافت جایزه آسترید لیندگرن کرده بود. او همچنین در سال ۱۹۹۲ نامزد دریافت جایزه هانس کریستین آندرسن بود.

پیش‌تر نیز سه نهاد ایرانی دیگر، هوشنگ مرادی کرمانی، محمدرضا شمس، مهدی حجوانی، کتابخانه‌های سیار روستایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فرهاد حسن‌زاده، فرشید شفیعی و طرح «با من بخوان» موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان را به عنوان نامزد جایزه «آسترید لیندگرن» معرفی کرده‌اند.

جایزه آسترید لیندگرن، پس از جایزه هانس کریستین آندرسن، بزرگ‌ترین جایزه جهانی ادبیات کودک و نوجوان است. این جایزه از سال ۲۰۰۲ برای بزرگداشت نام و یاد نویسنده پرآوازه ادبیات کودکان، آسترید لیندگرن و برای ترویج ادبیات ناب کودک و نوجوان جهان، پایه‌گذاری شده است. تقویت و بالندگی کیفیت ادبیات کودک و نوجوان از هدف‌های جایزه «آسترید لیندگرن» است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
« رستگاری » چه دستاوردی برای کارگردان اخراجی ها داشت؟

برگ برنده‌ی آخرین اثر مسعود ده نمکی!

۱۷:۲۳  -  ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی تیم‌ملی تنیس روی میز بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

شرایط سختی برای کسب سهمیه داریم/ملی پوشان از روند آمادگی دور نیستند

۱۴:۲۲  -  ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
حرمت‌شکنی ستاره؛ بازیکنی که یاغی شده!

درگیری لفظی زشت محمد صلاح با " یورگن کلوپ " پیش از ورود به زمین!+ فیلم

۱۷:۴۰  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در گفتگو با دیباچه: مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در گفتگو با دیباچه:

جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی به یکی از جشنواره‌های معتبر کشور تبدیل خواهد شد

۱۶:۵۶  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی سابق تیم ملی تیراندازی در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تیراندازی با همان ۴ سهمیه به المپیک می‌رود/ روند افت « جواد فروغی » بعد از بازی‌های المپیک توکیو ادامه دارد

۱۲:۱۸  -  ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
دبیر هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه در گفتگو با دیباچه؛

فضای آموزش طنز در کشور بسیار ضعیف است

۱۱:۲۵  -  ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کاپیتان تیم فوتبال خاتون بم در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی تیم، در نبود ملیکا محمدی برایمان تلخ شد | رقبا همه از تیم‌های با اصالت فوتبال بودند

۱۱:۵۷  -  ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با رئیس موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس

یکی از چشم انداز‌های میان مدت موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس، راه اندازی فرودگاه صحرای طبس است

۱۴:۳۲  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار