پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳  |  Thursday, 28 March 2024

دیباچه

کد خبر: ۱۹۲۳۲
تاریخ انتشار : ۱۵ : ۱۰ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۵
دیباچه: آهنگسازان ایرانی را از سرتاسر دنیا و مخصوصا ترکیه برای همکاری دعوت می‌کنند و به این دلیل ساده که چهره آهنگساز در سریال همچون بازیگر دیده نمی‌شود، نیاز به مهاجرت آهنگساز نیست و فقط این سرمایه معنوی هنرمندان ایرانی است که در خود ایران نمی‌ماند و از ایران خارج می‌شود.



به گزارش دیباچه، این روزها بازار پیوستن به شبکه ماهواره‌ای «جم» داغ است و هنرپیشه‌ها و کارگردانان و دیگر مشاغل سینمایی و تلویزیونی که چندان در ایران قدرشان دانسته نمی‌شد و شاید به پایان دوران حرفه‌ای‌شان رسیده بودند یکی پس از دیگری بار سفر را می‌بندند و برای همیشه به ترکیه مهاجرت می‌کنند.

در این مسیر مشاغلی همچون آهنگسازی هم به نوعی مهاجرت خاموش روی آورده‌اند و اگر زودتر فکری به حال آهنگسازان پیشکسوت و برجسته سینما و تلویزیون ایران نشود، بعید نیست که از این روزها بشنویم نام‌های بزرگی از موسیقی ایران به «جم» پرواز کنند.

اگرچه هنوز نامی از آهنگسازانی که برای سریال‌های ترکیه‌ای آهنگ ساخته‌اند فاش نشده است اما از گوشه و کنار می‌شنویم که آهنگسازان ایرانی را از سرتاسر دنیا مخصوصا ترکیه برای همکاری دعوت می‌کنند و به این دلیل ساده که چهره آهنگساز در سریال همچون بازیگر دیده نمی‌شود، نیاز به مهاجرت آهنگساز نیست و فقط این سرمایه معنوی هنرمندان ایرانی است که در خود ایران نمی‌ماند و از ایران خارج می‌شود هیچ کس به فکر آن نیست و همه می‌خواهند بدانند کدام بازیگر به تازگی به «جم» پیوسته‌است. شاید هیچ آهنگسازی مجبور نشود مهاجرت کند اما چرا قدر آهنگسازانی که سالها در سینما و تلویزیون زحمت کشیده و موسیقی خلق کرده‌اند دانسته نمی‌شود؟

با خود این آهنگسازان که حرف می‌زنی می‌گویند این روزها پرکارترین آهنگسازان، پسرخاله فلان تهیه‌کننده و پسرعموی بهمان مدیرتولید هستند که یک سینتی سایزر خریده‌اند و با چند افکت سر و ته موسیقی یک فیلم یا سریال را هم می‌آورند. آهنگسازی سینما البته کمتر تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است اما وضعیت آهنگسازی در تلویزیون و نمایش خانگی به این صورت درآمده است که هرکس بتواند ابزار الکترونیک را به خدمت بگیرد، به راحتی پروژه‌های بزرگ آهنگسازی را به او می‌سپارند بدون توجه به اینکه آیا استانداردهای این مسئله رعایت می‌شود یا خیر؟

این موضوع تبعات دیگری هم دارد که آهنگسازان بیشتری به سمت ساخت موسیقی برای فیلم‌ها و سریال‌های ترکیه‌ای سوق می‌دهد، و یکی از این تبعات پایین آمدن قیمت آهنگسازی برای تلویزیون و نمایش خانگی است. وقتی تازه‌کارها در کاری تعدادشان زیاد شود، مسلما نرخ‌های دستمزد نیز تنزل می‌کند و آنوقت است که آهنگسازان باسابقه بی کار می‌مانند.

باید منتظر ماند و دید آیا آهنگسازان دیگری هم شروع به همکاری با شبکه‌هایی همچون و «جم» و دیگر شبکه‌های ترکیه‌ای می‌کنند یا این موضوع خیلی در خصوص آهنگسازان مصداق نخواهد داشت و موج مهاجرت آهنگسازان شکل نخواهد گرفت.

 
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
صحبت‌های احساسی مارال بنی آدم، در گفتگو با ویژه برنامه «مدیا»

پروین اعتصامی، قبل از اینکه یک شاعر و ادیب باشد، یک انسان بوده است!

۱۵:۱۸  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گفتگو ویژه برنامه مدیا با سعید الهی تهیه کننده فیلم‌های سینمایی میرو و قویدل

مطمئنم شهید آوینی اگر زنده بود، به مستند «قویدل» جایزه می‌داد / باید باور کنیم که در اتاق شیشه‌ای زندگی می‌کنیم

۱۳:۱۱  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گلر تیم ملی هندبال در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

مربیان خارجی تاثیر مثبتی بر روی تیم ملی داشتند/ وقتی توپ گل نمی‌شود، مقصر مربی نیست

۱۱:۳۸  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در گفتگو با دیباچه:

انجمن موسیقی فعالی در استان تهران نداریم/ موسیقی نسبت به تئاتر و هنرهای تجسمی مظلوم‌تر است

۱۱:۱۷  -  ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
گفتگو ویژه برنامه مدیا با «خسرو احمدی» که دهه شصتی‌ها او را به نام «دولنگ» می‌شناسند

متاسفانه تلویزیون برای کودکان امروزی هیچ برنامه خوبی ندارد!

۱۳:۰۷  -  ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
صحبت‌های انتقادی حسین عابدینی بازیگر سریال « بچه های مدرسه همت » علیه «مهران رجبی»

«مهران رجبی» کنترات برداشته، نباید فقط پولو ببینه و با کله شیرجه بزنه؛ بازیگری را با بیزینس اشتباه گرفته!

۱۶:۵۳  -  ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور با دیباچه مطرح کرد؛

هدف اصلی جشنواره ی « رای ملت » تببین گری و جهاد تبیین است/ پای جشنواره "رای ملت" به انتخابات ریاست جمهوری کشیده می‌شود!

۱۳:۰۸  -  ۱۰ اسفند ۱۴۰۲