جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Friday, 10 May 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۷۳۳۴
تاریخ انتشار : ۳۸ : ۱۰ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
کارگردان «شال و انگشتر» از اجرای عمومی این اثر نمایشی در تماشاخانه سنگلج خبر داد و عنوان کرد این نمایش از خاطره مهدی مصری یکی از هنرمندان شناخته شده نمایش تخت حوضی وام گرفته شده است.

عبدالرضا اکبری بازیگر سینما و تلویزیون که در این دوره از جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با ۲ نمایشنامه در مقام نویسنده و یک اثر در مقام کارگردان حضور دارد درباره اجرای عمومی این آثار به خبرنگار مهر گفت: نمایش «درخونگاه» نوشته من و کارگردانی پندار اکبری که شنبه ۱۱ شهریور ماه در جشنواره به صحنه رفت پیش از این در حوزه هنری اجرای عمومی شده بود اما نمایش «شال و انگشتر» را که کارگردانی آن را نیز بر عهده دارم قرار است بعد از اجرا در جشنواره، آذرماه در تماشاخانه سنگلج به صحنه ببرم.

بازیگری که با یک نمایش تخت حوضی به تئاتر بازگشت

وی ادامه داد: در صورت امکان علاقه مندم این نمایش را در جشنواره تئاتر فجر نیز اجرا کنم و اگر این اتفاق رخ دهد امسال برای من یک سال تئاتری خواهد بود و این اتفاق خوبی است که کمی از دنیای تصویر دور شوم چون لازم بود بعد از مدت ها خودم را بازسازی کنم.

اکبری درباره سال های دوری از تئاتر و بازگشتش به این حوزه با یک نمایش سنتی ایرانی توضیح داد: در سال های گذشته هم که در تئاتر فعال بودم بیشتر در نمایش های آیینی و سنتی بازی می کردم و این نوع تئاتر علاقه شخصی خود من است و با نمایش روحوضی علاقه مند به بازی در تئاتر شدم. اولین باری هم که در نوجوانی تئاتر دیدم در عروسی خواهر یکی از دوستانم بود که یک نمایش تخت حوضی در این مراسم اجرا شد. بعد از آن بود که در محله خودمان به مناسبت های مختلف نمایش اجرا می کردیم و من نقش سیاه را بازی کردم که این بازی ها شد اولین حرکت من به سمت تئاتر. بعدا با دوستان و همکلاسی هایم جذب گروه تئاتری شدیم که در آن مربیان حرفه ای به ما تئاتر آموزش دادند.

اکبری متذکر شد: من همیشه به نمایش های سنتی ایرانی علاقه زیادی داشتم چون سبک و سیاق خودش را دارد و نمایشی است که در عین ساده بودن خیلی هم فنی است و لحظات جذابی دارد. موازی نقش حرکت کردن در این نوع نمایش ها و فن فاصله گذاری که بعدها برتولت برشت آن را تئوریزه کرد در نمایش های اصیل ایرانی از جمله روحوضی و تعزیه وجود داشته است. ما ایرانی ها همیشه علاقه مند بودم که در فضایی خالی بتوانیم به مکان های مختلف سفر کنیم و مرزها را بشکنیم.

بازیگر سریال «دلنوازان» یادآور شد: البته من اصلا این جسارت را به خودم نمی‌دهم که بگویم هنرمند صرف این حوزه هستم بلکه بزرگان زیادی سال ها تلاش کردند و فقط در این حیطه فعالیت داشته اند، اما من هنر نمایش را با همه گستردگی اش دنبال کردم و در سال های بعد نیز جذب سینما و تلویزیون شدم.

اکبری با اشاره به اینکه نقش هایی که در کارهای تصویری برعهده داشته نقش های جدی بوده است، گفت: برخلاف فعالیتم در تئاتر، نقش هایی که در آثار تصویری ایفا کرده ام نقش های درام و جدی بوده اند به همین دلیل برخی که سوابق کاری من را نمی دانند و تصورشان این است که فقط در محدوده نقش های جدی بازی می کنم. خوشحالم حالا که بعد از سال ها با ۲ نمایش سنتی که یکی از آنها با نام «درخونگاه» یک پارودی مدرن است که با ویژگی های نمایش های قهوه خانه ای اجرا می شود و دیگری که «شال و انگشتر» نام دارد که یک نمایش تخت حوضی به حساب می آید به تئاتر بازگشتم.

وی درباره داستان نمایش «شال و انگشتر» توضیح داد: این نمایش برگرفته از یکی از خاطرات بزرگمرد عالم روحوضی و استاد نمایش های آیینی و سنتی یعنی مهدی مصری است. این هنرمند تعریف می کند که در سال های دور قرار بوده همراه با دسته عباس موسس برای اجرای نمایشی روحوضی به ورامین بروند اما در راه گرفتار باد و طوفان و سرما می شوند. برای اینکه سرما را تحمل کنند و سرشان هم گرم شود شروع می کنند نمایشی را که قرار بود اجرا کنند، تمرین می کنند. نمایش «شال و انگشتر» نیز درباره همین خاطره است به این ترتیب که در این نمایش هم ماجرای اتفاقی که بر دسته موسس رفته تعریف می شود و هم نمایشی که قرار بوده آنها به صحنه ببرند، اجرا می شود.

بازیگر سریال «معمای شاه» در پایان درباره بازیگران نمایش گفت: داوود داداشی نقش سیاه را برعهده دارد. محمود راسخ فر نقش سلطان، کریم اکبری مبارکه نقش وزیر، پندار اکبری نقش فراش‌باشی، شهرام مسعودی نقش زن پوش، علیرضا ناصحی نقش لقمان، امیرحسین انصافی نقش پیش پرده خوان و عرفان اکبری هم در نقش شال کش در این نمایش حضور دارند.

نمایش «شال و انگشتر» سه شنبه ۱۴ شهریور ماه در دو نوبت ۱۸ و ۲۰ در قالب جشنواره نمایش های آیینی و سنتی به صحنه می رود.

منبع: مهر
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
سرمربی سابق تیم ملی فوتسال در گفتگو «دیباچه» مطرح کرد؛

تیم‌ملی فوتسال لایق قهرمانی بود/ این تیم پتانسیل موفقیت در جام جهانی را دارد

۱۶:۴۱  -  ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر در گفتگو با دیباچه:

پنجمین دوره جشنواره فیلم کوثر پس از ۱۵ سال برگزار می‌شود/ جشنواره باب گفتمانی برای پاسخگویی به مسائل زنان

۱۳:۱۴  -  ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
مدیرکل مهارت دانشگاه تهران در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

نمایشگاه کارِ دانشگاه تهران برگزار می‌شود!

۱۶:۰۷  -  ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
« رستگاری » چه دستاوردی برای کارگردان اخراجی ها داشت؟

برگ برنده‌ی آخرین اثر مسعود ده نمکی!

۱۷:۲۳  -  ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی تیم‌ملی تنیس روی میز بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

شرایط سختی برای کسب سهمیه داریم/ملی پوشان از روند آمادگی دور نیستند

۱۴:۲۲  -  ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
حرمت‌شکنی ستاره؛ بازیکنی که یاغی شده!

درگیری لفظی زشت محمد صلاح با " یورگن کلوپ " پیش از ورود به زمین!+ فیلم

۱۷:۴۰  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در گفتگو با دیباچه: مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در گفتگو با دیباچه:

جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی به یکی از جشنواره‌های معتبر کشور تبدیل خواهد شد

۱۶:۵۶  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی سابق تیم ملی تیراندازی در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تیراندازی با همان ۴ سهمیه به المپیک می‌رود/ روند افت « جواد فروغی » بعد از بازی‌های المپیک توکیو ادامه دارد

۱۲:۱۸  -  ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳