کد خبر: ۵۴۵۵۴
تاریخ انتشار : ۰۲ : ۱۴ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۵

خسرو معتضد: تمام عشقم رادیو است؛ هنوز هر روز رادیو گوش می‌کنم

به گزارش دیباچه، احمد پهلوانیان، معاون صدا، به همراه وحید اسدی، مدیر رادیو جوان و ابوذر ابراهیم، مدیر روابط عمومی معاونت صدا، با حضور در منزل خسرو معتضد، پژوهشگر، نویسنده و کارشناس ـ مجری پیشکسوت رادیو، با او دیدار و درباره سال‌ها فعالیت و خاطراتش در این رسانه گفت‌وگو کردند.

خسرو معتضد در این دیدار از رادیو به‌عنوان رسانه‌ای یاد کرد که بخش مهمی از زندگی حرفه‌ای و شخصی او را شکل داده است. او با مرور آغاز فعالیتش در این رسانه گفت ارتباطش با رادیو به اواخر دهه ۳۰ بازمی‌گردد؛ زمانی که هنوز دانش‌آموز دبیرستان بود.

معتضد درباره نخستین تجربه‌های خود در رادیو توضیح داد: «من از اواخر دهه ۳۰ وارد رادیو شدم. کلاس دهم بودم که صدایم از رادیو پخش شد و هنوز دیپلم نگرفته بودم که کارم را با رادیو شروع کردم. خاطرات بسیار زیادی از رادیو دارم.»

خسرو معتضد: تمام عشقم رادیو است؛ هنوز هر روز رادیو گوش می‌کنم

او در ادامه تأکید کرد که رابطه‌اش با رادیو صرفاً یک همکاری حرفه‌ای نبوده است و این رسانه در طول سال‌های زندگی‌اش جایگاهی فراتر از یک ابزار ارتباطی داشته است.

این نویسنده و پژوهشگر گفت: «تمام عشقم رادیو است. هر روز رادیو گوش می‌کنم. رادیو برای من فقط یک وسیله ارتباطی نیست؛ با زندگی من عجین است و هنوز هم با علاقه آن را دنبال می‌کنم. افتخار می‌کنم که با رادیو کار می‌کنم.»

معتضد در بخش دیگری از سخنانش به خاطرات متعدد خود از حضور در برنامه‌های رادیویی و همراهی با این رسانه در دوره‌های مختلف اشاره کرد؛ از برنامه‌های روزمره گرفته تا حضور در برنامه‌های مرتبط با حوادث و زلزله. به گفته او، بخش قابل توجهی از خاطرات حرفه‌ای‌اش با رادیو گره خورده است.

او همچنین از همکاری طولانی‌مدت خود با رادیو جوان و حضور در برنامه «عبور از تاریخ» سخن گفت؛ برنامه‌ای که طی ۱۴ سال گذشته در آن به روایت رویدادها و تحولات تاریخی پرداخته است.

معتضد درباره این برنامه گفت: «۱۴ سال است که به عنوان کارشناس ـ مجری در برنامه «عبور از تاریخ» رادیو جوان حضور دارم. در این برنامه درباره وقایع مختلف تاریخی صحبت می‌کنم و خوشحالم که این روایت‌ها مورد توجه مردم قرار می‌گیرد.»

او با اشاره به بازتاب برخی مطالب مطرح‌شده در «عبور از تاریخ» افزود که گاهی اظهاراتش با واکنش رسانه‌های خارج از کشور مواجه شده است؛ موضوعی که از نگاه او نشان‌دهنده اهمیت تاریخ و شیوه روایت آن برای مخاطبان است.

این پژوهشگر، تاریخ را فراتر از مجموعه‌ای از تاریخ‌ها، اسامی و رویدادهای پراکنده دانست و اظهار کرد: «تاریخ، حافظه یک ملت است و اگر درست روایت شود، می‌تواند به شناخت بهتر جامعه و فهم ریشه‌های اتفاقات کمک کند.»

معتضد تأکید کرد که تلاشش در «عبور از تاریخ» این است که میان گذشته و مسائل امروز ارتباط برقرار کند و وقایع تاریخی را با زبانی قابل فهم برای مخاطب رادیو روایت کند.

در این دیدار، او همچنین درباره فعالیت‌های مکتوب خود صحبت کرد و گفت تاکنون ۱۵۷ کتاب نوشته و آثارش با همکاری حدود ۱۶ ناشر منتشر شده است. معتضد رادیو، تلویزیون و کتاب را ابزارهایی برای روایت و انتقال دانسته‌های خود عنوان کرد.

بخش دیگری از این دیدار به مرور خاطرات شخصی معتضد اختصاص داشت؛ او از دوران کودکی، پدرش، تجربه‌های سال‌های فعالیت در رادیو و همچنین علاقه خود به ایران و وطن سخن گفت. مرور برخی کتاب‌ها و آثار این پژوهشگر نیز در جریان این دیدار انجام شد.

پهلوانیان: چهره‌های باسابقه بخشی از حافظه رسانه‌ای کشورند

احمد پهلوانیان، معاون صدا، نیز در این دیدار با اشاره به سابقه طولانی خسرو معتضد در رادیو، حضور او در این رسانه را ارزشمند دانست.

پهلوانیان گفت: «برای من افتخار است که در کنار شما هستم. من از سال‌های دور از علاقه‌مندان شما و روایت‌هایتان هستم و حضور شما در رادیو را ارزشمند می‌دانم.»

معاون صدا با تأکید بر اهمیت حضور نیروهای باسابقه در رادیو اظهار کرد که این چهره‌ها تنها حامل دانش و تجربه حرفه‌ای نیستند، بلکه بخشی از حافظه شفاهی و رسانه‌ای کشور را نیز با خود همراه دارند.

او در ادامه با اشاره به فعالیت معتضد در رادیو جوان و برنامه «عبور از تاریخ» گفت این برنامه ظرفیت آن را دارد که موضوعات تاریخی را از قالب صرفاً تخصصی و کتابی خارج کرده و با زبانی شنیدنی و رسانه‌ای به مخاطب ارائه کند.

پهلوانیان همچنین نقش چنین برنامه‌هایی را در ایجاد ارتباط میان نسل امروز و حافظه تاریخی جامعه مهم دانست و افزود که روایت تاریخ از سوی پژوهشگران و چهره‌های باسابقه می‌تواند مخاطب را علاوه بر یک رویداد تاریخی، با بخشی از هویت و تجربه جمعی جامعه نیز همراه کند.

در پایان این دیدار، معاون صدا با اهدای لوح از سال‌ها فعالیت و همراهی خسرو معتضد با رادیو قدردانی کرد.

captcha
مطالب برگزیده
روایتی از بازیگری که نخستین بار در ۱۴ سالگی روی صحنه رفت

سولماز عسگری: از آن لحظه به بعد دنیا برایم یک شکل دیگر شد

۰۹:۱۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۵
گزارش دیباچه از آخرین وضعیت پیکر بازیگر پیشکسوت و روایتی تازه از روزهای پایانی زندگی او

سیروس ابراهیم‌زاده؛ هنرمندی که دلش برای ایران تنگ بود و حالا چشم‌ها به بازگشت پیکرش دوخته شده است

۱۵:۱۹  -  ۰۱ مهر ۱۴۰۵
با معرفی برگزیدگان و تجلیل از چهره‌های ماندگار؛

نهمین جشنواره تلویزیونی مستند به ایستگاه پایانی رسید؛ «خشت و خون» بهترین فیلم شد

۰۹:۰۰  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۵