شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Saturday, 18 May 2024

دیباچه

کد خبر: ۲۳۲۷۱
تاریخ انتشار : ۵۵ : ۱۶ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۵
دیباچه: سیروس الوند کارگردان باتجربه سینمای ایران که توانست با فیلم «یک‌بار برای همیشه» سیمرغ بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر را ببرد و توانایی‌اش را اثبات کند، پس از «این سیب هم برای تو» که با استقبال منتقدان و مخاطبان هم همراه نبود، تصمیم به ساخت فیلم تازه‌اش گرفته است: «آن‌جا، همان ساعت»...

روایت سیروس الوند از «آن‌جا، همان‌ ساعت» را در ادامه می‌خوانید.

دیباچه-سیروس الوند

سیروس الوند درباره «آن‌جا، همان ساعت» به خبرنگار سینمایی دیباچه می‌گوید: «زمانی در تهران، جنوب شهر و شمال شهر کاملا متفاوت بودند: گویش مردم، پوشش مردم، وضعیت اقتصادی آدم‌ها و... حتی به لحاظ فرهنگی، آدم‌های جنوب و شمال شهر تهران کاملا متفاوت و متمایز از یک‌دیگر بودند.

در حال حاضر _ به‌خصوص از لحاظ ظاهری _ مردم شمال و جنوب شبیه به هم شده‌اند و گویش آدم‌ها و ادبیات محاوره‌ای تقریبا یکی شده است. امروزِ روز توی جنوب شهر، عده‌ای چه مشروع و یا حتی غیرمشروع پول‌دار شده‌اند و دیگر تفاوتی که سال‌های دور وجود داشت از بین رفته است.

چراییِ اتفاقی که در طول سالیان رخ داده، دلیل‌های مفصل خود را دارد و مسائلی مثل اقتصاد تاثیر بسزایی در این میانه داشته که در حال حاضر‌ند که موضوع مورد نظر ما نیست اما نکته دیگر: شهر تهران در این سال‌ها از غرب و شرق ورم کرده و بزرگ شده است. مهاجرت‌های بی‌هدف به تهران دلیل اصلی این اتفاق است. تهران صاحب یک قشر بی‌هویت شده است که در مناطق غربی و شرقی تهران زندگی می‌کنند. مهاجرانی که یا در خانه‌‌های کوچک ساکن شده‌اند و یا خودسرانه خانه ساخته‌اند و به اصطلاح زورآبادی یک محله کوچک را پس از درگیری‌های بسیار با شهرداری و اماکن شکل داده‌اند.

تحقیق‌ها نشان می‌دهد که آدم‌های که به تهران مهاجرت کرده‌اند، شغل مشخصی ندارند. خیلی‌هاشان خلافکار می‌شوند و عده‌ای‌شان در خوشبینانه‌ترین حالت، دستفروشی می‌کنند.»

سیروس الوند که اوایل دهه هشتاد هم با فیلم «برگ برنده» سراغ این قشر رفته بود، می‌گوید: «همیشه دوست داشتم به این قشر که سال‌های زیادی از سکونت‌شان در تهران نمی‌گذرد، بپردازم. در فیلم «برگ برنده» به این فضا نزدیک شدم و سعی کردم به روابط و مناسبات مردم این مناطق نزدیک شوم.

«آن‌جا، همان ساعت» هم در همان حال و هواست: قصه زن و شوهری جوان و بی‌پول که پس از مهاجرت به تهران، نمی‌توانند در شهر ساکن شوند. آن‌ها اجبارا به حاشیه شهر نقل مکان کنند و در محله‌ای کهنه‌ساخت بین تهران و کرج ساکن می‌‌شوند...»

کارگردان شصت‌وهفت ساله سینمای ایران صحبت‌های‌اش را این‌گونه به پایان می‌رساند: «هنوز برای پروانه ساخت اقدام نکرده‌ا‌م، اما به زودی این کار را انجام می‌دهم «آن‌جا، همان ساعت» را برای جشنواره فیلم فجر امسال آماده می‌کنم.»

 
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
تهیه کننده برنامه رادیویی " استودیو هشت" به دیباچه گفت

سعی کردیم در ماجرای لغو کنسرت امید حاجیلی، مشکل را رفع کنیم

۱۷:۱۴  -  ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
گفت و گو اختصاصی دیباچه با انسیه خزعلی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده

وظیفه داریم تا از اصالت و هویت حقیقی و فطری خانواده حفاظت کنیم / حمایت دولت از هرگونه طرح آموزشی و تأسیس مرکزهایی که بتواند خانواده را ساماندهی کند

۱۲:۳۰  -  ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی تیم‌ملی تنیس روی میز در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

برای کسب سهمیه ناامید نیستیم/برادران عالمیان شایستگی حضور در المپیک را دارند

۱۰:۴۹  -  ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
گفت و گو دیباچه با علی بخشی زاده، معاون صدای رسانه ملی

امسال ما شاهد درخشش ۹۹ شبکه رادیویی بودیم

۱۵:۱۹  -  ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
رئیس طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با دیباچه :

اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «هویت ملی» و «سبک زندگی ایرانیان» است

۱۶:۵۹  -  ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
رئیس فدراسیون ورزش جانبازان و توان یابان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ورزشکاران جانباز و توان‌یاب، تابستان در مسابقات پارالمپیک پاریس شرکت می‌کنند/ کسب نتایج درخشان از اهداف مهم فدراسیون

۱۵:۲۵  -  ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی سابق تیم ملی فوتسال در گفتگو «دیباچه» مطرح کرد؛

تیم‌ملی فوتسال لایق قهرمانی بود/ این تیم پتانسیل موفقیت در جام جهانی را دارد

۱۶:۴۱  -  ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار