شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۳۱۲۶
تاریخ انتشار : ۳۲ : ۰۸ - ۰۷ دی ۱۳۹۴
محکومیت فردی به جرم سرقت تعدادی نارنج به یک سال حبس، بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی و شبکه تلگرام پیدا کرد. این حکم در یکی از دادگاه‌های ساری صادر شده بود.




 

دیباچه:

 

ایسنا نوشت: با انتشار تصویری از حکم این پرونده در شبکه‌های مجازی و بازتاب آن در روزهای گذشته، روزنامه «ایران» تحقیقاتی در زمینه واقعیت داشتن این رأی انجام داد و گفته شد یکی از دلایل صدور چنین رأیی ناراضی بودن اهالی روستا و هم‌محلی‌های این دزد سرکش بوده و جنبه تنبیهی داشته است.

 

در تابستان سال جاری با طرح شکایتی در دادگستری ساری مردی به نام شعبانعلی خواستار مجازات یک دزد شد.

 

این مرد وقتی در برابر مقام قضایی ایستاد، گفت: مردی به نام محمدعلی که از شرورهای منطقه است 8 نارنج از من دزدیده و می‌خواهم دستگیر و مجازات شود.

 

با ادعاهای این مرد و با دستور قضایی، تیمی از ماموران پلیس ساری وارد عمل شد و پس از تحقیقات میدانی و محلی و پی بردن به اینکه «محمدعلی» با رفتارهای شرورانه‌اش همه را عاصی کرده است وی را به دام انداخت.

 

در شاخه دیگری مشخص شد که محمدعلی که مردی بازنشسته است، سه بار سابقه زندان داشته است و در آخرین اقدام با بی‌اعتنایی به اعتراض‌های شعبانعلی 8 عدد نارنج از وی سرقت کرده است.

 

دزد نارنج‌ها در بازجویی‌ها پذیرفت که 8 عدد نارنج را بدون اجازه صاحبش سرقت کرده است و همین کافی بود تا قاضی باقرزاده رئیس شعبه 101 دادگاه کیفری 2 شهرستان ساری وارد عمل شود و وی را محاکمه کند.

 

پس از دفاعیات دزد نارنج‌ها در جلسه محاکمه و رضایت‌ندادن صاحب نارنج‌های سرقتی، قاضی دادگاه طبق مواد 656 و 667 از قانون تعزیرات 1375 و درجه 5 از ماده 19 از قانون تعزیرات 1375، محمدعلی را به تحمل یک‌ سال زندان و 20 ضربه شلاق تعزیری و بازگرداندن 8 نارنج به مالباخته محکوم کرد.

 

توضیحات روابط عمومی دادگستری مازندران

 

در این ارتباط ساداتی مدیر روابط عمومی دادگستری مازندران در این‌باره گفت: وقتی متهمی بازداشت شده و روند رسیدگی به پرونده او در دادگستری آغاز می‌شود قاضی پیش از هر کاری ابتدا از واحد تشخیص هویت و سازمان زندان‌ها استعلام می‌گیرد تا ببیند این متهم در گذشته دارای سوابق جزایی بوده یا برای نخستین بار است که بازداشت می‌شود.

 

وی افزود: بر اساس حکم صادره از سوی قاضی پرونده، متهم در گذشته دارای سوابق کیفری بوده و به اصطلاح آدم سابقه‌داری محسوب می‌شد و از سوی دیگر شاکی پرونده نیز با مراجعه به دادسرا اعلام کرده است که از دست مزاحمت‌های این مرد، خود و همسایه‌ها به تنگ آمده‌اند و نمی‌دانند چه کاری باید انجام دهند. قاضی پرونده نیز با توجه به همه اتفاقات موجود در پرونده و شکایت صورت گرفته اقدام کرده و چنین حکمی صادر کرده است.

 
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳