جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Friday, 03 May 2024

دیباچه

کد خبر: ۱۵۵۴۹
تاریخ انتشار : ۲۸ : ۱۲ - ۱۷ تير ۱۳۹۵
دیباچه: نمایش بلند بی‌کلام «مهربانی هست، سیب هست» تلفیق باله‌ای کلاسیک و مدرن است که به کارگردانی سعیده خوش‌نژاد مخصوص بانوان به روی صحنه می‌رود.

به گزارش دیباچه به نقل از ایلنا، سعیده خوش‌نژاد (کارگردان این نمایش) ، «مهربانی هست، سیب هست» را نمایشی بی‌کلام از حرکت و موسیقی دانست که با ۱۸ بازیگر اجرا می‌شود.

او با بیان اینکه این نمایش موضوعی اجتماعی دارد، گفت: این نمایش در مورد کودکان کار و خیابان است و به این معضل و بحران امروز جامعه می‌پردازد.

خوش‌نژاد با اشاره به اینکه چرا سراغ یک سوژه اجتماعی رفته است، یادآور شد: هر روز وقتی این بچه‌ها را در خیابان می‌دیدم نمی‌توانستم از کنارشان بی‌تفاوت بگذرم، ایده را با گروه هنری فانوس که با آن‌ها همیشه کار می‌کنم مطرح کردم، مشورت کردیم و وقتی همه آمادگی‌شان را برای انجام دادن این کار سخت اعلام کردند، شروع کردیم.

این کارگردان تئا‌تر، با تاکید بر اینکه مساله کودکان کار و خیابانی یک معضل و بحران اجتماعی است، گفت: با دیدن صحنه دستفروشی کودکان در خیابان باید نگران شد؛ چون امروز می‌بینیم که حتی بعضی از بچه‌هایی که به شکل عادی در خانواده بزرگ می‌شوند هم دچار اتفاقاتی می‌شوند چه برسد به بچه‌هایی که الان در خیابان هستند.

دیباچه-مهربانی هست


خوش‌نژاد با اشاره به دغدغه کودکان کار که او را به سوی اجرای نمایشی با این موضوع سوق داده است، گفت: جایی خوانده بودم ۵ میلیون از بچه‌هایی که الان دارند کودکی می‌کنند آینده ندارند، یعنی وضعیت مسکن و زندگی‌شان مشخص نیست. به جز این قضایای مالی، از نظر روانی هم بچه‌هایی هستند که تحت فشارند و شاید با هزار جور عقده بزرگ شوند.

او ادامه داد: خوشبختانه این سال‌ها خیلی از موسسات، مردم و قسمتی از دولت هم سعی‌شان بر این است که این معضل از بین برود اما باز جای آگاهی دهی بیشتر عمومی و حساس‌تر کردن مردم نسبت به این موضوع وجود دارد.

کارگردان نمایش «مهربانی هست، سیب هست» با اشاره به اینکه قرار است دختر بچه‌های کار که مشغول سوادآموزی و حرفه آموزی هستند به تماشای این نمایش بیایند، گفت: وقتی همه ما یادمان باشد که آینده این بچه‌ها در خطر است امکان دارد که تعداد این کودکان هم به تدریج کم شود یا حداقل راهی فراهم شود که جذب موسسات خیریه شوند.

خوش‌نژاد با بیان اینکه دو سال است برای این نمایش تمرین می‌کنند، یادآور شد: گروه ۲۸ نفره ما متشکل از ۱۸ بازیگر و ۱۰ نفر عوامل پشت صحنه، همگی از روزی که تصمیم به کار گرفتیم داریم جور دیگری به این بچه‌ها نگاه می‌کنیم. چون می‌دانیم که واقعا این بچه‌ها مشکل دارند.

او اسم نمایش «مهربانی هست، سیب هست» را برگرفته از یکی از شعرهای زیبای سهراب سپهری خواند و گفت: امیدوارم تا وقتی که مردمی انقدر مهربان در کشورمان داریم، فرصتی فراهم شود تا آگاهی بیشتری به دست بیاورند زیرا با آگاهی بیشتر و اطلاع رسانی بهتر، مردم جور دیگری به جامعه نگاه می‌کنند و صد در صد روی نگاه‌شان به کودکان کار اثر می‌گذارد.

خوش‌نژاد در پاسخ به این سوال که نمایش با اینکه بی‌کلام است آیا می‌تواند مفهوم اجتماعی خود را به مخاطب منتقل کند یا نه، گفت: فکر می‌کنم موسیقی و حرکت خیلی تخیل انسان را فعال می‌کند و به دنیای دیگری می‌برد. با طراحی حرکتی که خانم «ژینا اخترخاوری» انجام داده است خیلی خوب مفاهیم را می‌رساند.

کارگردان نمایش «مهربانی هست، سیب هست» ادامه داد: موضوعی مثل پریشانی بچه‌ها در خیابان و زندگیشان در دنیایی که عادی نیست، یا مساله فروشندگی آن‌ها در مترو و خیابان، بلاهایی که به سرشان می‌آید یا حتی جاهایی به‌شان خوش می‌گذرد و شیطنت‌هایی که می‌کنند، ارتباطاتی که با بقیه آدم‌ها برقرار می‌کنند همه این‌ها با حرکت و موسیقی به تصویر کشیده می‌شود.

خوش‌نژاد با بیان اینکه ما در این نمایش تخیل کودکان را هم نشان داده‌ایم که در رویا‌هایشان به کجا‌ها می‌روند، گفت: در نبود دیالوگ، همه این موضوعات و مفاهیم در حرکت و تلفیق آن با موسیقی مشخص است؛ البته علاوه بر این، ما بروشوری تهیه کرده‌ایم که در آن حال و هوای هر صحنه نوشته شده است.

او با بیان اینکه نمایش «مهربانی هست، سیب هست» یک داستان است، گفت: یعنی نمایش یک موضوع، آغاز و پایان دارد اما چون دیالوگ ندارد شما از هر صحنه نمایش یک حسی می‌گیرید، در واقع همه این‌ها در ذهن مخاطب چیده می‌شود.

نمایش «مهربانی هست، سیب هست» یک نمایش اجتماعی از تلفیق حرکت و موسیقی به کارگردانی سعیده خوش‌نژاد و مخصوص بانوان است که ۲۵ تیرماه ساعت ۱۹ در تالار شهید نژادفلاح کرج روی صحنه می‌رود.

ژینا اخترخاوری طراح حرکات این نمایش است و بازیگرانی چون ژینا اخترخاوری، کرانه دولتی، افروز وحدت، نازنین ارباسى، غزاله کافی، محدثه عموزاد، پگاه نجفی، مینا نایب، غزل زلقی، تارا لک، آروشا چنگیزی، پرنیان قادری، یاسمین اکبری، درسا طارمی، آیلی اکبری، آمیتیس هوشنگی، دنیا قره باغی، پارمین قلم بر در آن نقش آفرینی می‌کنند.

 
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
« رستگاری » چه دستاوردی برای کارگردان اخراجی ها داشت؟

برگ برنده‌ی آخرین اثر مسعود ده نمکی!

۱۷:۲۳  -  ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی تیم‌ملی تنیس روی میز بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

شرایط سختی برای کسب سهمیه داریم/ملی پوشان از روند آمادگی دور نیستند

۱۴:۲۲  -  ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
حرمت‌شکنی ستاره؛ بازیکنی که یاغی شده!

درگیری لفظی زشت محمد صلاح با " یورگن کلوپ " پیش از ورود به زمین!+ فیلم

۱۷:۴۰  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در گفتگو با دیباچه: مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در گفتگو با دیباچه:

جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی به یکی از جشنواره‌های معتبر کشور تبدیل خواهد شد

۱۶:۵۶  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی سابق تیم ملی تیراندازی در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تیراندازی با همان ۴ سهمیه به المپیک می‌رود/ روند افت « جواد فروغی » بعد از بازی‌های المپیک توکیو ادامه دارد

۱۲:۱۸  -  ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
دبیر هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه در گفتگو با دیباچه؛

فضای آموزش طنز در کشور بسیار ضعیف است

۱۱:۲۵  -  ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کاپیتان تیم فوتبال خاتون بم در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی تیم، در نبود ملیکا محمدی برایمان تلخ شد | رقبا همه از تیم‌های با اصالت فوتبال بودند

۱۱:۵۷  -  ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با رئیس موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس

یکی از چشم انداز‌های میان مدت موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس، راه اندازی فرودگاه صحرای طبس است

۱۴:۳۲  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار