دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Monday, 20 May 2024

دیباچه

کد خبر: ۱۶۱۶۳
تاریخ انتشار : ۱۸ : ۱۴ - ۲۰ تير ۱۳۹۵
«بردگان جام جهانی قطر» با پخش از شبکه مستند، وضعیت تأسف برانگیز و اسفناک کارگران خارجی در استادیوم کشور قطر را به تصویر می کشد.


قطر کارگران آسیایی را به بردگی گرفت به گزارش دیباچه، به نقل از روابط عمومی شبکه مستند سیما، بیش از صد کارگر خارجی در استادیوم «الوکره» به نصب ۴۰ هزار صندلی ورزشگاه مشغول هستند؛ این کارگران روزانه کمتر از ۸ دلار و ۳۰ سنت دستمزد دارند و اضافه کار آنها تنها ۷۵ سنت است. این کارگران می گویند، مدیر پروژه گذرنامه هایشان را گرو گرفته است تا هیچ اعتراضی نکنند؛ اقدامی که نقض آشکار قوانین بین المللی کار است.


نقض آشکار حقوق کارگران خارجی در قطر در حالی صورت می گیرد که سخنگوی کمیته پروژه های جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ به گاردین می گوید: مشکلاتی در زمینه محاسبه دستمزد و اضافه کار کارگران وجود دارد که تلاش می کنیم با همکاری پیمانکار آنها را حل و فصل کنیم.

به نوشته گاردین برخی از کارگران بیش از یک سال است که حقوقشان را دریافت نکرده اند و در وضع بسیار نامناسبی قرار دارند. برخی کارگران نیز در هنگام کار جان خود را از دست داده اند اما دولت قطر هر گونه تلفات جانی کارگران را رد کرده است. اما سفارت خانه های هند و نپال در دوحه که بسیاری از شهروندانشان در قطر در کارهای ساختمانی مشغول به کار هستند، با ارائه آماری مستند، مرگ صدها کارگر در ۲ سال گذشته را تایید کرده اند.

سازمان های غیر دولتی مدافع حقوق کارگران رفتار دولت قطر با کارگران خارجی مهاجر به ویژه آسیایی ها را در این کشور "بردگی مدرن" خوانده و محکوم کردند. بیش از صدها هزار کارگر خارجی که بیشتر آنها از کشورهای آسیایی برای کار به قطر مهاجرت کرده اند، مشغول آماده سازی و احداث تاسیسات زیربنایی برای جام جهانی ۲۰۲۲ دوحه هستند.

از مدت ها پیش رفتار غیرانسانی قطری ها با کارگران مهاجر و نقض بارز حقوق بشر باعث شده دولت دوحه و کارگران مهاجر در این کشور زیر ذره بین سازمان های حقوقی و رسانه های گروهی قرار بگیرند. چنین رفتاری با کارگران مهاجر در دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس مثل عربستان سعودی و امارات هم بارها و بارها به چشم خورده است. نقض حقوق بشر در این کشورها به دلایل مختلف باعث هیچ واکنشی در کشورهای غربی مدعی حقوق بشر نشده است.

«بردگان جام جهانی قطر» در دو قسمت میکوشد نقض حقوق بشر و به بردگی گرفتن کارگران را در کشور قطر مورد واکاوی قرار دهد.

این مستند یکشنبه 20 تیر و دوشنبه 21 تیر ساعت 21:30 از شبکه مستند روی آنتن می رود و بازپخش دو قسمت آن دوشنبه 21 تیر و سه شنبه 22 تیر ساعت 09:30 خواهد بود.

انتهای پیام/
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
تهیه کننده برنامه رادیویی " استودیو هشت" به دیباچه گفت

سعی کردیم در ماجرای لغو کنسرت امید حاجیلی، مشکل را رفع کنیم

۱۷:۱۴  -  ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
گفت و گو اختصاصی دیباچه با انسیه خزعلی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده

وظیفه داریم تا از اصالت و هویت حقیقی و فطری خانواده حفاظت کنیم / حمایت دولت از هرگونه طرح آموزشی و تأسیس مرکزهایی که بتواند خانواده را ساماندهی کند

۱۲:۳۰  -  ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی تیم‌ملی تنیس روی میز در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

برای کسب سهمیه ناامید نیستیم/برادران عالمیان شایستگی حضور در المپیک را دارند

۱۰:۴۹  -  ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
گفت و گو دیباچه با علی بخشی زاده، معاون صدای رسانه ملی

امسال ما شاهد درخشش ۹۹ شبکه رادیویی بودیم

۱۵:۱۹  -  ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
رئیس طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با دیباچه :

اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «هویت ملی» و «سبک زندگی ایرانیان» است

۱۶:۵۹  -  ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
رئیس فدراسیون ورزش جانبازان و توان یابان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ورزشکاران جانباز و توان‌یاب، تابستان در مسابقات پارالمپیک پاریس شرکت می‌کنند/ کسب نتایج درخشان از اهداف مهم فدراسیون

۱۵:۲۵  -  ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی سابق تیم ملی فوتسال در گفتگو «دیباچه» مطرح کرد؛

تیم‌ملی فوتسال لایق قهرمانی بود/ این تیم پتانسیل موفقیت در جام جهانی را دارد

۱۶:۴۱  -  ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳